Wyscout Analysis: Ο Τσιμίκας ήταν με την Κύπρο ουσιαστικά εξτρέμ με συμμετοχή σε δύο γκολ χωρίς ασίστ (vids)

Wyscout Analysis: Ο Τσιμίκας ήταν με την Κύπρο ουσιαστικά εξτρέμ με συμμετοχή σε δύο γκολ χωρίς ασίστ (vids)

Wyscout Analysis: Ο Τσιμίκας ήταν με την Κύπρο ουσιαστικά εξτρέμ με συμμετοχή σε δύο γκολ χωρίς ασίστ (vids)

bet365

Ο 26χρονος μπακ πήρε κόντρα στην Κύπρο όλη την αριστερή πλευρά και επειδή έπαιζε ψηλά συμμετείχε άμεσα στα δύο πρώτα «γαλανόλευκα» γκολ, παρότι δεν του πιστώθηκε κάποια τελική πάσα.

Το (3χ3) στον Ομιλο του Nations League έκανε την Πέμπτη (9/6) η Εθνική μας ομάδα και το 3-0 επί της Κύπρου την μετέτρεψε ως το απόλυτο αφεντικό του γκρουπ. Εάν μάλιστα κερδίσει αύριο το Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό τότε θα εξασφαλίσει από τώρα την πρώτη θέση με όλα τα bonus που αυτό συνεπάγεται, αν και το μεγαλύτερο κέρδος της είναι η υγεία που αποπνέει και η οποία μεταφέρεται στον απλό κόσμο.

Εκ των πρωταγωνιστών (και) στην τελευταία χρονικά νίκη της ήταν ο Κώστας Τσιμίκας που ναι μεν δεν βρήκε δίχτυα και δεν έδωσε κάποια ασίστ ήταν όμως «μέσα» στα δύο πρώτα γκολ, εξέλιξη που... φαντάζει φυσιολογική ελέω του στυλ παιχνιδιού της «γαλανόλευκης».

Βλέπετε ο 26χρονος ήταν επί χάρτου ο αριστερός της μπακ, επειδή όμως στο πρώτο ημίχρονο ο Τάσος Δουβίκας που έπαιζε μπροστά του συνέκλινε στα φορ ο ακραίος οπισθοσφύλακας της Λίβερπουλ έπαιρνε όλη την πλευρά και βασικά λειτουργούσε ως εξτρέμ.

Ετσι το 1-0 ξεκίνησε από δική του «μπούκα», να το πούμε απλά, ενώ στο 2-0 ήταν εκείνος που πρέσαρε ψηλά και οδήγησε την αντίπαλη άμυνα στο λάθος. Μέσω και του Wyscout αποτυπώνεται ανάγλυφα ότι η παρουσία του στο γήπεδο θύμιζε περισσότερο μεσοεπιθετικό και μάλιστα το έπραξε με μεγάλη επιτυχία.

*Αγωνίστηκε από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς και από το γράφημα στα πατήματά του φαίνεται πως έπαιζε αρκετά ψηλά.
...

*Είχε συνολικά 44/52 σωστές μεταβιβάσεις, ποσοστό 85% που είναι ιδιαίτερα υψηλό για ακραίο οπισθοφύλακα. Μάλιστα στον πίνακα αποτυπώνεται πως πάρα πολλές ήταν στον τομέα της επίθεσης, δείγμα ότι ουσιαστικά έπαιρνε όλη τη γραμμή.
...

*Αλλά και ενεργώντας από τα μετόπισθεν μετέφερε σωστά την μπάλα μπροστά. Δεν είναι τυχαίο πως συνολικά το «κοντέρ» του έγραψε 9/11 προωθητικές, ενώ βλέποντας τις επιμέρους κατηγορίες προσέχουμε πως 2/3 μακρινές, 1/1 κάθετες και 5/6 στο «γαλανόλευκο» επιθετικό τρίτο.
...

*Το πόσο «σίγουρα» πήγαινε «μεταφράζεται» από το στοιχείο ότι στις περιπτώσεις που δεν μπορούσε να παίξει μπροστά έδωσε σωστά/ασφαλές πίσω και το απόλυτο (9/9) που είχε στο συγκεκριμένο τομέα δείχνει πως δεν «πούλησε» την κατοχή στο οποιοδήποτε σημείο θα επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν επικίνδυνες προϋποθέσεις για τα καρέ του Βλαχοδήμου.

*Πήγε τρεις φορές με ντρίμπλα στο 1 vs 1 και σε όλες βγήκε νικητής, εκ των οποίων η πρώτη ήταν στην περίπτωση του 1-0 αφού από αντίστοιχη δική του ενέργεια ξεκίνησε το γκολ.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα