WyScout Analysis: Η «σιγουριά» των Μάνταλου, Κουρμπέλη (vid)

WyScout Analysis: Η «σιγουριά» των Μάνταλου, Κουρμπέλη (vid)

WyScout Analysis: Η «σιγουριά» των Μάνταλου, Κουρμπέλη (vid)

bet365

Οι δυο διεθνείς μας βρέθηκαν χθες στον άξονα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και «κυριάρχησαν», αφού άγγιξαν το… τέλειο στο δημιουργικό αλλά και ανασταλτικό σκέλος.

Με ακόμη μία εκτός έδρας νίκη συνέχισε χθες (5/6) η Εθνική μας τις υποχρεώσεις της στο Nations League, αφού μετά το 1-0 του Μπέλφαστ επικράτησε και στην Πρίστινα με το ίδιο σκορ, κάτι που της επιτρέπει να αισθάνεται ως το «αφεντικό» του ομίλου.

Στην αναμέτρηση του Κοσόβου είχαμε τη μεγάλη επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στο «6» του αρχικό της σχήματος, καθώς ο 28χρονος χαφ έπαιξε ως αλλαγή στη Βόρειο Ιρλανδία και λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε παλαιότερα είχε μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός. Πλέον όμως είναι καλά και…ξεδίπλωσε τις αρετές του μέσα στο γήπεδο, έχοντας κοντά του στον άξονα τον Πέτρο Μάνταλο. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός ήταν τρόπο τινά το «8άρι» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και οι δυο τους... άγγιξαν το τέλειο.

Σε όλους τους τομείς, δημιουργικά άλλα και ανασταλτικά, ήταν εκ των κορυφαίων, ενώ ο αρχηγός της ΑΕΚ έδωσε και την ασίστ για το γκολ του Μπακασέτα. Την ίδια στιγμή εκείνος του Παναθηναϊκού προκάλεσε… τρόμο στους μέσους των Κοσοβάρων και οι επιδόσεις τους, όπως αποτυπώνονται μέσω του Wyscout,… φλερτάρουν με το απόλυτο σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες.

Ο Μάνταλος…
*Η φάση του γκολ ξεκινά από δική του ενέργεια. Εκείνος «κουβαλά» την μπάλα, αρχικά απέφυγε τον Ζεγκρόβα και έπαιξε γρήγορα για τον Τσιμίκα, που μετά του έστρωσε ξανά για να δώσει την ασίστ στον Μπακασέτα.

*Ο 31χρονος πήγε ευρύτερα στα «σίγουρα» και πάσαρε με ποσοστό επιτυχίας 88%, αφού «έχασε» μόνο έξι πάσες από τις συνολικά 51 που επιχείρησε (45/51). Μάλιστα όπως αποτυπώνεται στο γράφημα έπαιζε/δημιουργούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

...

*Εξ’ αυτών οι 7/9 ήταν στο επιθετικό τρίτο και οι 3/4 μακρινές. Μάλιστα και οι τρεις εύστοχες μακρινές ήταν προς τον Τσιμίκα που έβγαινε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και οι δυο τους συνεργάστηκαν πολύ καλά.
...

*Μάλιστα βοήθησε και ανασταλτικά καθώς «καθάρισε» τέσσερις παράλληλες/γεμίσματα των γηπεδούχων.


Ο Κουρμπέλης…

*Προσέφερε «σιγουριά» στο παιχνίδι της «γαλανόλευκης» και δεν είναι τυχαίο πως πάσαρε με ποσοστό επιτυχίας 90% και απώλεσε μόνο τρεις μπάλες (26/29).

...

*Μάλιστα μετέφερε με «ασφάλεια» το «γαλανόλευκο» παιχνίδι στο επιθετικό του τρίτο καθώς είχε 9/9 αντίστοιχες μεταβιβάσεις, εκ των οποίων οι δύο (2/2) ήταν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

*Την ίδια στιγμή ήταν «κέρβερος» ανασταλτικά και «κυριάρχησε» στον άξονα. Συνολικά ενεπλάκη σε εννέα προσωπικές ανασταλτικές «μονομαχίες» και κέρδισε τις οκτώ. Μεταξύ άλλων με ένα «έξυπνο» φάουλ ανέκοψε στο 34’ επικίνδυνη αντεπίθεση των Κοσοβάρων.
...

*Παράλληλα βγήκε νικητής και στις δύο εναέριες διεκδικήσεις που «πρωταγωνίστησε», ενώ «έκοψε» έξι παράλληλες ή γεμίσματα των γηπεδούχων.

@Photo credits: INTIME
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα