Πογιέτ: «Ο κόσμος πιστεύει πως η Ελλάδα επιστρέφει εκεί που βρισκόταν πριν από δέκα χρόνια»

Πογιέτ: «Ο κόσμος πιστεύει πως η Ελλάδα επιστρέφει εκεί που βρισκόταν πριν από δέκα χρόνια»

Newsroom
Πογιέτ: «Ο κόσμος πιστεύει πως η Ελλάδα επιστρέφει εκεί που βρισκόταν πριν από δέκα χρόνια»

bet365

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Γκας Πογιέτ στην ισπανική «AS», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Εθνική βρίσκεται στο σωστό δρόμο αλλά ο ίδιος περιμένει ακόμα περισσότερα!

Η εποχή Πογιέτ στην τεχνική ηγεσία έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες υποσχέσεις για την Εθνική ομάδα, η οποία στα πρώτα τέσσερα επίσημα ματς της υπό τις οδηγίες του Ουρουγουανού κατάφερε να κάνει το απόλυτο νικών με 4/4 στο Nations League και να σφραγίσει την πρωτιά στον όμιλο!

Σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «AS», ο Πογιέτ μίλησε εξονυχιστικά για το επίπεδο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τη σχέση με τους οπαδούς, τον στόχο του Euro 2024, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έχει παρατηρήσει στη χώρα μας σε σχέση με την περίοδο που καθόταν στον πάγκο της ΑΕΚ.

Αναλυτικά το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας;

«Η αποφασιστικότητα και η κατανόηση των παικτών. Στο επίπεδο Εθνικής πρέπει να αντισταθμίσεις τον λίγο χρόνο που αξιοποιείς στην επικοινωνία , ώστε ο ποδοσφαιριστής να πιστέψει πολύ γρήγορα σε αυτό που του προτείνεις».

Οι οπαδοί έχουν δεθεί ξανά με την Εθνική ομάδα;

«Υποθετικά, ναι. Όταν έφτασα, που η Ελλάδα δεν είχε παίξει σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ από το 2014, υπήρχε μια «αποσύνδεση». Και αυτό το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο πάθος και τρέλα. Οι νίκες στα δυο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια όπως και το τρίποντο σε αυτό το μίνι Clasico απέναντι στην Κύπρο έκαναν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι αυτή ήταν η αρχή για την επιστροφή της Ελλάδας στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από δέκα χρόνια. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά θέλω περισσότερα».

Στόχος η πρόκριση στα τελικά του επόμενου Euro;

«Είμαι πολύ αντικειμενικός. Μια από τι πρώτες ερωτήσεις που έκανα όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο και τον αθλητικό διευθυντή ήταν ''ποιος είναι ο στόχος''. Αν είναι δυνατό, ακόμα και αν είναι δύσκολο, θα τα δώσω όλα. Εδώ ο πρώτος στόχος ήταν να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο του Nations League και να ανέβουμε κατηγορία. Τα αποτελέσματα ήταν ακόμα καλύτερα από αυτά που περιμέναμε. Και ο δεύτερος στόχος είναι να προκριθούμε στο Euro του 2024».

Τι συνάντησες όταν έφτασες για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο; Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που προπονείς εθνική ομάδα...

«Έγιναν όλα γρήγορα και περίεργα. Το ενδιαφέρον μου άρχισε να κινείται όταν έμεινε ελεύθερος ο πάγκος της εθνικής Ουρουγουάης. Μία θέση που οραματίζεται κάθε παίκτης και προπονητής είναι η εθνική του ομάδα. Στο τέλος του 2021, η αποχώρηση του Ταμπάρες μπήκε στην τελική της ευθεία και σκέφτηκα: ''Κι αν με καλέσουν; Κι αν είμαι έτοιμος; Και ναι, αυτό με ενθάρρυνε να κάνω μία αναζήτηση και να επικοινωνήσω με τον Ζεράρ Νους, του οποίου η εμπειρία με τον Αβράμ Γκραντ στην Γκάνα βοήθησε να οραματιστώ πώς θα ήταν αυτό το ενδεχόμενο. Αφού η Ουρουγουάη υπέγραψε τον Ντιέγκο Αλόνσο, χρειάστηκε να πάω στην Αθήνα για ένα προσωπικό ζήτημα και ο προπονητής τους είχε φύγει. Το ένα έφερε το άλλο, είχα την ευκαιρία και μου άρεσε».

Προπονούσες την ΑΕΚ την περίοδο 2015-2016, τι έχει αλλάξει στην Ελλάδα από τότε;

«Ήταν απαραίτητο να με αγαπήσουν προκειμένου να με αποδεχτούν. Με βοήθησε στην προσαρμογή. Όσον αφορά τις αλλαγές, παλαιότερα υπήρχε πρόβλημα με το επίπεδο της διαιτησίας. Τώρα όμως τα σημαντικότερα παιχνίδια διευθύνονται από ξένους διαιτητές. Επίσης, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει εξάγει πολλούς σημαντικούς παίκτες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα