Εθνική Ελλάδας: Οι Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος και Τσιμίκας δεν έχασαν ούτε λεπτό στο Nations League (vid)

Εθνική Ελλάδας: Οι Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος και Τσιμίκας δεν έχασαν ούτε λεπτό στο Nations League (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική Ελλάδας: Οι Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος και Τσιμίκας δεν έχασαν ούτε λεπτό στο Nations League (vid)

bet365

Οι Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος και Τσιμίκας δεν έχασαν ούτε λεπτό στους έξι αγώνες της Εθνικής Ομάδας στο Nations League σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδίας.

Η Εθνική Ελλάδος τερμάτισε 1η στον όμιλό της και προβιβάστηκε φυσικά στην League B. Οι... τρεις σωματοφύλακες του Γκουστάβο Πογιέτ (από τους 25 συνολικά) ήταν οι Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος και Τσιμίκας με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΟ.

Αγωνίστηκαν σε έξι 90λεπτα και κατέγραψαν 540 λεπτά συμμετοχής ενώ άλλοι δύο διεθνείς, ο Χατζηδιάκος και ο Μπάλντοκ, επίσης έπαιξαν και στους έξι αγώνες, αλλά όχι από την έναρξη μέχρι το τέλος τους. Το δίδυμο των διεθνών που ξεχώρισε στη στατιστική αποτύπωση των 6 παιχνιδιών του Nations league είναι ο πρώτος σκόρερ (3) Τάσος Μπακασέτας και ο πρώτος σε ασίστ (3) Πέτρος Μάνταλος. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο μεν Μπακασέτας είχε 2 ασίστ και ο δε Μάνταλος 2 γκολ.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει γεννηθεί στην Στουτγάρδη και έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική στον αγώνα του UEFA Nations League εναντίον της Φινλανδίας κατόπιν πρόσκλησης του Αναστασιάδη. Για τρεις συνεχόμενες σεζόν, ο Βλαχοδήμος αγωνίστηκε στην Super League με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και το καλοκαίρι του 2018 πήρε μεταγραφή για την Μπενφίκα. Με την ομάδα της Πορτογαλίας έκανε ντεμπούτο σε διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις (Champions League) και λίγο αργότερα απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στην ελληνική Εθνική ανδρών. Συνολικά έχει 29 διεθνείς συμμετοχές.

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη και κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών από τον Σκίμπε για τους αγώνες με την Ουγγαρία και την Φινλανδία για το Nations League 2018. Ντεμπούτο στην Α' Εθνική έκανε ως μέλος του Ολυμπιακού σε ηλικία 19 ετών σε αγώνα με την Καλλονή στην Μυτιλήνη με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα. Νωρίτερα, ως παίκτης του Πανσερραϊκού στην Γ' Εθνική, είχε παίξει για πρώτη φορά σε αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας σε ηλικία 17 ετών! Έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα Δανίας με την Έσμπιεργκ και Ολλανδίας με την Βίλεμ και στον Ολυμπιακό επανεντάχθηκε το καλοκαίρι του 2018. Φυσικά από το 2020 είναι παίκτης της Λίβερπουλ και έχει 24 διεθνείς συμμετοχές.

​​​​​Ο Κώστας Μαυροπάνος έχει γεννηθεί στην Αθήνα και κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών από τον Τζον Φαν'τ Σχιπ για τους αγώνες με την Ισπανία και την Γεωργία στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, καθώς και για το φιλικό με την Ονδούρα. Ένας μεγάλος σταθμός στην καριέρα του ήταν η μεταγραφή του στην Άρσεναλ με την οποία έκανε στις 29 Απριλίου του 2018, το ντεμπούτο στη Premier εναντίον της Μάτσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Ο διεθνής αμυντικός έπαιξε για πρώτη φορά στην Super League ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα εναντίον της Βέροιας, ενώ στην Εθνική Ελπίδων κατέγραψε την πρώτη συμμετοχή του με προπονητή τον Αντώνη Νικοπολίδη το 2017 στο Σαν Μαρίνο. Έχει 15 διεθνείς συμμετοχές. Είναι ποδοσφαιριστής της Στουτγκάρδης.

- Ο πίνακας είναι από το επίσημο site της ΕΠΟ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ

@Photo credits: INTIME
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα