Ολυμπιακός: Τα 7 πρόσωπα του 45ου τίτλου!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τα 7 πρόσωπα του 45ου τίτλου!

bet365

Πρωτάθλημα Νο45 για τον Ολυμπιακό και το Gazzetta.gr στέκεται στους κορυφαίους παίκτες της φετινής ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, που παρέμεινε αήττητη!
Στο λιμάνι πανηγυρίζουν από το βράδυ της Κυριακής το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός δικαιωματικά φέτος είχε το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα αλλά και ένα ρόστερ που μπορούσε να σταθεί επάξια στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Το Gazzetta.gr διάλεξε επτά παίκτες - πρωταγωνιστές στην πορεία για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, που ήρθε μετά από δύο χρόνια μακριά από την κορυφή.

Ζοσέ Σα

Ζοσέ Σα

Ουσεϊνού Μπα

Ουσεϊνού Μπα

Μαντί Καμαρά

Μαντί Καμαρά

Κώστας Τσιμίκας

Κώστας Τσιμίκας

Γκιγιέρμε

Γκιγιέρμε

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ματιέ Βαλμπουενά

Ματιέ Βαλμπουενά

Τρομερή η εξέλιξη του Πορτογάλου μέσα από τον Ολυμπιακό που έφτασε στο να χριστεί και διεθνής με την Εθνική της πατρίδας του λόγω των Πειραιωτών. Πέρυσι έπαιξε 21 ματς στο πρωτάθλημα και φέτος 30. Από τους βασικούς λόγους που οι Πειραιώτες έχουν δεχθεί μόνο 11 γκολ φέτος στην Λίγκα.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι το... βαρύ όνομα στην ομάδα, όμως ο διεθνής Αφρικανός στόπερ αποδείχθηκε λίρα εκατό και ο καλύτερος μπακ του ρόστερ και φυσικά ένας λόγος που σε αρκετά ματς ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν πίσω. Φέτος είχε 18 ματς στο πρωτάθλημα.

Ο Αφρικανός μέσος είναι το απόλυτο πασπαρτού του Μαρτίνς και χαφ πολύ υψηλού επιπέδου. Έπαιξε από εξάρι μέχρι και δεκάρι φέτος. Με 5 γκολ σε 26 αγώνες (είχε γκολάρα και στη νίκη τίτλου με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) αλλά και 1 ασίστ.

Ο καλύτερος και σημαντικότερος Έλληνας του φετινού ρόστερ και ο κορυφαίος Έλληνας αριστερός μπακ. Ένας μπακ με όλα τα σύγχρονα στοιχεία που παίζει ως εξτρέμ. Με 24 ματς αισίως φέτος στην κατηγορία και 4 ασίστ.

Η μεγάλη και ήρεμη δύναμη του κέντρου. Ο πιο ποιοτικός και έμπειρος χαφ των Πειραιωτών και ποδοσφαιριστής που στην καλή του μέρα κρατάει ένα κέντρο μόνος του. Παίκτης με 3 γκολ φέτος σε 23 αγώνες. Βέβαια να τονιστεί πως φέτος έχει κάνει φοβερή χρονιά και ο Μπουχαλάκης.

Ο κορυφαίος επιθετικός του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος με μεγάλη διαφορά. Σκοράρει με κάθε τρόπο αλλά και βγάζει και ασίστ. Πολύ κοντά σε προσφορά μαζί με τον Βαλμπουενά, με τον οποίο είχαν και πολύ καλή συνεργασία. Παίκτης με 20 γκολ σε 29 ματς αλλά και 7 ασίστ.

Δεν είναι μόνο οι δημιουργικές του ικανότητες. Δεν είναι ο αριθμός - ρεκόρ των ασίστ που έχει μοιράσει φέτος. Είναι η τεράστια προσωπικότητά του και το πως επιδρά με κάθε τρόπο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ίσως ο MVP της σεζόν. Το πιθανότερο είναι να ισχύει αυτή η διαπίστωση. Φέτος έχει μέχρι στιγμής 21 ματς στο πρωτάθλημα με 13 ασίστ και 6 γκολ.