Βέλγιο - Γαλλία 2-3: Τρικολόρ «παράσταση» κι απίθανη ανατροπή στο 90+1' (vid)

Βέλγιο - Γαλλία 2-3: Τρικολόρ «παράσταση» κι απίθανη ανατροπή στο 90+1' (vid)

bet365

Σε μία από τις κορυφαίες «παραστάσεις» της στη μετά-Μουντιάλ εποχή, η Γαλλία γύρισε μέσα σε ένα ημίχρονο το 2-0 του Βελγίου με σούπερ Μπενζεμά-Μπαπέ και το νικητήριο γκολ του Τεό Ερναντέζ στο 90+1' )2-3) και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League.

Η μεταξύ τους κόντρα στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας πριν από τρία χρόνια δημιούργησε μια αντιπαλότητα που δυνάμωνε. Τότε οι Τρικολόρ είχαν πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, για αυτό οι Διάβολοι στόχευσαν στη δική τους, άτυπη ρεβάνς. Και για ένα ημίχρονο, έμοιαζαν να βρίσκονται καθ' οδόν για να το πετύχουν. Η αστείρευτη κλάση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, όμως, και η κορυφαία ίσως παράστασή της στη μετά-Παγκοσμίου Κυπέλλου εποχή, την υπέβαλαν σε άλλη μια αρνητική βραδιά απέναντι στους γείτονες. Η Γαλλία των εκπληκτικών Μπενζεμά-Μπαπέ, επέστρεψε από το 2-0 του ημιχρόνου και «λύγισε» την παρέα των Ντε Μπρόινε-Λουκάκου, χάρη στο παρθενικό γκολ του Τεό Ερναντέζ με το εθνόσημο στο 90+1' και πήρε εμφατικά το εισιτήριο για τον τελικό του Nations League κόντρα στην Ισπανία (10/10).

Για άλλη μια φορά το πράγμα έδειχνε να... στραβώνει απρόσμενα για τους Bleus, κόντρα στην ασύγκριτη ποιότητα της επιθετικής τους γραμμής. Μπενζεμά και Μπαπέ δεν μπορούσαν να συνδυαστούν στο πρώτο ημίχρονο και σε δύο στιγμές αδράνειας με ευθύνη και του Γιορίς, το Βέλγιο έκανε τη δική του κίνηση-ματ. Φυσικά, ήταν έργο Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον μαέστρο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να μοιράζει δύο ασίστ (πρώτος που το κάνει κόντρα στη Γαλλία μετά τον Μέσι στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 2018) σε Καράσκο και Λουκάκου, με τον πρώτο να ξαφνιάζει με συρτό σουτ στην κλειστή γωνία τον Γιορίς και τον δεύτερο να γράφει με σούπερ προσποίηση και τρομερό τελείωμα στο πάνω δίχτυ το 2-0 μέσα σε ένα τρίλεπτο (37-'40')!

Με 2-0 σκορ στο ημίχρονο, οι Βέλγοι δεν είχαν χάσει ποτέ τη νίκη σε επίσημο ματς για 68 χρόνια. Οι Τρικολόρ, όμως, είχαν άλλα σχέδια. Ο Μπενζεμά και ο Μπαπέ «αγρίεψαν» κι άλλο και με μια συνολική «ραψωδία» δημιουργικά κι επιθετικά στο δεύτερο μέρος, έγινε η ανατροπή που λίγοι περίμεναν. Ο στράικερ της Ρεάλ τροφοδοτήθηκε από τον σταρ της Παρί στο 62' για ένα φοβερό, σεντερφορίσιο τελείωμα με πλάτη στην εστία, για να πάρει τη σκυτάλη ο δεύτερος και με άπιαστο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Αντουάν Γκριεζμάν να φέρει το ματς στα ίσα στο 69'.

Το τελευταίο τέταρτο αποζημίωσε κάθε ουδέτερο. Στο 75' ο Ντε Μπρόινε είδε τον Γιορίς να τον σταματά με τα ακροδάχτυλα σε «κεραυνό» εκτός περιοχής, στο 77' οι Γάλλοι απάντησαν με διπλό «χτύπημα», πρώτα με το πλασέ του Γκριεζμάν και στην επαναφορά με τον Τσουαμενί σε σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουρτουά. Οι τυπικά γηπεδούχοι, μάλιστα, πήγαν να «κλέψουν» για τον εαυτό τους το εισιτήριο του τελικού στο 87', όταν ο Λουκάκου σκόραρε αλλά από θέση οφσάιντ, με το γκολ να ακυρώνεται. Και τρία λεπτά αργότερα, αφού ο Πογκμπά άγγιξε το κομψοτέχνημα με εκτέλεση φάουλ που κατέληξε στη συμβολή των δοκών, ο κορυφαίος αριστερός μπακ του ιταλικού πρωταθλήματος την τελευταία διετία, Τεό Ερναντέζ, «εκτέλεσε» τον κίπερ της Ρεάλ για το τελικό 3-2, που στέλνει τους Τρικολόρ στον τελικό της Κυριακής κόντρα στους Φούριας Ρόχας και το Βέλγιο στον μικρό τελικό με αντίπαλο την Ιταλία.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ, Βερτόνχεν, Καστάνιε (90+2' Μπατσουαγί), Βίτσελ, Τίλεμανς (70' Βανάκεν), Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ (74' Τροσάρ), Λουκάκου

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Λ. Ερναντέζ, Παβάρ (90+2' Ντιμπουά), Πογκμπά, Ραμπιό, Τ. Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά (90+5' Βερετού), Μπαπέ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα