ΟΦΗ: Ο Νάστος σε 11 στιγμές

Gazzetta team
ΟΦΗ: Ο Νάστος σε 11 στιγμές

bet365

Ο «κάπτεν»... έπαιξε για τελευταία φορά στο «Γεντί Κουλέ», όμως πάντα εκεί θα βρίσκεται το... σπίτι του
Κάθε «αντίο» είναι περίεργο. Πόσο μάλλον όταν στην πορεία μίας σχέσης έχεις βιώσει τα πάντα. Λύπες, χαρές, πόνους, αγωνίες αλλά στο τέλος η επιμονή επιβραβεύεται με την λύτρωση. Ο Ανέστης Νάστος έπαιξε χθες (15/7) για τελευταία φορά στο «Γεντί Κουλέ» και αποχαιρέτησε με δάκρυα το σπίτι του. Ετσι το νιώθει ουσιαστικά, καθώς εκεί έζησε τα πάντα στα 4,5 χρόνια που... κατοικεί. Από τα αλώνια της Γ' μέχρι την έξοδο στην Ευρώπη, ήταν ο αρχηγός του ΟΦΗ στα εύκολα και τα δύσκολα.
Στα πανηγύρια, αλλά και την εποχή που στα αποδυτήρια ο ένας έδινε δανεικά στον άλλον για τα προς το ζην.
Εκεί γνώρισε τη μικρή Ραφαέλα που αποτελεί πηγή έμπνευσης και άντλησης δύναμης και ναι μεν δεν θα βρεθεί ξανά με αθλητική περιβολή στη σέντρα του «Θ. Βαρδινογιάννης», αλλά αλήθεια πώς μπορεί κάποιος να αποχωριστεί μία.. ιδέα;
Ας θυμηθούμε την πορεία του στον χρόνο με τη φανέλα των κρητικών...

«Να επιστρέψει ο ΟΦΗ εκεί που αξίζει»

«Να επιστρέψει ο ΟΦΗ εκεί που αξίζει»

Ντεμπούτο στο Ζηρίνειο

Ντεμπούτο στο Ζηρίνειο

Η πρώτη άνοδος

Η πρώτη άνοδος

Το ματς με τον Κισσαμικό

Το ματς με τον Κισσαμικό

Από το γήπεδο στο μαιευτήριο και η αφιέρωση

Από το γήπεδο στο μαιευτήριο και η αφιέρωση

Στα «σαλόνια»

Στα «σαλόνια»

«Πρώτη» στην Super League

«Πρώτη» στην Super League

Πρώτο και μοναδικό γκολ

Πρώτο και μοναδικό γκολ

«Τιμώ την ομάδα»

«Τιμώ την ομάδα»

Εξοδος στην Ευρώπη

Εξοδος στην Ευρώπη

Δάκρυσε στο φινάλε

Δάκρυσε στο φινάλε
Στις 30 Ιανουαρίου 2016 ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την απόκτηση του 27χρονου τότε Ανέστη Νάστου, που μέχρι πρότινος έπαιζε στον Ολυμπιακό Βόλου. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έρχομαι σε μια ομάδα με μεγάλη δυναμική, ώστε να την βοηθήσω και εγώ να ξεφύγει από την Γ Εθνική και να επιστρέψει σιγά-σιγά εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται δηλαδή στη μεγάλη κατηγορία», ήταν τα πρώτα του λόγια ως κάτοικος Ηρακλείου.
Το ντεμπούτο του με τη φανέλα των κρητικών άργησε αρκετά λόγω μη διεξαγωγής του τότε πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Τελικά έπαιξε για πρώτη φορά τον Φλεβάρη εκείνου του χρόνου, στο Ζηρίνειο και στο 3-0 που κέρδισε ο ΟΦΗ την Κηφισιά. Αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και το κοντέρ... άρχισε να γράφει.
Μερικούς μήνες μετά, στις 22 Μαϊου του 2016, πανηγύρισε την πρώτη του άνοδο με τους κρητικούς. Ο ΟΦΗ δεν είχε ξεκινήσει καλά τη χρονιά, αλλά με μεγάλη «αντεπίθεση» πήρε το «εισιτήριο» για την τότε Football League. Στο τελευταίο ματς της σεζόν επικράτησε 1-0 του Φωστήρα στο κατάμεστο «Γεντί Κουλέ» και το Ηράκλειο... κάηκε.
Τη σεζόν 2017/18 οι κρητικοί ξεκίνησαν με υψηλές βλέψεις, όμως τα πολλά οικονομικά προβλήματα παραλίγο να τους οδηγήσουν στη διάλυση. Τον Γενάρη εκείνης της χρονιάς είχαν μείνει λίγοι παίκτες και υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν όλα. Πριν από ένα ματς με τον Κισσαμικό οι οργανωμένοι φίλοι του ΟΦΗ ζήτησαν από τον Νάστο και όσους είχαν απομείνει να μην τον εγκαταλείψουν. Ολοι τους έδειχναν αποφασισμένοι να μείνουν μέχρι τέλους και κέρδισαν εκείνον τον αγώνα με 3-0. Αποτέλεσε την απαρχή για την... αντεπίθεση της ανόδου.
Στις 17 Φεβρουαρίου του 2018 ο ΟΦΗ έπαιζε στη Σπάρτη και ο Νάστος βγήκε με τους συμπαίκτες του για ζέσταμα. Τότε έμαθε πως η σύντροφός του βρίσκεται στο μαιευτήριο και ανά πάσα στιγμή θα φέρει στον κόσμο την κόρη τους. Εφυγε εσπευσμένα με ταξί για να βρεθεί στο πλευρό της και μόλις ο Μαχαίρας άνοιξε τότε το σκορ για τους κρητικούς, έβγαλε μία φανέλα του και όλοι του αφιέρωσαν το γκολ.
Φινάλε εκείνης της χρονιάς και ο «κάπτεν» θα πανηγυρίσει την δεύτερή του άνοδο με τον ΟΦΗ σε διάστημα μόλις τριών ετών. Το 5-0 επί της Σπάρτης σφράγισε την επιστροφή των κρητικών στα «σαλόνια» και ο Νάστος ως αρχηγός σήκωσε την κούπα.
Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2018 θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Οχι μόνο έπαιξε τότε στη Super League με τον ΟΦΗ, αλλά ήταν και ο αρχηγός του. Οι κρητικοί υποδέχθηκαν τότε τον ΠΑΟΚ, έχασαν μεν με 3-1 όμως ο Νάστος το είπε και το έκανε. Στα «σαλόνια» με την ομάδα.
Λίγο αργότερα, τον Γενάρη του 2019, σημείωσε το πρώτο και μοναδικό του γκολ με τη φανέλα του ΟΦΗ, τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο. Στο Παγκρήτιο φιλοξενήθηκε εκείνη την ημέρα από τον Εργοτέλη για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Νάστος άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρις σε έναν... κεραυνό.
Το φινάλε εκείνης της χρονιάς ήταν... συγκλονιστικό, καθώς ο ΟΦΗ έμεινε στην κατηγορία χάρις σε γκολ του Ναμπί στις καθυστερήσεις του δεύτερου μπαράζ με τον Πλατανιά. Εκείνο το βράδυ (22 Μαϊου 2018) έσπασαν καρδιές στο «Γεντί Κουλέ», κόσμος έκλαιγε από χαρά και εκείνος ως... ομιλίτης είχε πει. «Μπορεί να μην είμαι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά τιμώ την ομάδα όσο μπορώ καλύτερα».
Ποιος θα του το έλεγε τον Γενάρη του 2016, όταν έφτασε στο Ηράκλειο για πρώτη φορά, πως περίπου τέσσερα χρόνια μετά θα πανηγύριζε την έξοδό του στην Ευρώπη με τη φανέλα του ΟΦΗ. Και όμως αυτό έκανε την 1η Μαρτίου του 2020, μετά το 3-0 των κρητικών επί της Λαμίας.
Και φτάσαμε στο χθες, όπου έπαιξε για τελευταία φορά στο «Γεντί Κουλέ». Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό δάκρυσε, καθώς έφτασε η στιγμή να πει «αντίο». Οι συμπαίκτες του τον αποχαιρέτησαν και εκείνος ψέλλισε. «Ευχαριστώ τους πάντες μέσα από την καρδιά μου, το έχω πει ξανά. Ηταν χαρά και ευλογία, προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου φορώντας την φανέλα. Μπορεί να μην ήμουν ο καλύτερος παίκτης αλλά τίμησα αυτήν την φανέλα».