Nations League: Κορυφή για Πορτογαλία με τεσσάρα στην Τσεχία των Βατσλίκ - Μπράμπετς, γκέλα για τους Ισπανούς

Newsroom
Nations League: Κορυφή για Πορτογαλία με τεσσάρα στην Τσεχία των Βατσλίκ - Μπράμπετς, γκέλα για τους Ισπανούς

bet365

Οι κεφάτοι Πορτογάλοι διέσυραν την Τσεχία των Βατσλίκ - Μπράμπετς με 4-0 και πάτησαν κορυφή στον όμιλο μετά το απροσδόκητο διπλό της Ελβετίας μέσα στην Ισπανία (1-2). Τεσσάρα η Σερβία με σούπερ Μίτροβιτς και ασίστ Ζίβκοβιτς!

League A

2ος όμιλος

Άνετο διπλό που τους έφερε στην κορυφή του 2ου ομίλου πανηγύρισαν οι Πορτογάλοι, οι οποίοι με απρόσμενο πρωταγωνιστική τον Ντιόγο Νταλότ (δυο γκολ) επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 4-0 επί της Τσεχίας των Βατσλίκ - Μπράμπετς. Έπειτα από ένα άγονο πρώτο ημίωρο που βρήκε τον Ρονάλντο αιμόφυρτο μετά από σύγκρουση με τον Βατσλίκ και τον Μπράμπετς να περνάει από νωρίς εκτός λόγω τραυματισμού, οι Ίβηρες τελικά άνοιξαν τον χορό των γκολ με «δράστη» τον Νταλότ (33΄). Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπρούνο Φερνάντες έγραψε το 2-0 με κοντινό πλασέ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σικ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι και απέτυχε να βάλει ξανά τους Τσέχους στο ματς. Το δεύτερο μέρος κινήθηκε στους ίδιους ρυθμούς, με τον Νταλότ να πιάνει σουτάρα στο 52΄ για το 3-0, προτού ο Ζότα προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα με κεφαλιά (82΄).

Μια νίκη που έφερε την Πορτογαλία στο +2 από την Ισπανία, η οποία από την πλευρά της υπέστη στραπάτσο και ήττα με 2-1 από την Ελβετία που την έριξε από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να αιφνιδιάσουν από νωρίς τους Ρόχας και το κατάφεραν στο 21΄όταν ο Ακάντζι νίκησε άπαντες στον αέρα από εκτέλεση κόρνερ και άνοιξε το σκορ. Στο 55΄ οι Ισπανοί βρήκαν την απάντηση χάρη στον υπέροχο συνδυασμό των Ασένσιο - Άλμπα, με τον τελευταίο να εκτελεί τον Ζόμερ για το 1-1. Η χαρά των γηπεδούχων ωστόσο αποδείχθηκε εφήμερη, αφού μόλις τρία λεπτά αργότερα και από ένα νέο κόρνερ η Ελβετία ανάκτησε το προβάδισμα με σκόρερ τον Εμπολό. Το 2-1 δεν έμελλε να αλλάξει, με την Ισπανία πλέον να παίζει τα ρέστα της στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Πορτογαλία και ψάχνει μόνο νίκη για να αντιστρέψει τα δεδομένα και να πάρει το εισιτήριο για το Final-4 του Nations League.

Αποτελέσματα

Τσεχία - Πορτογαλία 0-4
Ισπανία - Ελβετία 1-2

Βαθμολογία

1. Πορτογαλία 10 (11-2)
2. Ισπανία 8 (7-5)
3. Ελβετία 6 (4-8)
4. Τσεχία 4 (4-11)

Επόμενη αγωνιστική (27/9)

Πορτογαλία - Ισπανία
Ελβετία Τσεχία

League B

1ος όμιλος

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθούν τα πάντα στον πρώτο όμιλο, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε η άνοδος στην League A ούτε ο υποβιβασμός στη League C. Για την πρωτιά θα μονομαχήσουν στην Κρακοβία η Ουκρανία με τη Σκωτία, ενώ η Αρμενία θέλει τη νίκη στην Ιρλανδία για να σωθεί.

Η Ουκρανία με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος συνέτριψε την Αρμενία εκτός έδρας με 5-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, όμως δεν είχαν ουσία και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22' με τον Τίμτσικ κόντρα στη ροή του ματς. Στο δεύτερο μέρος οι Αρμένιοι «κατέρρευσαν» μετά το γκολ του Ζουμπκόφ στο 57' και στο 69' ο Ντοβμπίκ εκανε το 0-3 και ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς. Στο 81' ο Ιχνατένκο έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και στο 84' ο Ντοβμπίκ διαμόρφωσε το θριαμβευτικό 5-0.

Ανατροπή και προβάδισμα πρωτιάς για τη Σκωτία. Σε ένα ματς στη Γλασκώβη με πάθος και δυναμισμό η Ιρλανδία προηγήθηκε, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 18' όταν μετά από φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση κόρνερ ο προωθημένος στόπερ Έγκαν άνοιξε το σκορ. Στο 50' ο Κρίστι... ταλαιπώρησε και πέρασε τον Ντόχερτι, έκανε τη σέντρα και ο Χέντρι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το ματς ήταν ισορροπημένο με τη Σκωτία να έχει τον έλεγχο και την Ιρλανδία να απειλεί με αντεπιθέσεις. Το ματς κρίθηκε στο 82' όταν ο Άλαν Μπρόουνι έκανε χέρι μέσα στην μεγάλη του περιοχή, ο Κρίστι εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Αποτελέσματα

Αρμενία - Ουκρανία 0-5
Σκωτία - Ιρλανδία 2-1

Βαθμολογία

Σκωτία 12 (11-5)
Ουκρανία 10 (10-4)
Ιρλανδία 5 (5-4)
Αρμενία 3 (2-14)

Επόμενη αγωνιστική (27/9)

Ουκρανία - Σκωτία
Ιρλανδία - Αρμενία

2ος όμιλος

Άνοδος στα «σαλόνια» του Nations League, με γκολ στο 90+2'! Το Ισραήλ πήρε το τρίποντο που έψαχνε κόντρα στην Αλβανία μετά από δραματικό φινάλε και εξασφάλισε τον προβιβασμό του στην League A για πρώτη φορά στον θεσμό. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β' μέρους με γκολ του στράικερ της Βαγιαδολίδ, Βάισμαν (46') και έδειχναν να κρατούν το τρίποντο στα χέρια τους, αλλά η Αλβανία του νεοαποκτηθέντα χαφ του Παναθηναϊκού, Ένις Τσοκάι (στον πάγκο), βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τρομερό σουτ του Ουζούνι στο 88'. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό για να μείνει ζωντανή στην υπόθεση πρωτιάς, αφού στο 90+2' ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ενέα Μιχάι, έκανε το λάθος μέσα στην περιοχή κι έδωσε την ευκαιρία στον Μπαρίμπο να γράψει το τελικό 2-1. Αδιάφορο το Αλβανία-Ισλανδία στην τελευταία αγωνιστική, καθώς η τελευταία θέση του ομίλου έχει δοθεί εξαρχής στη Ρωσία που αποβλήθηκε από τις διοργανώσεις της UEFA.

Αποτελέσματα

Ισραήλ - Ρωσία 2-1

Βαθμολογία

1. Ισραήλ 8 (8-6)
2. Ισλανδία 3 (5-5)
3. Αλβανία 1 (3-5)
4. Ρωσία 0

Επόμενη αγωνιστική (27/9):

Αλβανία - Ισλανδία

4ος όμιλος

Ανοιχτά και τα δύο μέτωπα στον τέταρτο όμιλο, με ντέρμπι πρωτιάς και σωτηρίας την τελευταία αγωνιστική! Η Σερβία θα ταξιδέψει στη Νορβηγία για το διπλό που θα της εξασφαλίσει την άνοδο, αφού επικράτησε της Σουηδίας με το ευρύ 4-1 και μάλιστα με ανατροπή, σε άλλη μια παράσταση του Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς. Ο «killer» της Φούλαμ πέτυχε χατ-τρικ, το πρώτο του με το εθνόσημο έπειτα από τέσσερα χρόνια, ανατρέποντας έτσι με διαστάσεις θριάμβου το 0-1 των Σουηδών με τον Κλάεσον από το 15'. Μόλις στο 18', έφερε το ματς στα ίσα από σέντρα ακριβείας του παίκτη του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, για να σφραγίσει την ανατροπή στο 45+1' έπειτα από ασίστ του Τάντιτς και να γράψει το 3-1 στο 50' από ασίστ το Βλάχοβιτς. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Λούκιτς με πανέμορφο curler στο 70'.

Έτσι, η Σουηδία έμεινε στην τελευταία θέση, καθώς νωρίτερα η Σλοβενία των Σπόραρ-Τσέριν-Βέρμπιτς και Κούρτιτς έκανε σεφτέ στις νίκες στο φετινό Nations League σταματώντας στους Νορβηγούς (2-1). Ο Σπόραρ βρήκε δίχτυα για το γκολ της ισοφάρισης μετά το 0-1 του Χάαλαντ και ο 19χρονος Σέσκο ολοκλήρωσε την ανατροπή, στέλνοντας έτσι την ομάδα του στη Στοκχόλμη για «τελικό» παραμονής στη League B, όπου θα χρειαστεί απλά να μην ηττηθεί.

Αποτελέσματα

Σλοβενία - Νορβηγία 2-1
Σερβία - Σουηδία 4-1

Βαθμολογία

1. Νορβηγία 10 (7-5)
2. Σερβία 10 (11-5)
3. Σλοβενία 5 (5-9)
4. Σουηδία 3 (6-10)

Επόμενη αγωνιστική (27/9):

Νορβηγία - Σερβία
Σουηδία - Σλοβενία

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα