Ο Τομ Φλάναγκαν στο Gazzetta: «Τσιμίκας και Μπάλντοκ έκαναν τη διαφορά για την Ελλάδα» (vid)

Νότης Χάλαρης
Ο Τομ Φλάναγκαν στο Gazzetta: «Τσιμίκας και Μπάλντοκ έκαναν τη διαφορά για την Ελλάδα» (vid)

bet365

Στον κομβικό ρόλο των ακραίων μπακ αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας στάθηκε ο Τομ Φλάναγκαν μιλώντας στο Gazzetta μετά το ματς με τη Β. Ιρλανδία.

Η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο UEFA Nations League νικώντας με 3-1 τη Β. Ιρλανδία και κατακτώντας την πρώτη θέση με 15 βαθμούς.

Έτσι, σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει μία θέση στο EURO του 2024 μέσω των ευρωπαϊκών προκριματικών θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία μέσω μπαράζ ενώ κέρδισε και τον προβιβασμό στις κατηγορίες του θεσμού.

Από την άλλη, η Β. Ιρλανδία κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της παρά την ήττα καθώς η Κύπρος διασύρθηκε από το Κόσοβο (5-1) στο άλλο ματς του ομίλου και έτσι δεν κινδύνευσε.

Δίπλα στον Τζόνι Έβανς ως στόπερ ήταν ο Τομ Φλάναγκαν κόντρα στην Εθνική Ελλάδας. Ο 30χρονος στόπερ βρίσκεται στη Στριούμπορι της τρίτης κατηγορίας Αγγλίας και μετά το ματς με τη χώρα μας μίλησε στο Gazzetta για τι ξεχώρισε από το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ.

Ποια ήταν η γνώμη σου για την Εθνική Ελλάδας και τι σου άρεσε περισσότερο;

«Θεωρώ πως είναι μία πολύ συντονισμένη ομάδα. Παίζει με τα δύο της ακραία μπακ πολύ ψηλά και προσπαθεί να παίξει και με τις γραμμές της ψηλά. Ο αμυντικός μέσος γυρνούσε ανάμεσα στα στόπερ και έτσι έφτιαχναν καλύτερο το παιχνίδι ενώ αμυνόντουσαν και καλύτερα με αυτόν τον τρόπο. Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά και είχε πολύ σωστή αλληλοκάλυψη στις φάσεις παρότι τα μπακ ανέβαιναν τόσο»

Ποιον παίκτη ξεχώρισες;

«Θα πω τον Τσιμίκα και τον Μπάλντοκ, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά. Έκαναν τα πάντα από τα πλάγια παρότι είναι ακραία μπακ. Ήταν καθοριστικοί ποδοσφαιριστές για το αποτέλεσμα. Τους ξεχώρισα γιατί ήταν ο συνδετικός κροίκος της άμυνας με την επίθεση και είχαν πολύ ποιότητα σαν ποδοσφαιριστές

Το κλειδί του αγώνα;

«Προσπαθήσαμε να χτίσουμε το παιχνίδι μας και να βρούμε τον ρυθμό μας, κάναμε αρκετά λάθη αλλά με δουλειά και προσπάθεια θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως η Εθνική Ελλάδας.»

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

«Παραμείναμε στην κατηγορία και κοιτάμε πλέον μπροστά. Περιμένουμε την κλήρωση για τα ευρωπαϊκά προκριματικά ενόψει EURO 2024 και έπειτα να κάνουμε ένα καλό τουρνουά, να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Ξέρουμε ότι θα συναντήσουμε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες όπως ήταν η Ελλάδα, θα τις σεβαστούμε αλλά θα δώσουμε τα πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

@Photo credits: INTIME
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα