Ελλάδα – Κόσοβο 2-0: Επίθεση κατά της Αστυνομίας από τον Δήμο Βόλου για τα επεισόδια

Newsroom
Ελλάδα – Κόσοβο 2-0: Επίθεση κατά της Αστυνομίας από τον Δήμο Βόλου για τα επεισόδια

bet365

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου ανέφερε πως την απόλυτη ευθύνη για όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό στην αναμέτρηση της Εθνικής με το Κόσοβο έχει η Ελληνική Αστυνομία.

Η Εθνική ομάδα κατάφερε να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα στο Nations League και να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο, επικρατώντας στο Πανθεσσαλικό του Κοσόβου με 2-0. Ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων μετά το 1-0 του Γιακουμάκη.

Για τα επεισόδια αυτά πήρε θέση ο Δήμος Βόλου, ρίχνοντας τις ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, όπως αυτή της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό, όπου χιλιάδες Βολιωτών, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και πανηγύρισαν το θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας, παρ’ ολίγο να τιναχθεί στον αέρα από τη δράση 20 – 30 ανεγκέφαλων, που προκαλώντας επεισόδια επιχείρησαν να την αμαυρώσουν.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία, μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την αποτροπή τέτοιων απαράδεκτων και απογοητευτικών φαινομένων, ήταν απούσα και δεν μπόρεσε να δράσει προληπτικά και αποτρεπτικά, παρουσιάζοντας σημάδια ανικανότητας και ανεπάρκειας που χαρακτηρίζουν τον επικεφαλής της, Μιλτιάδη Αλεξάκη.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός προφανώς δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι ο Βόλος και στον τομέα του αθλητισμού έχει αλλάξει σελίδα και με τις μεγάλες διοργανώσεις που η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει οραματιστεί, σχεδιάσει και υλοποιεί, καθίσταται σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα με ό,τι ευεργετικό αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας κοινωνία και οικονομία.

Αποδεικνυόμενος, λοιπόν, για άλλη μια φορά κατώτερος των περιστάσεων τον καλούμε να επιδείξει στοιχειώδη ευαισθησία και να παραιτηθεί. Είναι άδικο μια πόλη συνεχώς αναπτυσσόμενη και εξελισσόμενη, όπως ο Βόλος μας, να «πληρώνει» την μνημειώδη ανέπαρκειά του και την ακατανόητη, σε σημείο μιζέριας, επιθυμία του (κοινή, είναι η αλήθεια, με μια άλλη ομάδα «παραγόντων» της πόλης) να μην πραγματοποιείται οποιαδήποτε εκδήλωση που θα τον υποχρέωνε να εγκαταλείψει την ραθυμία του και να ασκήσει τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Αλίμονο όμως αν «αι βουλαί Αλεξάκη και των ομοίων του» σταθούν ικανές να αποτρέψουν ένα διαρκή, επίπονο αγώνα που δίνουμε για να καταστήσουμε, και το επιτυγχάνουμε καθημερινά, τον Βόλο μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με μια συνεχώς αναπτυσσόμενη και ευημερούσα κοινωνία».

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα