Ιταλία - Ισπανία 1-2: Ιστορικό διπλό στο Μιλάνο και αήττητο τέλος! (vids)

Ιταλία - Ισπανία 1-2: Ιστορικό διπλό στο Μιλάνο και αήττητο τέλος! (vids)

bet365

Της έσπασε το αήττητο των 37 αγώνων, της έβαλε δύο γκολ μετά από 40 μήνες, την υπέβαλε σε εντός έδρας ήττα μετά από 22 χρόνια! Με τον «καυτό» Φεράν Τόρες, η Ισπανία διέλυσε όλα τα ρεκόρ της Ιταλίας (1-2) και προκρίθηκε εμφατικά στον τελικό του Nations League!

Πέρασαν λίγοι μήνες από τη στέψη στο «Γουέμπλεϊ». Πέρασαν, όμως, πολύ περισσότεροι από την έναρξη της ανίκητης αρμάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που αδυνατούσε να δεχθεί πάνω από ένα γκολ, πόσο μάλλον να ηττηθεί, κερδίζοντας επάξια πέραν του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης το παράσημο του μεγαλύτερου αήττητου σερί στην ιστορία των εθνικών ομάδων. Αυτό το σερί, όμως, έλαβε και τυπικά τέλος. Στο 38ο κατά σειρά παιχνίδι, η ομάδα που απέκλεισε με τον περισσότερο κόπο στο ταξίδι της προς την κούπα τον περασμένο Ιούλιο, η Ισπανία, έγινε η πρώτη ομάδα που νικά τους Ατζούρι σε ιταλικό έδαφος μετά από 22 χρόνια (4η εντός έδρας ήττα σε επίσημο στην ιστορία τους!) και πρώτη όλων των εποχών στο Μιλάνο. Με μια σχεδόν απόλυτη, κυριαρχική εμφάνιση και τον «καυτό» Φεράν Τόρες σε ρόλο σκόρερ, το εκπληκτικό σύνολο του Λουίς Ενρίκε διέλυσε ό,τι ρεκόρ βρήκε στο διάβα του και προκρίθηκε εμφατικά στον τελικό του Nations League (1-2).

Οι Μιλανέζοι οπαδοί γιούχαραν τον MVP του Euro, Τζίτζι Ντοναρούμα, σε κάθε επαφή, οι Φούριας Ρόχας αποθέωσαν το ποδόσφαιρο. Με εξαίρεση τις πρώιμες απειλές με τα σουτ των Κιέζα και Μπαστόνι στο πρώτο εξάλεπτο, οι Ταύροι έστησαν σκηνικό απόλυτης κυριαρχίας και «πλήγωσαν» όσο κανείς άλλος τη Σκουάντρα τα τελευταία τρία χρόνια. Αιχμή του δόρατος ο Φεράν Τόρες, άξιος συμπαραστάτης ο δημιουργός των δύο τερμάτων, Ογιαρθάμπαλ και δύο άψογες εκτελέσεις με το δεξί (17') και το κεφάλι (45') σφράγισαν το πρώτο ματς που οι Ιταλοί δέχονται πάνω από ένα τέρμα μετά τον Ιούνιο του 2018!

Το σκορ 0-2, η εικόνα των γηπεδούχων άνευρη και απελπιστική με εξαίρεση το 35', όπου σε ένα λεπτό ο Μπερναρντέσκι είχε δοκάρι και ο Ινσίνιε άστοχο τελείωμα σε απίθανο τετ-α-τετ. Κι όλα έγιναν αυτομάτως χειρότερα από τη στιγμή που μέσα σε 12 λεπτά ο αρχηγός Μπονούτσι αντίκρισε δύο κίτρινες και αποβλήθηκε (μόλις η 2η αποβολή σε 112 ματς με το εθνόσημο και πρώτη γενικά από το 2017).

Το αριθμητικό πλεονέκτημα και η... φούρια των Ισπανών τους οδήγησε σε ένα δεύτερο μέρος που έψαξαν άνετα και το τρίτο γκολ, με τον Ογιαρθάμπαλ να στέλνει ξυστά με το δοκάρι τη μπάλα στο 63' και τον Αλόνσο να δέχεται «στοπ» από τον Ντοναρούμα στο 78'. Όπως και στο EURO, η Ισπανία περιόρισε την Ιταλία σε ποσοστά κάτω του 30% (25,2% απόψε), οι χειρότερες επιδόσεις στην εποχή Μαντσίνι. Και μπορεί οι γηπεδούχοι να μείωσαν στο 83' με το πάρε-βάλε του Κιέζα στον Πελεγκρίνι, αλλά δεν ήταν αρκετό για να διατηρήσει τα κεκτημένα των 37 σερί αγώνων από το 2018 δίχως ήττα.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Μπαστόνι, Έμερσον, Ζορζίνιο (58' Πελεγκρίνι, Μπαρέλα (72' Καλάμπρια), Βεράτι (58' Λοκατέλι), Κιέζα, Ινσίνιε (58' Κεν), Μπερναρντέσκι (46' Κιελίνι)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Τόρες, Αλόνσο, Κόκε (75' Μερίνο), Μπουσκέτς, Γκάβι (84' Σέρχι Ρομπέρτο), Σαράμπια (75' Χιλ), Ογιαρθάμπαλ, Φεράν Τόρες (49' Γιέρεμι)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα