Αρης: Ο Φετφατζίδης και οι πέντε ακριβότερες πωλήσεις

Αρης: Ο Φετφατζίδης και οι πέντε ακριβότερες πωλήσεις

bet365

Η ΠΑΕ Άρης θα βάλει στο ταμείο της 1.7 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Γιάννη Φετφατζίδη στην Αλ Αΐν και πρόκειται για την 3η μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου.
Η αλήθεια είναι ότι το ποσό μπορεί να αυξηθεί αναλόγως των επιδόσεων του έμπειρου ποδοσφαιριστή στην ομάδα από το Άμπου Ντάμπι, καθώς στο συμφωνητικό συμπεριλήφθηκαν και μπόνους στην περίπτωση επίτευξης ατομικών στόχων. Ο Άρης θα καρπωθεί το ποσό των 1.7 εκατομμυρίων ευρώ (δίχως τα μπόνους), ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων το οποίο συνολικά θα του αποφέρει ποσό περί των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Για τον Άρη, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του συλλόγου και για την ακρίβεια βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας.

Η ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΚΑΙ Ο… ΑΠΙΣΤΟΣ ΔΕΛΛΑΣ

Η ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΚΑΙ Ο… ΑΠΙΣΤΟΣ ΔΕΛΛΑΣ

Ο «ΦΕΥΓΑΤΟΣ» ΓΙΑΧΙΤΣ

Ο «ΦΕΥΓΑΤΟΣ» ΓΙΑΧΙΤΣ

Ο ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Ο ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ

Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ
Η αλήθεια είναι ότι η λίστα περιλαμβάνει πωλήσεις με ποσό περί των 500.000 ευρώ καθώς τόσα καρπώθηκε η ΠΑΕ Άρης όπως αυτή του Γιάννη Γιαννιώτα στην Ντίσελντορφ, αλλά δίνουμε προτεραιότητα στην περίπτωση του Τραϊανού Δέλλα. Από το Μικρό Μοναστήρι βρέθηκε στο «Κλ. Βικελίδης» με προτροπή του παλιού τερματοφύλακα του Άρη, Χρήστου Καρκαμάνη και μετά στην Αγγλία. Ακόμη και ο ίδιος δεν πίστευε την πρόταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 1997 και μάλιστα είχε παραδεχθεί τότε ότι… «δεν το πίστευα στην αρχή γιατί δεν με είχαν δει να αγωνίζομαι ώστε να με κρίνουν». Κατά τον αστικό μύθο, ο Δέλλας πείστηκε για την πρόταση της αγγλικής ομάδας και κυρίως για το ποσό της προσφοράς όταν του το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο μάνατζέρ του ο οποίος νωρίτερα είχε δει το σχετικό φαξ. Τότε ο Δέλλας ήταν 21 Μαΐων, η Σέφιλντ πρόσφερε το ποσό άνω των 500.000 ευρώ. Και η πρότασή της έγινε αποδεκτή από τους «κίτρινους» .

Ο Σανέλ Γιάχιτς «προσγειώθηκε» τον πλανήτη Άρη τον χειμώνα του 2008 και είναι αλήθεια ότι κανείς δεν περίμενε ότι ο Βόσνιος μέσος θα εξελισσόταν σε βασικό γρανάζι της ομάδας, πολλώ δεν μάλλον όταν οι «κίτρινοι» θα εξασφάλιζαν κι ένα ποσό περί των 590.000 ευρώ. Αυτός που τον πίστευε ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος είχε εισηγηθεί την απόκτησή του στον Άρη. Περίπου 18 μήνες αργότερα, ο Γιάχιτς εκδήλωσε τάσεις φυγής, η ΑΕΚ τον ήθελε πάρα πολύ κι έτσι άλλαξε πόλη και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την εποχή (σ. σ. Γενάρης του 1999) οι Άγγλοι δεν συνήθιζαν να «ψωνίζουν» από την ελληνική αγορά γι’ αυτόν ίσως τον λόγο η μεταγραφή του Μιχάλη Πανόπουλου στην Πόρτσμουθ είχε… σηκώσει συζήτηση. Ο παίκτης είχε πρόταση για τριετές συμβόλαιο από τον Άρη με ετήσιες απολαβές 70 εκατομμυρίων δραχμών. Προτίμησε να πάρει 10 εκατομμύρια λιγότερα τον χρόνο και να συνεχίσει την καριέρα του στο νησί. Όπως φυσικά και η τότε διοίκηση του Λάκη Ιωαννίδη η οποία εξασφάλισε περί των 600.000 ευρώ.
Αυτός έγινε στις αρχές Ιουλίου του 2008 αφού το έντονο ενδιαφέρον των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου ήταν… βούτυρο στο ψωμί του τότε διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, καθώς ανέβασε αρκετά την τιμή. Για κάμποσες ημέρες, ο τότε νεαρός κεντρικός αμυντικός βρισκόταν μεταξύ Πειραιά και Λεωφόρου για να φτάσουμε στο πρωινό της 5ης Ιουλίου 2008. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε καλύτερη πρόταση καθώς πρόσφερε 2.5 εκατομμύρια ευρώ, 300.000 ευρώ ως μπόνους καθώς επίσης και τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ωστόσο, ο ίδιος ο παίκτης ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και υπό τη δική του πίεση, η ΠΑΕ Άρης αποδέχθηκε την πρόταση των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ των Πειραιωτών. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πώληση παίκτη στην ιστορία του Άρη.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται μια… πονεμένη ιστορία, αυτή της πώλησης του νυν ποδοσφαιρικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Άγγελου Χαριστέα. καθώς το 2002 είχε παραχωρηθεί στη Βέρντερ Βρέμης έναντι του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Τη μεταγραφή διαπραγματεύτηκε ο τότε διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Ζαχουδάνης του οποίου οι προθέσεις αμφισβητήθηκαν εντονότατα και μάλιστα η υπόθεση οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες για το κατά πόσο τα χρήματα διοχετεύτηκαν στο ταμείο της ΠΑΕ. Πάντως τον Νοέμβριο του 2008 το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναγνώρισε παραστατικά βάσει των οποίων το ποσό των 1.5 εκατομμυρίων ευρώ κατατέθηκε σε λογαριασμό της ΠΑΕ τον Φλεβάρη του 2002.

Η επένδυση της γερμανικής ομάδας αποδείχθηκε εξαιρετικά έξυπνη καθώς πέραν των αγωνιστικών επιδόσεων του ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην κατάκτηση του νταμπλ το 2004, το 2005 τον παραχώρησε στον Άγιαξ έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ.