Η μισή δουλειά του κ. Σιμιτζόγλου και η δύσκολη (2η!) επιστροφή του Λουτσέσκου

Η μισή δουλειά του κ. Σιμιτζόγλου και η δύσκολη (2η!) επιστροφή του Λουτσέσκου

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την επικαιρότητα με το δικό του τρόπο.

Η επιστροφή του Λουτσέσκου στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ασφαλώς το γεγονός των ημερών στην επικαιρότητα-όπως θα είναι την άλλη εβδομάδα η μεταγραφή του Τικίνιο Σοάρες στον Ολυμπιακό.

Οπότε εύλογα θα απασχολήσει και τούτη τη γωνία του gazzetta.gr. Προηγουμένως, όμως, έχω να καταθέσω ένα προβληματισμό: διάβασα χθες ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κύριος Σιμιτζόγλου ασχολείται με την υπόθεση των όσων ελεεινών έλεγε, πανηγυρίζοντας, ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Δεν είδα, όμως, τίποτα αναφορικά με τα όσα επίσης ελεεινά είπε ο Κρμέντσικ μετά τον τελικό, επίσης κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του ΠΑΟΚ, και δη μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, με το σχετικό βίντεο, στο οποίο τον ακούμε να λέει, «fuck Oλυμπιακός», να κυκλοφορεί παντού στο διαδίκτυο, να έχει αναρτηθεί σε σάιτ κλπ, κλπ.

Με όλο το σεβασμό στον κύριο Σιμιτζόγλου, κάνει μισή δουλειά αν ασχολείται μόνο με τον προπονητή του ΠΑΟΚ και δεν ασχολείται και με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Δηλαδή μετά από κάθε μεγάλη νίκη μίας ομάδας, ο σκόρερ του νικητήριου γκολ, θα βγαίνει και θα λέει ότι....μπιμ τον αντίπαλο του; Σκεφθείτε να το κάνει αυτό κι ο Ελ Αραμπί κι ο Χασάν κι ο Ανσαριφάρντ, αλλά κι ο Τζόλης και ο Σβιντέρσκι. Τι θα γίνουμε; Βεβαίως, αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ασχολείται και με την υπόθεση του Κμέτσικ και στο τέλος επιβάλλει τις σωστές ποινές, θα του ζητήσω συγνώμη-όμως πουθενά δεν έχει γραφτεί κάτι τέτοιο. Όλα τα ρεπορτάζ, μόνο για τον Πάμπλο Γκαρσία αναφέρουν…

Τέλος πάντων, για τον Λουτσέσκου ξεκίνησα να γράψω. Κατ΄ αρχάς, εγώ τον θεωρώ καλό προπονητή, από την δουλειά που είχε κάνει στην Ξάνθη κιόλας, με τον τότε γενικό μάνατζερ της ομάδας Γιώργο Καζναφέρη, που ξέρει από μπάλα, να μου λέει τα καλύτερα.. Δεν μπορώ να πω ότι το στιλ του ποδοσφαίρου που παίζει είναι αυτό που μου αρέσει, αλλά έτερον εκάτερον. Κι ο Μουρίνιο κι ο Κόντε και ο Σιμεόνε δεν φτιάχνουν ομάδες που παίζουν θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά θεωρούνται μέσα στους καλύτερους προπονητές.

Η λογική λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα βοηθηθεί από τον Λουτσέσκου, που και καλός προπονητής είναι και ξέρει την ομάδα και γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά ας έχουμε κάτι υπόψιν μας: μία επιστροφή στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν είναι εύκολη. Ειδικά προπονητή κι ακόμη ειδικότερα πολύ επιτυχημένου προπονητή, όπως ήταν στον ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος. Η δεύτερη φορά είναι πάντοτε πιο δύσκολη από την πρώτη. Κι αυτό το ξέρει πρώτα ο ίδιος ο Λουτσέσκου! Πολύ απλά γιατί είναι η δεύτερη φορά που το κάνει στην καριέρα του!

Βλέπετε, ο Λουτσέσκου ήταν τρία χρόνια στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, από το καλοκαίρι του 2004 έως το καλοκαίρι του 2007. Μία τριετία στην οποία η Ραπίντ τερμάτιζε αξιοπρεπώς στην 3η, την 2η και την 4η θέση στο πρωτάθλημα, έφτασε σε τρεις τελικούς Κυπέλλου κερδίζοντας μάλιστα τους δύο, ενώ στέκονταν, για τα στάνταρ της, και στην Ευρώπη, φτάνοντας τη δεύτερη σεζόν στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (έχοντας κερδίσει εντός έδρας και τον ΠΑΟΚ…) και την τρίτη σεζόν στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, στην 3η θέση (έχοντας φέρει ισοπαλία εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό…).

Εκείνη, άλλωστε, η καλή τριετία του ήταν που οδήγησε σχεδόν αμέσως μετά τον Λουτσέσκου και στον πάγκο της Εθνικής Ρουμανίας για μία περίοδο δύο ετών. Όταν, όμως, ήρθε η ώρα κι επέστρεψε στη Ραπίντ, το καλοκαίρι του 2011, το πράγμα δεν ήταν το ίδιο εύκολο για τον ίδιο. Έμεινε μόλις μία σεζόν, το 2011-12, η Ραπίντ τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα, έχασε στον τελικό του Κυπέλλου και στο Γιουρόπα Λιγκ τερμάτισε τελευταία σε όμιλο με Λέγκια και Χάποελ Τελ Αβίβ…

Βεβαίως, δεν σημαίνει ότι επειδή του Λουτσέσκου δεν του έκατσε τότε στη Ραπίντ, δεν θα του κάτσει τώρα και στον ΠΑΟΚ-μπορεί να πάει καλύτερα, μπορεί και χειρότερα. Αλλά νομίζω ότι κατά βάθος κι ο ίδιος ξέρει ότι η δεύτερη προσπάθεια του στον ΠΑΟΚ θα είναι πιο δύσκολη. Για πολλούς και για διάφορους λόγους, μεταξύ άλλων γιατί τότε τον Ολυμπιακό τον είχε βρει στη χειρότερη διετία του επί εποχής Μαρινάκη και την…εξυγίανση στο αποκορύφωμα της…

Καλή άποψη έχω και για τον Μιλόγεβιτς, που ανέλαβε την ΑΕΚ, αλλά και για τον Γιοβάνοβιτς, που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε μιλήσει, προ Μαρτίνς, και με τον Γιοβάνοβιτς (είχε έρθει στην Αθήνα, συστημένος από τον πρώην πρόεδρο του Ηρακλή, Μυτιληναίο) και με τον Λουτσέσκου (όταν είχε φύγει από την Ξάνθη και πριν κλείσει στον ΠΑΟΚ), ενώ και το όνομα του Μιλόγεβιτς έπεσε κάποια στιγμή στο τραπέζι, χωρίς όμως να υπάρξουν προχωρημένες συζητήσεις.

Όμως, ο Ολυμπιακός γενικά έχει ένα άλλο σκεπτικό, να φέρνει προπονητές από την Ιβηρική και να επενδύει πάνω τους (βλέπε Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Μίτσελ, Μαρτίνς) και να μην στρέφεται σε λύσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα η, «γύρω» από αυτό. Τώρα, αναφορικά με αυτό που κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη, ότι ο ΠΑΟΚ είχε πάει να φέρει τον Βαλβέρδε η, το άλλο ότι η…Νότιγχαμ πήγε να κλέψει τον Λουτσέσκου, μπορώ να πω ότι η Πρωταπριλιά πέρασε προ διμήνου…

Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά μόλις πριν λίγες ημέρες είχα γράψει εδώ ότι «δουλεύεται» για μεγάλη ομάδα η περίπτωση ενός άλλου Ρουμάνου προπονητή, πιο νέου, του Έντι Ιορντανέσκου. Και μόλις χθες είδα στα ρεπορτάζ της ΑΕΚ ότι ήταν μέσα στη λίστα του Μελισσανίδη…

Άσχετο: Το κοκαλάκι της νυχτερίδας κουβαλάει πάνω του ο Καρνέζης; Ο έμπειρος Έλληνας τερματοφύλακας μπορεί να είναι αναπληρωματικός τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά φέτος στέφθηκε πρωταθλητής με την μικρή Λιλ, που ξεπέρασε ολόκληρη Παρί Σεν Ζερμέν και μόλις πέρυσι, στην Ιταλία, είχε στεφθεί Κυπελλούχος με τη Νάπολι! Έτσι όπως πάει θα πάρει κανένα...Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου με τη Λιλ!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.