Nations League: Στο Final-4 με Λιβάγια η Κροατία, πρωτιά και για τους Ολλανδούς

Newsroom
Nations League: Στο Final-4 με Λιβάγια η Κροατία, πρωτιά και για τους Ολλανδούς

bet365

Με τον Μάρκο Λιβάγια να ανοίγει το δρόμο για τη νίκη - πρόκριση, η Κροατία λύγισε 3-1 την Αυστρία και έκλεισε μια θέση στο Final-4 του Nations League! Μαζί της και η Ολλανδία, γλίτωσαν τον υποβιβασμό οι Γάλλοι.

League A

1ος όμιλος

Έφυγε για το Final- 4 με υπογραφή Λιβάγια! Αν και συνάντησε γερή αντίσταση στην Αυστρία, τελικά η Κροατία είδε τον πρώην επιθετικό της ΑΕΚ να ανοίγει το δρόμο για τη νίκη με 3-1 και να της κλείνει μια θέση για την τελική φάση του Nations League. Παρά το ιδανικό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων με γκολ του Μόντριτς (6΄) που ανέβηκε στην 5η θέση θέση των all times σκόρερς της Χρβάτσκα με 23 γκολ, οι Αυστριακοί βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν άμεσα με γυριστή κεφαλιά του Μπάουμγκάρτνερ μόλις τρία λεπτά αργότερα. Τα λεπτά κυλούσαν, η Κροατία δεν έβρισκε το πολυπόθητο γκολ που θα την έστελνε στην πρώτη θέση, με τον Ντάλιτς να ρίχνει τελικά στη μάχη τον Μάρκο Λιβάγια στο 62΄. Μια επιλογή για την οποία δικαιώθηκε απόλυτα μόλις επτά λεπτά αργότερα, καθώς ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έγραψε το 2-1 με καρφωτή κεφαλιά. Τη νίκη των φιλοξενούμενων και παράλληλα τον υποβιβασμό της Αυστρίας στη League B σφράγισε ο Λόβρεν στο 72΄.

Αντίθετα, νίκη χωρίς αντίκρισμα πήρε η Δανία που επιβλήθηκε 2-0 των Γάλλων αλλά περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω από τους Κροάτες. Ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο με γκολ των Ντόλμπεργκ (34΄) και Όλσεν (39΄) αρκούσε στους γηπεδούχους για να κλειδώσουν το αποτέλεσμα, με τους Τρικολόρ από την πλευρά τους να γλιτώνουν στο... παρά ένα τον υποβιβασμό χάρη στη νίκη της Κροατίας.

Αποτελέσματα

Δανία - Γαλλία 2-0
Αυστρία - Κροατία 1-3

Τελική βαθμολογία

1. Κροατία 13 (8-6)
2. Δανία 12 (9-5)
3. Γαλλία 5 (5-7)
4. Αυστρία 4 (6-10)

4ος όμιλος

Λιγότερα δραματικά ήταν τα πράγματα στον 4ο όμιλο, εκεί όπου η Ολλανδία επιβλήθηκε 1-0 του Βελγίου στο ντέρμπι κορυφής και σφράγισε την πρώτη θέση. Το γκολ του Φαν Ντάικ στο 72΄σημάδεψε το τρίποντο για τους Ολλανδούς, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν αγχώθηκαν ποτέ μήπως χάσουν την πρωτιά και μαζί το εισιτήριο για το Final-4.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Πολωνία επιβλήθηκε 1-0 της Ουαλίας χάρη σε γκολ του Σφιντέρσκι και εξόρισε τους Βρετανούς στη League B. Έπειτα από ένα άγονο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να σημειώσουν το καθοριστικό γκολ, όταν στο 58΄ο Λεβαντόφσκι σέρβιρε με no look πάσα στον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ που πλάσαρε για το τελικό 1-0.

Αποτελέσματα

Ουαλία - Πολωνία 0-1
Ολλανδία - Βέλγιο 1-0

Τελική βαθμολογία

1. Ολλανδία 16 (14-6)
2. Βέλγιο 10 (11-8)
3. Πολωνία 7 (6-12)
4. Ουαλία 1 (6-11)

League C

1oς όμιλος

Η Τουρκία είχε «τελειώσει» την υπόθεση της πρωτιάς από την τέταρτη αγωνιστική, καθώς είχε το απόλυτο, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πορεία της αήττητη αφού ηττήθηκε με 2-1 από στα Νησιά Φερόε. Στο 41΄ ο Ακτούρκογλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR. Στο 51΄ο Ντάβιντσεν σούταρε μέσα από την περιοχή η μπάλα χτύπησε στον Καμπάκ και κατέληξε στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 59', ο Έντμουντσον έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Γκέρλερ μείωσε στο 89' και το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Στη δεύτερη θέση του ομίλου με 11 βαθμούς τερμάτισε το Λουξεμβούργο, το οποίο νίκησε με 1-0 τη Λιθουανία εντός έδρας. Ο Ζέρσον Ροντρίγκες ήταν διακριθέντας και σκόρερ για τρίτο συνεχόμενο ματς. Στο 61' σκόραρε όμως το γκολ του ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR για οφσάιντ και στο 88' έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα αλλά αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε κανονικά. Ο χαφ της Λαμίας, Βικίντας Σλίβκα, ήταν βασικός για τους Λιθουανούς και αγωνίστηκε για 77 λεπτά.

Αποτελέσματα

Νήσοι Φερόε - Τουρκία 2-1
Λουξεμβούργο - Λιθουανία 1-0

Βαθμολογία

1.Τουρκία 13 (17-5)
2.Λουξεμβούργο 11 (9-7)
3.Νήσοι Φερόε 8 (7-9)
4.Λιθουανία 1 (2-14)

3ος Όμιλος

Σε έναν όμιλο που όλα είχαν ήδη κριθεί το πρώτο Καζακστάν γνώρισε ήττα χωρίς αντίκτυπο στην έδρα του δεύτερου Αζερμπαϊτζάν με 3-0. Οι Αζέροι προηγήθηκαν στο 66' χάρη στο αυτογκόλ του Μαρότσκιν και βρήκαν ακόμα δυο γκολ με τους Όζομπιτς (74’) και Νουρίγιεφ (90+1).

Την ίδια ώρα η τρίτη Σλοβακία έμεινε στο 1-1 με τη Λευκορωσία, η οποία θα πάει στη διαδικασία των playouts με ομάδα της League D. Οι Λευκορώσοι προηγήθηκαν στο 45' με τον Μπακάρ, στο 65' ο Ζρέλακ ισοφάρισε και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Αποτελέσματα

Αζερμπαϊτζάν-Καζακστάν 3-0
Σλοβακία-Λευκορωσία 1-1

Τελική βαθμολογία

1.Καζακστάν 13 (8-6)
2.Αζερμπαϊτζάν 10 (7-4)
3.Σλοβακία 7 (5-6)
4.Λευκορωσία 3 (3-7)

League D

1ος Όμιλος

Η Λετονία μπορεί να αγχώθηκε λίγο αλλά κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον όμιλο της και την άνοδο στη League B, καθώς έφυγε με τον βαθμό από την Ανδόρα (1-1). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 50΄ με τον Γκουτκόβσκις να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία μετά από ασίστ του Κρόλις. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 88' με τον Ρόσας μετά από λάθος του κίπερ των Λετονών και έβαλαν την Μολδαβία στο παιχνίδι της πρόκρισης αλλά οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το σκορ.

Η Μολδαβία από την πλευρά της έκανε το «χρέος» της, καθώς νίκησε με 2-0 το Λίχτενσταϊν. Οι γηπεδούχοι σκόραραν δις με τον Στίνα στις καθυστερήσεις (90+2' - 90+4'), όμως ήθελαν ήττα της Λετονίας για να πάρουν την άνοδο.

Αποτελέσματα

Ανδόρα-Λετονία 1-1
Μολδαβία-Λίχτενσταϊν 2-0

Τελική βαθμολογία

1.Λετονία 13 (12-5)
2.Μολδαβία 13 (10-6)
3.Ανδόρα 8 (6-7)
4. Λιχτενστάιν 0 (1-11)

Final-4: Κροατία, Ολλανδία
Υποβιβασμός στη League Β: Αυστρία, Ουαλία
Προβιβασμός στη League B: Καζακστάν, Τουρκία
Προβιβασμός στη League C: Λετονία
Υποβιβασμός στη League D: Λευκορωσία, Λιθουανία

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα