ΑΕΚ: Μια ντουζίνα στον... αέρα!

ΑΕΚ: Μια ντουζίνα στον... αέρα!

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα για τους παίκτες της ΑΕΚ που είναι σίγουρο ή πιθανό να αποχωρήσουν από το ρόστερ...

Τα bwin Challenges* χαρίζουν μια 4K τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως η ΑΕΚ αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν έπειτα και από την αποτυχημένη φετινή χρονιά. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην πρόσφατη συζήτηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας επιβεβαίωσε πως θα πραγματοποιηθούν επτά μεταγραφές, τονίζοντας παράλληλα πως θα φύγουν παίκτες.

Αυτή τη στιγμή αρκετοί από τους κιτρινόμαυρους δεν πρέπει να θεωρούν σίγουρη τη θέση τους στο ρόστερ. Το αντίθετο μάλιστα. Άλλωστε με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, στα Σπάτα θα χρειαστεί να βρεθούν πάνω από 40 παίκτες στην «πρώτη» της ομάδας. Αριθμός... εφιαλτικός που απαιτεί... ξεσκαρτάρισμα.

Πέρα από διάφορους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αναμένεται να δοθούν δανεικοί, υπάρχουν γύρω στους 12 παίκτες που είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν ή είναι πιθανό να δουν την πόρτα της εξόδου.

Στα slides που ακολουθούν μπορείτε να διαβάσετε το στάτους για τον καθένα από αυτούς, με τη σειρά τοποθέτησής τους να είναι τυχαία...

Παναγιώτης Τσιντώτας ή Γιώργος Αθανασιάδης

Παναγιώτης Τσιντώτας ή Γιώργος Αθανασιάδης

Εμάνουελ Ινσούα

Εμάνουελ Ινσούα

Ιονούτς Νεντελτσιάρου

Ιονούτς Νεντελτσιάρου

Νασίμ Χνιντ

Νασίμ Χνιντ

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Μιχάλης Μπακάκης

Μιχάλης Μπακάκης

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος

Νέναντ Κρίστιτσιτς

Νέναντ Κρίστιτσιτς

Νέλσον Ολιβέιρα

Νέλσον Ολιβέιρα

Ελντερ Λόπες

Ελντερ Λόπες

Νταβίντ Σιμάο

Νταβίντ Σιμάο

Μίλος Ντέλετιτς

Μίλος Ντέλετιτς
Η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε απόκτηση βασικού γκολκίπερ, συνεπώς ένας εκ των Τσιντώτα και Αθανασιάδη λογικά θα αποχωρήσει το καλοκαίρι. Αμφότεροι δεσμεύονται με συμβόλαιο ως το 2023. Συνεπώς θα μείνει πιθανότατα ένας από τους δύο Έλληνες τερματοφύλακες για να αποτελεί τη δεύτερη λύση.
Ο Αργεντινός μπακ που δεν εγκλιματίστηκε στην ΑΕΚ θα επιστρέψει από την Αλδοσίβι, στην οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός, και θα αποτελεί έναν από τους... πονοκεφάλους των κιτρινόμαυρων καθώς έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 400.000 ευρώ. Η Ένωση καλείται να βρει λύση για την αποχώρησή του, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.
Ο Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός έχει υπογράψει ως το 2024, αλλά λόγω της αστάθειας στις εμφανίσεις του δεν ικανοποίησε. Τον Ιανουάριο υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον από πολωνική ομάδα, όμως ο ίδιος δεν ήταν θετικός. Το μέλλον του είναι αβέβαιο, αλλά για να πωληθεί θα πρέπει να υπάρξει πρόταση που να ικανοποιεί την ΑΕΚ. Πιθανότατα τέτοια μπορεί να βρεθεί καθώς είναι και διεθνής.
Ο Τυνήσιος στόπερ, που δεν προσαρμόστηκε ποτέ στην Ελλάδα, είναι εκτός πλάνων και αποτελεί ένα από τα βασικά ονόματα για τα οποία η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να βρει λύση. Κι αυτός με συμβόλαιο ως το 2024, με τον ατζέντη του να ψάχνεται στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας.
Όλα ανοικτά είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα για τον έμπειρο Ουκρανό στόπερ. Ο ίδιος θα επιθυμούσε να συνεχίσει για άλλη μια σεζόν, ωστόσο από την πλευρά της ΑΕΚ ακόμα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται. Η Ένωση άλλωστε αναζητά στόπερ - ηγέτη και αν ο «Τσίγκρι» έμενε τότε θα ήταν μόνο για τέταρτη λύση για παράδειγμα.
Το περσινό καλοκαίρι ο Έλληνας διεθνής μπακ «ψάχτηκε» μόνος του για πρόταση από το εξωτερικό. Είχε παρουσιαστεί η περίπτωση της Λεγανές, αλλά τελικά έμεινε στο ρόστερ. Το συμβόλαιό του έχει ισχύ ως το 2023, αλλά είναι πιθανό και σε αυτή την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο να κοιτάξει την προοπτική του εξωτερικού και αν έρθει πρόταση που να ικανοποιεί την ΑΕΚ τότε ενδέχεται να παραχωρηθεί.
Το συμβόλαιο του Έλληνα μπακ ολοκληρώνεται και το ζήτημά του παραμένει ανοικτό. Ήταν φιλότιμος και έδωσε τα πάντα όταν ενεργοποιήθηκε από τον Χιμένεθ. Μέχρι στιγμής πρόταση δεν του έχει γίνει από την ΑΕΚ. Πρέπει να θυμίσουμε ωστόσο ότι η Ένωση αναζητεί βασικό δεξί μπακ, ενώ υπάρχουν και οι Νταντσένκο, Μπακάκης και Ραντόνια επίσης για τη συγκεκριμένη θέση...
Ο Σέρβος μέσος επιθυμεί να αποχωρήσει από την ΑΕΚ έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η Ένωση προφανώς και δεν είναι αρνητική στο να αδειάσει μια θέση καθώς υπάρχει η επιθυμία απόκτησης ενός χαφ, όμως θα ήθελε να βάλει κάποια χρήματα στα ταμεία της και όχι ο Κρίστιτσιτς να φύγει ελεύθερος. Η προοπτική του Ερυθρού Αστέρα θα μπορούσε να είναι η λύση αν έφερνε μια πρόταση που θα ικανοποιούσε τους κιτρινόμαυρους.
Μοιάζει σχεδόν βέβαιη η αποχώρησή του καθώς δεν απάντησε ποτέ στην πρόταση που είχε στα χέρια του από την ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του Ολιβέιρα ολοκληρώνεται και από τη στιγμή που η ΑΕΚ κοιτάζει για φορ, όλα δείχνουν πως θα είναι ένας από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Είναι μια ιστορία η οποία όπως και του Λιβάια παρέμενε ανοικτή για μήνες.
Ο Πορτογάλος μπακ έχει ακόμα ένα χρόνο το συμβόλαιό του, όμως η παραμονή του στο ρόστερ είναι αβέβαιη καθώς η σεζόν του ήταν απογοητευτική. Η ΑΕΚ ψάχνεται για την απόκτηση βασικού αριστερού μπακ άλλωστε. Δεν θα ήταν απίθανο να μείνει ως δεύτερη λύση αν ο Μιτάι παραχωρηθεί δανεικός. Ωστόσο, αν μπορούσε να φέρει κάποια πρόταση, τότε η ΑΕΚ θα έμπαινε στη διαδικασία. Στο παρελθόν είχε προταθεί άλλωστε σε τουρκικές ομάδες.
Ένα από τα σοβαρά «αγκάθια» της ΑΕΚ ενόψει καλοκαιριού καθώς έχει έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο και λαμβάνει κοντά στα 400.000 ευρώ. Επιστρέφει από τον δανεισμό του στη Μορεϊρένσε και η Ένωση για ακόμα ένα καλοκαίρι θα πρέπει να βρει πάλι κάπου να τον δώσει. Θα μπορούσε να βρει φόρμουλα για να φτάσει σε συναινετικό διαζύγιο, όμως στο παρελθόν ο Πορτογάλος μέσος δεν ήταν καθόλου εύκολος στις διαπραγματεύσεις.
Επιστρέφει από τον δανεισμό του στη Λαμία έχοντας ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Πάντως λύση φαίνεται να υπάρχει έτοιμη για τον Σέρβο εξτρέμ καθώς το όνομά του έχει μπει στις συζητήσεις με τον Βόλο για τη μεταγραφή του Μήτογλου. Αν όλα πάνε καλά η ΑΕΚ θα βρει τουλάχιστον έναν τρόπο για να καταφέρει να τον δώσει.