Ο Ελ Καντουρί, ο κόσμος και ο κορυφαίος της Euroleague…

Ο Ελ Καντουρί, ο κόσμος και ο κορυφαίος της Euroleague…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για πρόσωπα της ομάδας του ΠΑΟΚ που μπορεί να παίξουν μεγάλο ρόλο στον τελικό κυπέλλου. Συμπληρώνει το blog και με άλλα θέματα. Ποδοσφαιρικά και μπασκετικά…
Τα bwin Challenges* χαρίζουν μια 4K τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον τελικό και διανύουμε ημέρες όπου η τεχνική ηγεσία θα κατασταλάξει στο σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει την αναμέτρηση, αλλά και στην όλη τακτική που θα ακολουθήσει.

Αλήθεια είναι ότι λίγο-πολύ, οι αποφάσεις –όποιες και αν είναι- και για το σχήμα, αλλά και για την τακτική, δύσκολα θα προκαλέσουν μεγάλη έκπληξη. Ο ΠΑΟΚ θα είναι συντηρητικός, προσεκτικός, θα προσπαθήσει να είναι απόλυτα οργανωμένος ακόμη και αν χρειαστεί να παίξει πίσω από την μπάλα για πολλή ώρα και με πολλούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα, μπορεί και πρέπει αυτή την περίοδο να αμυνθεί πολύ καλύτερα από τον Ολυμπιακό και να «χτυπήσει» τους ερυθρόλευκους σε φάσεις που θα είναι ανοργάνωτοι πίσω, κάτι το οποίο παθαίνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε επίπεδο προσώπων τα πιο πολλά είναι ξεκάθαρα στον ΠΑΟΚ, αφού ίσως να «παίζει» η συμμετοχή ενός στόπερ και του σέντερ φορ. Από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή ή όχι του Ελ Καντουρί.

Άλλο το επίπεδο του ΠΑΟΚ με τον Μαροκινό στους πρώτους έντεκα και άλλο χωρίς αυτόν. Άλλη και η προσωπικότητα, άλλη η ποιότητα, άλλη και η ισορροπία των γραμμών. Ο Ελ Καντουρί είναι παίκτης μεγάλων αγώνων, είναι ένα επιθετικό χαφ που κολλάει 100% στο 3-4-2-1 για να παίξει μαζί με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς πίσω από τον φορ. Αν είναι καλά, αν έχει ξεπεράσει τη θλάση του, αν έχει έστω και λίγο αγωνιστικό ρυθμό ώστε να τον ξεκινήσει ο Γκαρσία, τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ πιο δυνατός. Αλλιώς… πάμε σε κάτι άλλο.

* Χθες μίλησε ο κ. Μελισσανίδης για την ΑΕΚ. Έδωσε ένα στίγμα για τη χρονιά που πέρασε και γι’ αυτή που έρχεται. Απευθύνθηκε στον κόσμο και τον ενημέρωσε. Μεγάλη υπόθεση αυτή! Πολύ σημαντική! Παρεμπιπτόντως, το άδειασμα στους άλλους κιτρινόμαυρους στα θέματα περί… διαιτησίας, ήταν μυθικό. Δεν είναι αυτό το θέμα μου όμως. Ούτε ο Λουτσέσκου, τον οποίο χαρακτήριζαν με τα χειρότερα ακόμη και για την εθνικότητά του, αλλά φέτος τον πολιορκούν εδώ και τρεις μήνες! Χθες μίλησε και ο κ. Μάντζιος! Μίλησε και εκείνος στον κόσμο του Άρη που έχει μία εικόνα από πιο επίσημα χείλη.

Μακάρι από Δευτέρα ή λίγο μετά να απευθυνθεί κάποιος και στον κόσμο του ΠΑΟΚ

* Δύο ακόμη πράγματα για το μπάσκετ, τον ΠΑΟΚ, τον τελευταίο αγώνα με την ΑΕΚ και κάτι που ανέφερε ο απόλυτα επιτυχημένος πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Χατζόπουλος.

Αρχικά να τονίσουμε ότι οι εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν την ΚΑΕ στην απόφαση να μην καταθέσει ένσταση, εξακολουθούν να μην γίνονται κατανοητές. Συνεχίζουμε να υποθέτουμε πράγματα και αυτή είναι επιλογή της ΚΑΕ.

Από εκεί και πέρα είναι άλλο να γράφω εγώ ή οποιοσδήποτε εκτός ΠΑΟΚ ότι πρέπει να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές και εκεί (όπως και στο ποδόσφαιρο) και άλλο την ευθύνη για μία τέτοια πρωτοβουλία να την αναλαμβάνει επίσημα και μόνη της, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Θα έπρεπε να σκεφτούν πάρα πολύ καλά μία τέτοια κίνηση και τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει…

Τέλος για την ΑΕΚ και τις τοποθετήσεις του κ. Χήνα που είπε: «Είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Νομίζω εθελοτυφλούν, γιατί μιλάμε για μία χρονιά, στην οποία έχουμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ 5 φορές και έχουμε μία ήττα. Σε αυτή την ήττα είχαμε παράπονα από την διαιτησία, παρόλο που δεν είπαμε τίποτα. Το να… πατάμε σε μία μόνο φάση, ενός κορυφαίου διαιτητή Ευρωλίγκας και να πούμε ότι έκρινε μία σειρά, με 20 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα».

Λοιπόν…

Ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ έπαιξαν πέντε φορές και… Η μία νίκη κρίθηκε από το καθαρό-πεντακάθαρο φάουλ του Ζήση πάνω στον Λοβ, που σκανδαλωδώς δεν έδωσε ο Καρακατσούνης. Η άλλη νίκη κρίθηκε σε μεγάλο ποσοστό από το καλάθι του Λοβ που σκανδαλωδώς δεν μέτρησαν Κορομηλάς και Καρακατσούνης. Η τρίτη νίκη κρίθηκε στην παράταση και στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αλλά… Ακόμη και 12-1 νίκες να είχε η ΑΕΚ φέτος απέναντι στον ΠΑΟΚ, ποιος και γιατί θα απαγορεύσει την διαμαρτυρία για το πώς ένας διαιτητής και μία αντικειμενικά λανθασμένη και προκλητική απόφαση (μαζί και το ότι δεν σταμάτησε το ματς για να πάει στο βίντεο) στερεί το δικαίωμα διεκδίκησης της νίκης από μία ομάδα που έχει εκείνη τη στιγμή καλύτερη ψυχολογία;

Από την άλλη… οι 20 πόντοι του πρώτου ημιχρόνου πώς προέκυψαν; Με 18-8 βολές; Με πόσες τεχνικές ποινές σε βάρος του ΠΑΟΚ; Γιατί οι άνθρωποί του είχαν τρελαθεί και διαμαρτύρονταν για την διαφορετική αντιμετώπιση; Ο ΠΑΟΚ που δεν εκτέλεσε καμία βολή στο κρίσιμο δεύτερο δεκάλεπτο! Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε και αυτά που είδαμε;

Τι είδους επιχειρήματα είναι αυτά; Τι σχέση έχουν με τα γεγονότα; Η ΑΕΚ τι θέλει να ισχυριστεί; Ότι είναι καλύτερη-πιο ακριβή ομάδα, άρα παρά το απαράδεκτο λάθος στο οποίο προκλητικά επέμενε ο… κορυφαίος διαιτητής Ευρωλίγκας, εκείνη έπρεπε να προκριθεί; Και για όλα αυτά ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται;

Οταν επιχειρηματολογούμε ας έχουμε και μία λογική…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.