Σάουθγκεϊτ: «Δεν είμαι ανόητος ξέρω ότι θα φύγω αν αποτύχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Σάουθγκεϊτ: «Δεν είμαι ανόητος ξέρω ότι θα φύγω αν αποτύχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Newsroom
Σάουθγκεϊτ: «Δεν είμαι ανόητος ξέρω ότι θα φύγω αν αποτύχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

bet365

Ο προπονητής της δευτεραθλήτριας Ευρώπης, Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωσε πως θα απολυθεί εάν η ομάδα του παρουσιάσει χαμηλή απόδοση στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Εθνική Αγγλίας τον Νοέμβριο, το οποίο έχει διάρκεια έως το 2024, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν θα τον «προστάτευε» εάν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα συνεχίσουν στο Κατάρ.

Η Αγγλία δεν έχει κερδίσει σε πέντε αγώνες, έχοντας σκοράρει μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου και αντιμετωπίζει τη Γερμανία στο Γουέμπλεϊ στον τελευταίο της αγώνα πριν από το Μουντιάλ, κι έχει ανάγκη ένα αποτέλεσμα που θα επαναφέρει την αισιοδοξία και θα αποκαταστήσει την πίστη στο πρόσωπο του 52χρονου κόουτς.

Ο Σάουθγκεϊτ έχει δηλώσει χαρούμενος που θα κριθεί για την απόδοση της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά το γεγονός ότι διατηρεί τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη της FA. «Δεν είμαι ανόητος», είπε. «Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμάσω την ομάδα σωστά και μετά εστιάζουμε σε μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα. Ξέρω ότι, τελικά, θα κριθώ για το τι θα συμβεί σε εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα συμβόλαια είναι άσχετα στο ποδόσφαιρο γιατί οι προπονητές μπορούν να έχουν συμβόλαια τριών, τεσσάρων, πέντε ετών και αποδέχεσαι ότι αν τα αποτελέσματα δεν είναι αρκετά καλά, ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις χωριστούς δρόμους. Γιατί να είμαι διαφορετικός; Δεν είμαι τόσο αλαζόνας ώστε να πιστεύω ότι το συμβόλαιό μου θα με προστατεύσει με οποιονδήποτε τρόπο. Εκτιμώ απόλυτα αυτό [υποστήριξη από την FA]. Αλλά, φυσικά, καταλαβαίνουμε πώς η διάθεση αλλάζει με τα αποτελέσματα και έχει αλλάξει. Είμαι ρεαλιστής για αυτό και θα κριθώ για το τι κάνουμε στο Κατάρ. Είμαι απόλυτα χαρούμενος που με κρίνουν με αυτόν τον τρόπο. Η ιστορία είναι ιστορία και κρίνεται στον επόμενο αγώνα και στο επόμενο τουρνουά».

Υπάρχει πιθανότητα, λοιπόν, ο αγώνας του Nations League με τη αντίπαλο τη Γερμανία να είναι η τελευταία φορά που ο Σάουθγκεϊτ αναλαμβάνει την Αγγλία σε εθνικό στάδιο. Ο Άγγλος τεχνικός φυσικά, θα μπορούσε να οδηγήσει την Αγγλία στην επιτυχία και στη συνέχεια να επιλέξει ο ίδιος να τερματίσει την εξάχρονη βασιλεία του σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, προς το παρόν, γνωρίζει τη σημασία του να κατευθυνθεί τα «τρία λιοντάρια» στο Κατάρ με επιτυχία. «Φυσικά δεν είναι υγιές για την ομάδα να έχει αυτόν τον θόρυβο γύρω της, το καταλαβαίνω πλήρως», είπε. «Αλλά είναι για μένα να αναλάβω την ευθύνη, είναι για μένα να τους επιτρέψω να πάνε να παίξουν. Θέλω να νιώσουν την ελευθερία. Θα προέτρεπα τους οπαδούς να σταθούν πίσω από την ομάδα. Το πώς με αντιμετωπίζουν στο τέλος ή όποτε, στο τηλέφωνο ή όπου αλλού, είναι εντελώς διαφορετικό. Αλλά αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να δουν τα αγόρια πριν πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και είμαστε όλοι μαζί. Μπορούμε να πετύχουμε μόνο εάν πιέζουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση και όλοι έχουμε αυτή τη θετική ενέργεια για να τα πάμε καλά».

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα