Καγιούλης: «Το πιθανότερο να αρχίσει η Super League 2 στις 22 ή 29/6»

Gazzetta team
Καγιούλης: «Το πιθανότερο να αρχίσει η Super League 2 στις 22 ή 29/6»

bet365

Για το τι θα γίνει με την Super League 2 και πότε θα αρχίσει και πάλι, μίλησε ο Νίκος Καγιούλης.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του Καραϊσκάκη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για την πρόταση της ΠΑΕ Καραϊσκάκης:
«Επίκεται ένα διοικητικό συμβούλιο στην Αθήνα με όλους τους προέδρους των ομάδων της Super League 2 αλλά και τρεις της Football League. Θεώρησα ότι πρέπει να κάνω μια ολοκληρωμένη πρόταση και να την οποία έστειλα σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Είναι ώρα των αποφάσεων. Δεν μπορούμε να μακρηγορούμε. Η πρόταση αφορά και αναδιάρθρωση αλλά και τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Τα χρονιά περιθώρια είναι μικρά. Πρέπει να κάνουμε 3-4 εβδομάδες προπονήσεις. Το πιθανότερο να ξεκινήσουμε 22 ή 29 Ιουνίου. Θεώρησα ότι εάν αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε να γίνουν μόνο τα πλέι οφ, που έχουν ενδιάφερον. Τα πλέι άουτ είναι άνευ σημασίας γιατί οι δύο που πρέπει να πέσουν είναι γνωστές από καιρό. Νομίζω ότι μπορεί να γίνει άμεση επικύρωση της βαθμολογίας για να ξεκινήσουμε τα πλέι οφ. Εμείς βρισκόμαστε στην 5η θέση, το αναφέρω γιατί μας ενδιαφέρει το σύνολο της Σούπερ Λιγκ 2, αν τυχόν κάποιον επιθυμεί να παίξει στα πλέι οφ του παραχωρούμε την θέση μας. Ακόμη έχω συμπληρώσει κάτι ακόμα στην πρότασή μας. Τίθεται σε εκκρεμότητα δύο τηλεοπτικές δόσεις που είναι να πάρουν όλες οι ομάδες. Αυτές που είναι κάτω από την 6η θέση να πάρουν μια δόση και την τελευταία να την παραχωρήσουν στις ομάδες που είναι πάνω από την 6η θέση.

Μιλάμε για το μέλλον του ποδοσφαίρου και γενικά για την Super League 2. Θεωρώ ότι η Super League 2 πρέπει να είναι η συνέχεια της Super League 1. Άμεσα συνδεδεμένη. Σε ότι αφορά αυτό, διοίκηση και την λειτουργία των ομάδων. Η μεταχείριση της Super League 2 δεν ήταν σωστή φέτος. Έχει αδικηθεί. Και όταν ξεκίνησε η κατηγορία που πήρανε τα μισά χρήματα και κατά την διάρκεια του κορωνοϊού που σταμάτησαν οι δόσεις από τον τηλεοπτικό πάροχο αλλά και η συμπεριφορά της κυβέρνησης που αργοπόρησε να πάρει αποφάσεις. Φυσικά και εμείς κάναμε λάθη σαν Super League 2, δεν ήμασταν τόσο ενεργοί όσο θα ήθελα. Καθυστερήσαμε να πάρουμε αποφάσεις.

Η κυβέρνηση δεν μας θεώρησε την συνέχεια της Super League 1 ώστε να δώσει και σε εμάς τον ίδιο χρόνο. Θεωρώ ότι η Super League 1 είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Super League 2 γιατί ένας θα πέσει και ένας θα κάνει μπαράζ. Θέλω να είναι συνέχεια η μία της άλλης, ταυτόσημη με κοινή διαχείριση και διοίκηση. Ίδιο αριθμό ομάδων αλλά και κεντρική διαχείριση. Αν όλοι βάλουν πάνω από το προσωρινό συμφέρον της ομάδας τους, το συνολικό συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κέρδος για όλες τις ομάδες θα έρθει αργότερα. Βοηθώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανέβει στην συνείδηση και των φιλάθλων αλλά και σε όλους εμάς που συμμετέχουμε. Το κέρδος θα είναι πολλαπλό αργότερα

Να λάβει υπόψιν η Super League 1 και την Super League 2 γιατί δεν είμαστε οι κομπάρσοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαστε άμεσα συνδεμένοι μαζί τους και ελπίζω να το καταλάβουν. Την πρόταση της ΠΑΕ Καραϊσκάκη δεν την έδωσα στην δημοσιότητα. Το επεξεργάστηκα και το έστειλα στον πρόεδρο της Super League 2 αλλά και σε όλες τις ομάδες ώστε να ξέρουν τη θέση μας. Την Τετάρτη πρέπει να βγάλουμε απόφαση ώστε να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε χάσει χρόνο. Δεν παίρνει αναβολή για οποιαδήποτε απόφαση. Είτε ξεκινάμε, είτε σταματάμε, είτε δεν προχωράμε. Έχω επικοινωνήσει με ορισμένους προέδρους της κατηγορίας. Πολύ θετικές οι συζητήσεις μας. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να τους γνωρίσω από κοντά την Τετάρτη, όμως δεν θα μπορέσω».

Κάποιες ομάδες της κατηγορίας θέλουν να επαναρχίσει το πρωτάθλημα ενώ άλλες όχι:
«Μπορεί να υπάρχουν διάφορες προτάσεις αλλά για αυτό θα γίνει η συνάντηση. Δεν είναι ευχάριστες οι τηλεδιάσκεψεις που γινόντουσαν μέχρι σήμερα. Καλύτερα στο στρογγυλό τραπέζι ώστε να μπουν όλα τα θέματα. Πρέπει να βγάλουμε μια απόφαση. Είναι η στιγμή να κάνουμε όλοι μαζί το παν για το καλό του ποδοσφαίρου. Πρώτα του ποδοσφαίρου και μετά της ομάδας μας».

Για το σκεπτικό της πρότασής σας, ώστε να δοθεί μια από τις δύο δόσεις των ομάδων κάτω από την 6η θέση, στις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι-οφ:
«Οι ομάδες της Super League 2 είναι να λαμβάνουν δύο δόσεις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Είναι ισόποσες δόσεις. Οι ομάδες που θα συμφωνήσουν να μην συμμετάσχουν στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Να πάρουν την πρώτη δόση και η δεύτερη να δοθεί στις πρώτες έξι γιατί αυτές θα έχουν τα έξοδα για τα πρωτόκολλα. Αυτές οι ομάδες που δεν θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, δεν θα έχουν έξοδα για τους διαιτητές, τις μετακινήσεις αλλά και συμβόλαια παικτών».

Για τα έξοδα των διαγνωστικών τεστ του κορονοϊού:
«Τα έξοδα θα είναι 50-60 χιλιάδων ευρώ, το λιγότερο για τα πλέι οφ. Αναλόγως πόσο συχνά θα γίνουν τα τεστ. Το τεστ κοστολογείται με 75 ευρώ ανά άτομο».

Όσο αναφορά για την αναδιάρθρωση, που υπάρχει και μέσα στην πρότασή σας:
«Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη. Πρέπει να γίνει μια Σούπερ Λιγκ 1 και μια Σούπερ Λιγκ 2 με 16 ομάδες. Θα πέφτουν οι δύο τελευταίοι και θα ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι. Αυτοί θα βρίσκονται στην τρίτη θέση πριν το τέλος, και στην τρίτη θέση από την κορυφή θα παίζουν αγώνα μπαράζ. Μια Φούτμπολ Λιγκ μη-επαγγελματική με 16 ομάδες. Ο προθάλαμος των δύο ανώτερων κατηγοριών. Για να έχουμε ένα καθαρό και αξιόπιστο πρωτάθλημα. Να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με την Σούπερ Λιγκ 1».

Για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων:
«Αν είναι δυνατόν και για τις τρεις κατηγορίες. Αν όχι, κεντρική διαχείριση για την Σούπερ Λιγκ 1 και την Σούπερ Λιγκ 2. Με ποσοστά και από το στοίχημα. Οικονομική ενίσχυση στην Φούτμπολ Λιγκ μέσω του στοιχήματος ή ενός άλλου πάροχου. Για την Φούτμπολ Λιγκ θα είναι καλύτερο να έχει περιορισμό ξένων. Να έχει μεγάλο ποσοστό Ελλήνων παικτών. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς στην Σούπερ Λιγκ 2».

Για το ποσοστό των ομάδων από το στοίχημα:
«Είναι εύκολο και επιβεβλημένο. Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα, στην ουσία εξοικονομούν χρήματα με το όνομα των ομάδων. Το κράτος με μια ρύθμιση μπορεί να δώσει ένα ποσοστό κερδών στις ομάδες».

Για την πρόταση να έχουν από 16 ομάδες οι τρεις πρώτες κατηγορίες της χώρας:
«Μπορούμε να μεταβάλουμε την προκήρυξη. Εφόσον τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Να ανέβουν οι δύο πρώτοι της Σούπερ Λιγκ 2 και ο τρίτος να παίξει μπαράζ με τον τελευταίο της Σούπερ Λιγκ 1. Στην Φούτμπολ Λιγκ να ανέβουν οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής και από την θέση 1-8 να ανέβουν στην Σούπερ Λιγκ 2».

Για την πρόταση των «8» για δύο ομίλους στη Β’ Εθνική:
«Θεωρώ ότι δεν εφικτή. Απαξιώνει τη Β’ Εθνική. Εμείς θέλουμε να την αναβαθμίσουμε. Σε όλα τα καλά πρωταθλήματα δεν υπάρχει Β’ Εθνική με 2-3 ομίλους. Στην Σούπερ Λιγκ 2 με 16 ομάδες είναι εφικτή λύση».

Για το πρωτάθλημα της Football League:
«Δεν βλέπω την ουσία να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. Αφού θα ανέβουν 8-10 ομάδες στην παραπάνω κατηγορία».

Για τους στόχους και το όραμα που έχει με τον Καραϊσκάκη:
«Ο Καραϊσκάκης έχει κάνει τεράστια βήματα. Εγώ ανέλαβα την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ 2. Ο πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας, κ. Οδυσσέας Δράκος είχε επενδύσει αρκετά χρήματα και την έφερε σε αυτό το επίπεδο. Εγώ ανέλαβα από τον Δεκέμβριο. Έχει αγνούς φιλάθλους ο Καραϊσκάκης. Έχουμε ως στόχο να φτιάξουμε τις ακαδημίες και να προωθήσουμε παίκτες. Θέλουμε να έχουμε μια υγιή ομάδα. Να εξελίξουμε το ελληνικό ταλέντο. Όταν θα έρθει η στιγμή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα της Σούπερ Λιγκ 1. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι. Πολλά πράγματα μας λείπουν. Από οργάνωση, εγκαταστάσεις αλλά και ακαδημίες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα