Wyscout Analysis: Τα 249 λεπτά που ο Μπακασέτας… έσπασε τα κοντέρ (vids)

Wyscout Analysis: Τα 249 λεπτά που ο Μπακασέτας… έσπασε τα κοντέρ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Wyscout Analysis: Τα 249 λεπτά που ο Μπακασέτας… έσπασε τα κοντέρ (vids)

bet365

Ο 28χρονος βρήκε δίχτυα και στα τρία τελευταία ματς της Εθνικής μας ομάδας, όπου πάσαρε με ποσοστά επιτυχίας που «φλέρταραν» το 90% και «έχασε» μόνο δύο αμυντικές «μονομαχίες» που ενεπλάκη.

Την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων χρόνων «τρέχει» η Εθνική μας ομάδα, καθώς ξεκίνησε με τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα της παιχνίδια στον Ομιλο του Nations League και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρώτη θέση του γκρουπ. Την οποία θα εξασφαλίσει από την 4η μόλις αγωνιστική αν απόψε (12/6) κερδίσει ξανά το Κόσοβο, λίγες ημέρες μετά το 1-0 της Πρίστινα.

Πλέον η «γαλανόλευκη» δείχνει να βαδίζει σε ένα ασφαλές μονοπάτι, βγάζει υγεία, είναι μία «οικογένεια», ο κόσμος «ζεστένεται» για τα καλά και μεγάλος της πρωταγωνιστής στο ντεμαράζ που ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου στο Μπέλφαστ και συνεχίστηκε με τις νίκες σε Κόσοβο (5/6) και επί της Κύπρου στο Πανθεσσαλικό (9/6) ήταν ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο «κάπτεν» βρήκε δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια, έδωσε μία ασίστ και έδειξε πως διανύει την πιο «καυτή» περίοδο της καριέρας του, κάτι που άλλωστε φάνηκε και στην Τουρκία όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Τραμπζονσπόρ.

Η παρουσία του 28χρονου στα τρία αυτά ματς ήταν πολύπλευρη και μέσω του Wyscout αποτυπώνεται πως δεν περιορίστηκε μόνο στο εκτελεστικό σκέλος αλλά αντίθετα πάσαρε με ακρίβεια, βοήθησε στην ανάπτυξη και φώναξε «παρών» στο ανασταλτικό κομμάτι.

*Αγωνίστηκε συνολικά 249 λεπτά. Στο Μπέλφαστ ήταν περισσότερο στον άξονα όπως φαίνεται και από το γράφημα με τα πατήματά του, όμως σε Πρίστινα και με την Κύπρο στο Βόλο «τραβιόνταν» πιο πολύ δεξιά.

...
Τα «πατήματά» του με Β. Ιρλανδία.

...
Τα «πατήματά» του με Κόσοβο.

...
Τα «πατήματά» του με Κύπρο.

*Σημείωσε τρία γκολ, ένα σε κάθε παιχνίδι, εκ των οποίων όλα ήταν με σουτ και με τα δύο του πόδια. Συνολικά έβγαλε 10 τελικές, ενώ το ότι τα τέρματα που σημείωσε ήταν και «δύσκολα» αποτυπώνεται στο ότι αθροιστικά τα xG του και στα τρία αυτά ματς ήταν 0,48!

*Το… κοντέρ του «έγραψε» 117/131 μεταβιβάσεις, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 89,3%. Μάλιστα είχε 5/6 μακρινές που όλες ήταν διαγώνιες, δηλαδή άλλαζε σωστά το παιχνίδι της Εθνικής. Με την Κύπρο η αντίστοιχη επίδοσή του ήταν 4/5 (φωτό κάτω) και στο Κόσοβο 1/1.
...

*Η μόνη πίσω πάσα που «πούλησε» και στα τρία ματς ήταν σε ένα κερδισμένο πλάγιο ψηλά της Εθνικής μας στη Β. Ιρλανδία, κοντά στα καρέ των γηπεδούχων, όπου θέλησε να βρει τον Ρότα, παρεμβλήθηκε αντίπαλος και η «γαλανόλευκη» κέρδισε ξανά πλάγιο. Ετσι απέφυγε το οποιοδήποτε λάθος θα μπορούσε να βγάλει τους αντιπάλους μας στον κενό χώρο.

*Παράλληλα «μέτρησε» 3/4 σωστά «κοψίματα» μέσα στα αντίπαλα καρέ, εκ των οποίων το ένα ήταν η ασίστ για το 2-0 του Παυλίδη κόντρα στον Κύπρο. Ευρύτερα μετέφερε πετυχημένα την μπάλα μπροστά (32/36 προωθητικές πάσες, 8/9 στο επιθετικό τρίτο) και βρήκε πέντε φορές συμπαίκτη του στο ύψος του αντίπαλου πέναλτι, στις έξι φορές που το «έψαξε».

*Μάλιστα ξέχωρα του 2-0 επί της Κύπρου «έφτιαξε» ακόμη δύο «καθαρές» φάσεις της «γαλανόλευκης» και πιο συγκεκριμένα την κεφαλιά του Γιακουμάκη και το σουτ του Ρότα στο πρώτο ημίχρονο του Μπέλφαστ.

*Ακρως σημαντική ήταν και η ανασταλτική του παρουσία, καθώς ενεπλάκη σε 15 προσωπικές αμυντικές «μονομαχίες» και κέρδισε τις 13, αφού «έχασε» από μία σε Μπέλφαστ και Πανθεσσαλικό (2/3 και 6/7 αντίστοιχα). Αντίθετα με το Κόσοβο κατέγραψε το απόλυτο (5χ5, φωτό κάτω) και συνολικά «μέτρησε» 87% επιτυχία και σε αυτό το κομμάτι.
...


 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα