Η κορυφή της Super League 2... φλέγεται (vids)

Gazzetta team
Η κορυφή της Super League 2... φλέγεται (vids)

bet365

Τα play off έχουν πάρει... φωτιά, 4 ομάδες «στοιβάζονται» σε απόσταση 3 βαθμών και δεν αποκλείεται στο φινάλε κάποια με νίκη να κατακτά μεν το πρωτάθλημα, αλλά αν δεν κερδίσει να μένει και εκτός μπαράζ!
«Φωτιά» έχει πάρει η «κορυφή» της Super League 2 αφού οι 3 ήττες του Ιωνικού, σε ισάριθμα παιχνίδια των play off, σε συνάρτηση με το απόλυτο (3χ3) που μετρά ο Εργοτέλης, έφεραν 4 ομάδες να «στοιβάζονται» σε απόσταση μόλις 3 βαθμών (48 μέχρι 45). Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό αυτός που είναι τώρα πρώτος...άνετα μπορεί να βρεθεί και εκτός 2ης θέσης και μπαράζ, όπως βέβαια ισχύει και ο αντίθετο, αφού οι 4οι Κρητικοί έχουν κάθε δικαίωμα να «πιστεύει» ακόμη και σε απευθείας άνοδο.
Αλλωστε στις 2 αγωνιστικές που απομένουν θα διεξαχθούν 3 μεταξύ τους ντέρμπι, αφού στις 16 του μηνός η Ξάνθη θα υποδεχθεί τους Ηρακλιώτες, ενώ στις 19/5 οι Θρακιώτες θα φιλοξενήσουν τον Λεβαδειακό και ο Ιωνικός τον Εργοτέλη. Ο οποίος ναι μεν υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να μην «κυνηγά» κάτι, όμως επί του παρόντος συγκαταλέγεται, και ορθώς, στους διεκδικητές του πρωταθλήματος.
Επί της ουσίας όλες οι ομάδες «κυνηγούν» το 2χ2, ενώ είναι άκαιρο να εισέλθει από τώρα κάποιος σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες.
Και αυτό γιατί η διοργανώτρια αρχή δεν τροποποίησε την προκήρυξή της ώστε να ισχύει ότι και στη Super League 1, οπότε τα κριτήρια είναι περισσότερα, πιο πολύπλοκα και π.χ. αυτή τη στιγμή ο Λεβαδειακός λογίζεται 2ος αντί του Ιωνικού, λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων στο πρωτάθλημα. Βέβαια η λίγκα λίγες ώρες πριν την έναρξη των play off και των play out... πρόλαβε και πέρασε πως δεν θα «μεταφερθούν» οι κάρτες της κανονικής διάρκειας, άρα τα κριτήρια... φαντάζουν κάπου λεπτομέρεια.
Πάμε όμως να δούμε τα... συμπεράσματα που προκύπτουν από τους 4 «μονομάχους», μετά από 3 αγώνες στα play off, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε μία υποσημείωση. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου και σε 4 μήνες οι παίκτες «κουβαλούν» 25 αγώνες στην πλάτη τους, δηλαδή κατά μέσο όρο παίζουν σερί από τότε ένα παιχνίδι κάθε 4,5 ημέρες (το γιατί δεν είναι επί του παρόντος να αναλυθεί, αλλά με τα ήξεις/αφήξεις διοργανώτριας αρχής/Υπουργείου οδηγήθηκαν σε αυτή την κατάσταση). Αυτό σημαίνει πως εσχάτως παρατηρείται πολύ μεγάλη καταπόνηση και ήδη αρκετές «κολώνες» αγωνίζονται με προβλήματα τραυματισμών και δεν αποκλείεται να «χάσουν» τους τελικούς του φινάλε.
Για την Ξάνθη των 48 βαθμών...
Είναι η μόνη ομάδα που ορίζει στο 100% τη τύχη της, αφού με το απόλυτο (2χ2) ως το τέλος θα είναι σίγουρα πρώτη. Ακολουθούν μεν για εκείνη 2 ντέρμπι αλλά αμφότερα εντός, ενώ με νίκη επί του Εργοτέλη θα ξέρει πως σε εκείνο κόντρα στο Λεβαδειακό θα πάει στα μπαράζ έστω και αν δεν ηττηθεί. Επί χάρτου έχει καλή ψυχολογία, αφού ξεκίνησε 3η το μίνι τουρνουά και «γκέλαρε» στην πρεμιέρα με τα Χανιά (1-1), όμως το πρόσφατο 2-0 της Νίκαιας άλλαξε άρδην την κατάσταση. Σε 3 αγώνες έχει δεχθεί μόνο 1 γκολ και αυτό με πέναλτι και ποντάρει τα μέγιστα στην ανασταλτική της λειτουργία.
Για τον Λεβαδειακό των 47 βαθμών...
Ο μύθος λέει πως στη Λιβαδειά βλέπουν και ξαναβλέπουν σε βίντεο το χαμένο ματς (1-0) με τον Εργοτέλη λίγες ημέρες μετά τη νίκη (3-2) στη Νίκαια που τους έφερε σε τροχιά απευθείας ανόδου και... χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο. Αλλά ότι γράφει... δεν ξεγράφει. Ισως η πιο παραγωγική ομάδα του τουρνουά, όχι μόνο γιατί έχει βρει ήδη στόχο 7 φορές με 5 διαφορετικούς παίκτες, αλλά επειδή βγάζει φάσεις και ποντάρει στη γραμμή κρούσης της. Στην περίπτωσή της είναι πιθανό να δούμε στην Ξάνθη ένα... όλα ή τίποτα. Δηλαδή με νίκη στο φινάλε να παίρνει το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο, ενώ αν δεν κερδίσει να μένει και εκτός μπαράζ! Η πρόσληψη στον πάγκο του Σωωκράτη Οφρυδόπουλου αντί του Τζουζέπε Σανίνο (θα ντεμπουτάρει στο επόμενο ματς), λογίζεται στα υπέρ της.
Για τον Ιωνικό των 47 βαθμών...
Είναι η μεγάλη απογοήτευση. Ξεκίνησε τα play off πρωτοπόρος και με «αέρα» 6 βαθμών από τον 2ο, όμως τώρα «κατρακύλησε» 3ος (έστω και στην ισοβαθμία) και στο «-1» από την κορυφή. Μπαίνει στην τελική ευθεία έχοντας δεχθεί 6 γκολ σε 3 αγώνες του μίνι πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα 5 στα ντέρμπι κορυφής με Λεβαδειακό, Ξάνθη στη Νίκαια! Ψυχολογικά βρίσκεται ίσως στη χειρότερη κατάσταση, όμως τον ευνοεί το πρόγραμμα, αφού κατά τεκμήριο έχει «βγάλει» το πιο δύσκολο στο γκρουπ. Ετσι με νίκη στη Ρόδο μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα.
Για τον Εργοτέλη των 45 βαθμών...
Διεκδικεί τον τίτλο της ομάδας που παίζει πιο «απελευθερωμένα», απόρροια του ότι έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας και άγνοια κινδύνου. Αυτό βέβαια αποκτά διπλή ανάγνωση. Αν θυμάστε ξεκίνησε φουριόζος τη σεζόν, αλλά τον Μάρτιο έκανε 5 σερί ήττες και έμεινε μακριά από την κορυφή. Στα play off όμως έχει μόνο νίκες (3χ3) και το 1-0 της Λιβαδειάς τον έφερε σε τροχιά ανόδου. Επί χάρτου ως ομάδα έχει τη μικρότερη πίεση/άγχος και είναι η μόνη που δεν θα επηρεαστεί αν πάει στα μπαράζ. Δηλαδή σε Ξάνθη, Λιβαδειά, Νίκαια σκέφτονται μόνο την απευθείας άνοδο, ενώ στο Ηράκλειο πάνε αγώνα-αγώνα και όχι βγει. «Κομβικό» για το μέλλον του το επερχόμενο παιχνίδι στην Ξάνθη που ακολουθεί, αφού αν δεν κερδίσει μπορεί να τεθεί και μαθηματικά (ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα) νοκ άουτ.
Ας θυμηθούμε τώρα τι έχουν κάνει οι 4 ομάδες στα μεταξύ τους ματς, τη βαθμολογία αλλά και τα κριτήρια των ισοβαθμιών (μην μπείτε σε διαδικασία ακόμη για τριπλές κτλ, είναι γόρδιος δεσμός). Στις μονές θα μπολντάρουμε όσες έχουν κριθεί υπέρ κάθε ομάδας και θα υπογραμμίσουμε όσες υστερεί. Οπου υπάρχει ερωτηματικό σημαίνει πως υπολείπεται ακόμη ένα παιχνίδι, ενώ όπου υπάρχουν και τα 3 αποτελέσματα αλλά όχι κάποια ένδειξη σημαίνει πως θα κριθεί στα «κριτήρια» συνολικών επιδόσεων στη σεζόν (διαφορά τερμάτων κτλ).
ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΑΤΣ
ΞΑΝΘΗ
vs Ιωνικός: 1-0, 1-1, 2-0
vs Λεβαδειακός: 1-1, 1-0, ;
vs Εργοτέλης: 1-2, 1-0, ;
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
vs Ξάνθη: 1-1, 0-1, ;
vs Ιωνικός: 1-1, 1-2, 3-2
vs Εργοτέλης: 1-0, 1-0, 0-1
ΙΩΝΙΚΟΣ
vs Ξάνθη: 0-1, 1-1, 0-2
vs Λεβαδειακός: 1-1, 2-1, 2-3
vs Εργοτέλης: 1-0, 2-3, ;
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
vs Ξάνθη: 2-1, 0-1, ;
vs Ιωνικός: 0-1, 3-2, ;
vs Λεβαδειακός: 0-1, 0-1, 1-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OFF
1. ΞΑΝΘΗ 48
-------------------------------------
2. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 47
-------------------------------------
3. ΙΩΝΙΚΟΣ 47
4. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 45
5. ΧΑΝΙΑ 39
6.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 30
*Ο πρώτος προβιβάζεται στη Super League 1, ενώ ο δεύτερος θα δώσει διπλό αγώνα μπαράζ με τον 13ο της πρώτης κατηγορίας.
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ιωνικός - Λεβαδειακός 2-3
Ξάνθη - Χανιά 1-1
Εργοτέλης - Διαγόρας 3-2
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Χανιά - Ιωνικός 1-0
Λεβαδειακός - Εργοτέλης 0-1
Διαγόρας Ρόδου - Ξάνθη 0-1
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ιωνικός - Ξάνθη 0-2
Λεβαδειακός - Διαγόρας Ρόδου 4-0
Εργοτέλης- Χανιά 2-0
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16/05)
Διαγόρας - Ιωνικός
Ξάνθη - Εργοτέλης
Λεβαδειακός - Χανιά
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/05)
Ιωνικός - Εργοτέλης
Ξάνθη - Λεβαδειακός
Χανιά – Διαγόρας
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα