Nations League: Πρώτη νίκη για Σλοβενία με υπογραφή Σπόραρ και βασικούς Τσέριν, Κούρτιτς, Βέρμπιτς (vid)

Nations League: Πρώτη νίκη για Σλοβενία με υπογραφή Σπόραρ και βασικούς Τσέριν, Κούρτιτς, Βέρμπιτς (vid)

bet365

Μετά από τέσσερις σερί αποτυχίες, η Σλοβενία αντέδρασε και νίκησε με ανατροπή την πρωτοπόρο Νορβηγία του Έρλινγκ Χάαλαντ (2-1), έχοντας σκόρερ τον Άντραζ Σπόραρ και στη σύνθεσή της τους Τσέριν, Κούρτιτς και Βέρμπιτς.

Η πρώτη νίκη στο φετινό Nations League αλλά και στο 2022 είναι γεγονός για τη Σλοβενία του «καρέ» εκπροσώπων της Super League. Με την τριπλέτα του Παναθηναϊκού στο αρχικό σχήμα (Τσέριν, Βέρμπιτς, Σπόραρ), τον τελευταίο σκόρερ της ισοφάρισης και τον Γιάσμιν Κούρτιτς του ΠΑΟΚ να βγάζει το 90λεπτο, η ομάδα του Ματίαζ Κεκ πέτυχε την ανατροπή κόντρα στη Νορβηγία του ,επίσης σκόρερ, Έρλινγκ Χάαλαντ και έμεινε ζωντανή στον στόχο της να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου που οδηγεί στη League C.

Οι τέσσερις «Έλληνες» έπαιξαν για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα της Σλοβενίας σε επίσημο ματς από τον περασμένο Οκτώβριο (μεσολάβησαν οκτώ ματς) και για ένα ημίχρονο οι γηπεδούχοι κρατούσαν στο μηδέν την πρωτοπόρο του ομίλου. Ωστόσο, ο σούπερ Χάαλαντ βρήκε τον τρόπο να επηρεάσει τις ισορροπίες και να σκοράρει για έβδομο σερί ματς στην τρομερή σεζόν που διανύει, εκμεταλλευόμενος την λάθος πάσα του στόπερ Μπλάζιτς μέσα στην περιοχή για το 1-0 στο 47'.

Η Σλοβενία, όμως, ανέβασε προοδευτικά ρυθμούς και κατάφερε να απαντήσει στο 69', με εκφραστή τον στράικερ του Τριφυλλιού. Ο Σπόραρ, με προβολή-«καρμπόν» από το Παναθηναϊκός-Σλάβια Πράγας, βγήκε πρώτος στο πίσω δοκάρι και μετέτρεψε σε ασίστ την πάσα πάρε-βάλε του Σέσκο για το 1-1. Αυτό ήταν το έκτο γκολ του 28χρονου φορ με το εθνόσημο και πρώτο μετά από έντεκα μήνες.

Την ανατροπή σφράγισε ο δημιουργός του 1-1, ο 19χρονος Μπέντζαμιν Σέσκο, δίνοντας έτσι ανάσα στην ομάδα του που προσπέρασε προσωρινά τη Σουηδία στην 3η θέση.

Ο Βέρμπιτς έγινε αλλαγή στο 71', ο Σπόραρ στο 88' και Τσέριν στις καθυστερήσεις (90+3').

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα