Αστέρας Τρίπολης: Αήττητος στην κορονοϊό εποχή!

Gazzetta team
Αστέρας Τρίπολης: Αήττητος στην κορονοϊό εποχή!

bet365

Οι Αρκάδες είναι η μόνη ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει χάσει μετά το lockdown, ενώ διατηρούν το απόλυτο στα επίσημα και ανεπίσημα παιχνίδια της σεζόν 2020/21
Με το δεξί άρχισε ο Αστέρας Τρίπολης τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, καθώς οι Αρκάδες επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 1-0 και μπήκαν με το πόδι... πατημένο στο γκάζι στη σεζόν. Την ίδια στιγμή όμως έδωσαν συνέχεια και στο εξής εντυπωσιακό στοιχείο που τους ακολουθεί. Είναι η μόνη ομάδα της Super League που παραμένει αήττητη από την επανέναρξη του πρωταθλήματος, μετά το lock down δηλαδή και αναφερόμαστε σε όσες έχουν δώσει επαρκή αριθμό αναμετρήσεων, αφού κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά έχει παίξει μόλις δύο παιχνίδια και το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Ξέχωρα πως πέρσι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν ήταν στη μεγάλη κατηγορία.
Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας. Από τον Ιούνιο ο Αστέρας έχει δώσει 8 επίσημα ματς και μετρά τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ υπάρχει παράλληλα το εξής αξιοπρόσεκτο. Αν προσθέσουμε και τα φιλικά του καλοκαιριού οι Αρκάδες όχι μόνο παραμένουν αήττητοι στην κορονοϊό εποχή, αλλά και την αγωνιστική περίοδο 2020/21 έχουν το απόλυτο (4χ4) με μηδέν παθητικό!
Πιο συγκεκριμένα πριν το 1-0 που κέρδισαν χθες το «τριφύλλι», νίκησαν σε τεστ προετοιμασίας τον Ατρόμητο (1-0), τον Παναιτωλικό (2-0) και τον Ολυμπιακό Βόλου (4-0).
Ολα τα παραπάνω πιστώνονται, εύλογα, στο προπονητικό τιμ και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ μία σημαντική παράμετρος είναι πως δεν έχουν προκύψει μυικά προβλήματα, παρότι βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης 1-2 (7 Ιουνίου)

ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης 1-2 (7 Ιουνίου)

Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 0-0 (15 Ιουνίου)

Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 0-0 (15 Ιουνίου)

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1 (21 Ιουνίου)

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1 (21 Ιουνίου)

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1 (28 Ιουνίου)

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1 (28 Ιουνίου)

Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 4-0 (4 Ιουλίου)

Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 4-0 (4 Ιουλίου)

Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 1-2 (11 Ιουλίου)

Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 1-2 (11 Ιουλίου)

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 1-1 (18 Ιουλίου)

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 1-1 (18 Ιουλίου)

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0 (13 Σεπτεμβρίου)

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0 (13 Σεπτεμβρίου)
Πρεμιέρα των play out και οι Αρκάδες έπαιξαν στη Λάρισα. Παρότι οι «βυσσινί» άνοιξαν το σκορ με τον Μιλοσάβλιεβιτς (42'), ο Αστέρας στη συνέχεια έφερε τα πάνω-κάτω στο ματς. Αρχικά ισοφάρισε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες (45') και πήρε τη νίκη με το εντυπωσιακό γκολ-φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ (55').
Μία εβδομάδα μετά υποδέχθηκαν τους «κυανέρυθρους» σε έναν αγώνα που... έσπασαν καρδιές. Ναι μεν δεν είχαμε σκορ, όμως και οι δύο ομάδες απώλεσαν ευκαιρίες και το τελικό 0-0 δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα της αναμέτρησης. Η ουσία είναι πως ο Αστέρας δεν έχασε ξανά.
Το... σερί της ομάδας συνεχίστηκε και την 3η αγωνιστική των play out, όπου και φιλοξένησε τον Ατρόμητο. Ο Πασαλίδης στο 33' άνοιξε το σκορ, ο Ρισβάνης ισοφάρισε λίγο πριν την ανάπαυλα και στο δεύτερο μισό το 1-1 παρέμεινε.
Για όσους θυμούνται η αναμέτρηση του Αγρινίου ήταν μεταβατική για την ομάδα, αφού από τότε άρχισε να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς της παίκτες. Σε εκείνο το ματς π.χ. ντεμπουτάρισε ο Αλί Μπάμπα. Παρόλα αυτά απέσπασε τον βαθμό και μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα... κάπως την αδικεί, αφού απώλεσε αρκετές ευκαιρίες. Ο Μουνάφο «χτύπησε» στο 11' και ο Ντάουντα ισοφάρισε τότε στο 32'.
Σε one man show μετατράπηκε εκείνος ο αγώνας του Ιουλίου, αφού ο Λουίς Φερνάντεθ οδήγησε τον Αστέρα σε μία εύκολη νίκη. Ο Ισπανός φορ σημείωσε τότε χατ τρικ (2', 44', 67'), ενδιάμεσα βρήκε στόχο και ο Σίτο (51') και οι Αρκάδες επικράτησαν άνετα και δίκαια.
Η Ξάνθη «καίγονταν» τότε για τη νίκη, όμως ο Αστέρας έφυγε από τη Θράκη με ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα στα play out της περασμένης σεζόν. Ο Κρέσπι άνοιξε το σκορ (6'), ο Λισγάρας ισοφάρισε για τους γηπεδούχους (56'), όμως ο Λουίς Φερνάντεθ στο 85' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικά 2-1 υπέρ του. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Αλί Μπάμπα.
Φινάλε της περασμένης χρονιάς και οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν αήττητοι τα play out. Παρότι έπαιξαν πολλοί μικροί (ξανά), παραχώρησαν 1-1 στη Λαμία και τερμάτισαν 7οι στο πρωτάθλημα. Ο Κρέσπι άνοιξε το σκορ στο 18' και ο Μπιανκόνι στο δεύτερο μισό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Εναρξη της νέας χρονιάς και οι Αρκάδες φιλοξένησαν το «τριφύλλι». Ακρως αποτελεσματικοί, έφτασαν στη νίκη χάρις στο γκολ του Ριέρα στο 73' (ωραία πάσα από Τιλίκα και εκτέλεση του Ισπανού) και ο Αστέρας ξεκίνησε νικηφόρα τη χρονιά. Παράλληλα παραμένει χωρίς ήττα μετά το lockdown και τη σεζόν 2020/21 όχι μόνο μετρά μόνο νίκες σε επίσημο ή φιλικό επίπεδο, αλλά και διατηρεί το μηδέν παθητικό.