Ο Ντουάρτε έδειξε πως... μεγάλωσε

Ο Ντουάρτε έδειξε πως... μεγάλωσε

bet365

Ο 22χρονος Πορτογάλος ήταν ο κορυφαίος του Παναιτωλικού στο 1-0 επί της Ξάνθης και πλέον δεν πρέπει να λογίζεται ως ο μικρός της... παρέας
Ο Παναιτωλικός κέρδισε χθες (30/5) την Ξάνθη με 1-0, έμεινε στη μεγάλη κατηγορία που ήταν και το ζητούμενο, σε απόλυτο βαθμό, όμως η σειρά των αγώνων του με την ομάδα της Θράκης του επέτρεψε να «κερδίσει» και έναν παίκτη για το μέλλον. Πρόκειται για ένα δικό του παιδί, που ναι μεν έχει γεννηθεί στη Λισαβόνα αλλά ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στο Αγρίνιο και πλέον κέρδισε το δικαίωνα να απαρνηθεί μια για πάντα την «ταμπέλα» του πιτσιρικά.
Ο λόγος για τον Φρεντερίκο Ντουάρτε. Ο 22χρονος πλέον Πορτογάλος ήρθε στην Ελλάδα το 2018 προερχόμενος από την Βιλαφρακουένσε και ως «απόφοιτος» των ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αρχικά αγωνίζονταν στην Κ20 όπου ξεχώρισε όταν και σημείωσε ορισμένα εντυπωσιακά γκολ, εξέλιξη που τον έστειλε στους «μεγάλους». Μάλιστα στις 7 Απριλίου του 2019 ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία, όταν ο Τραϊανός Δέλλας τον έβαλε ως αλλαγή σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Λίγο αργότερα κόντρα στον Αρη (21/4) σημείωσε το πρώτο του γκολ και έδειχνε να έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

https://fb.watch/5PMSyeNbR_/

Η περασμένη σεζόν όμως ξεκίνησε με εκείνον μεταξύ πάγκου και εξέδρας και μόλις στα play out καθιερώθηκε εκ νέου στο αρχικό σχήμα. Ξεχώρισε στα κομβικά παιχνίδια σε Περιστέρι και Νέα Σμύρνη, όμως και φέτος έδειχνε να βρίσκεται εκτός (βασικών) επιλογών. Ταλαιπωρήθηκε μεν από ορισμένα ζητήματα, αλλά η ουσία είναι πως μέχρι το 1-0 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για τα play out είχε ξεκινήσει μόλις 1 φορά βασικός στη χρονιά. Εκτοτε όμως επιστρατεύτηκε ξανά, στα δύσκολα και πάλι όπου η μπάλα «έκαιγε». Εκείνος ωστόσο ανταποκρίθηκε πλήρως. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων και δημιουργός του γκολ που πέτυχε ο Βέργος στα Πηγάδια, χθες στην αναμέτρηση «ορόσημο» του Παναιτωλικού ήταν μακράν ο MVP. Μάλιστα έπαιξε ως δεξιός μπακ και όχι μόνο δεν είχε πρόβλημα, αλλά κατέθεσε στο γήπεδο ψυχή και καρδιά.
Ο Ντουάρτε πλέον μεγάλωσε και δεν είναι πια το παιδί που ήρθε στο Αγρίνιο αφήνοντας για πρώτη φορά το πατρικό του σπίτι. Αντίθετα μπορεί να λογίζεται ως η πρώτη «κυανοκίτρινη» μεταγραφή της σεζόν 2021/22...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα