Παναθηναϊκός: Οι τουρίστες τρύπησαν και τον πάτο του βαρελιού!

Παναθηναϊκός: Οι τουρίστες τρύπησαν και τον πάτο του βαρελιού!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που μετά την ποδοσφαιρική ξεφτίλα της πέμπτης θέσης, έκανε φινάλε στην σεζόν με διασυρμό στην Λεωφόρο, τον κόσμο που δεν έχει άλλα κουράγια και τον Πιέρ Ντρεοσί που πρέπει να ακολουθήσει τον Λάζλο Μπόλονι!

Μετά και τον μαθηματικό αποκλεισμό από την Ευρώπη, άπαντες σκέφτονταν αν το βαρέλι του Παναθηναϊκού επί των ημερών του Γιάννη Αλαφούζου, έχει πάτο. Τι χειρότερο, εξάλλου, θα μπορούσε να συμβεί από την στιγμή που το Τριφύλλι τερμάτισε στην πέμπτη θέση, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δεν θα παίξει στην Ευρώπη και βρίσκεται στα αζήτητα της ειδικής βαθμολογίας της UEFA;

Το βράδυ της Κυριακής στην Λεωφόρο το βαρέλι τρύπησε. Τελικά είχε και πιο κάτω. Ένα τσούρμο με πράσινες φανέλες κατάφερε να δεχθεί τρία γκολ στο ημίχρονο και να φεύγει και ικανοποιημένο στο τελικό σφύριγμα του διαιτητή που δέχθηκε μόνο τέσσερα γκολ από τον Ολυμπιακό και δεν έγραψε περισσότερα το κοντέρ. Δεν έχει σημασία καμία αν στο 2-0 χάνει πέναλτι ο Βιγιαφάνιες και έχει δοκάρι ο Ιωαννίδης. Δεν έχει σημασία αν πριν το 1-4, ο Σα βγάζει το τετ του Έλληνα φορ και στην συνέχεια πριν την γραμμή οι ερυθρόλευκοι απομακρύνουν το σουτ του Βιγιαφάνιες. Η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει. Ακόμη μία ξεφτίλα. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-4. Η ρετσινιά είναι αυτό που μένει.

Όσο αδούλευτη και αν είναι αυτή η ομάδα, όσο και αν κακοποιήθηκε το ρόστερ από τους προπονητές που δούλεψαν μαζί του, ειδικά από τον Μπόλονι, όσο και αν υπήρχαν πολλές απουσίες και μια άμυνα που ούτε στην προπόνηση δεν είχε παίξει μαζί (Χριστογεώργος στο τέρμα, Μόλο δεξί μπακ, Σάντσες αριστερό, Βέλεθ και Καραγιάννης οι στόπερ), συγγνώμη αλλά για να χάνεις 2-0 στο δεκάλεπτο, 3-0 στο ημίχρονο και να έχει ο αντίπαλος ακόμη 2-3 ευκαιρίες για γκολ είναι και θέμα νοοτροπίας, διάθεσης, συγκέντρωσης.

Από την μία ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έτοιμος να εκμεταλλευθεί το κάθε λάθος, με σούπερ νοοτροπία και πνευματική ετοιμότητα σε μια πρόβα ενόψει τελικού Κυπέλλου και από την τουρίστες που είχαν το μυαλό τους μόνο στις καλοκαιρινές τους διακοπές, καθώς με μία άνευ προηγουμένου απόφαση, έχουν άδεια από σήμερα και θα επιστρέψουν κανένα… δίμηνο αργότερα!

ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Αν υπάρχει μια λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτή την κατάσταση που ζει ο Παναθηναϊκός, αυτή είναι η σήψη. Σήψη και παρακμή. Για να καταλάβει κανείς σε ποιο σημείο έχει φτάσει ο σύλλογος, μετά το παιχνίδι βρέθηκαν όλοι και όλοι 20-30 οπαδοί να αντιδράσουν σε αυτή την κατάσταση έξω από τα αποδυτήρια. Με γιούχες κατά των παικτών και του μεγαλομετόχου. Είναι δυνατόν αυτός ο τεράστιος σύλλογος να μένει εκτός Ευρώπης, να τρώει τέσσερα από τον Ολυμπιακό και να μην υπάρχουν τουλάχιστον 1000 άτομα έξω από την Λεωφόρο για να διαμαρτυρηθούν πάντα ειρηνικά και με την φωνή τους; Ναι είναι δυνατόν.

Γιατί; Επειδή δεν υπάρχουν άλλα κουράγια. Βαρέθηκε ο κόσμος να ασχολείται με μία ομάδα που κάθε χρόνο έχει ως… ταβάνι την τριτοτέταρτη θέση. Βαρέθηκε ο κόσμος να ασχολείται με μία διοίκηση που μυαλό δεν βάζει και πάντα βρίσκει τον τρόπο να σε εκπλήξει αρνητικά. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό. Έχει και πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί ο κόσμος, καλώς ή καλώς. Από κει και πέρα, όμως, ο οργανισμός είναι λες και βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή.

Δηλαδή στην παθολογική κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι σε θέση να επιτελέσει σωστά και πλήρως τον ρόλο του (είναι δηλαδή ανεπαρκές), με αποτέλεσμα η ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμήσει παθογόνα μικρόβια, παράσιτα και ιούς να είναι περιορισμένη ή εντελώς απούσα.

Ο Ντρεοσί είναι ακόμα στον Παναθηναϊκό;

Στους επτά μήνες που βρίσκεται στην θέση του γενικού διευθυντή, ο Πιέρ Ντρεοσί:

  • Δεν έχει κάνει το παραμικρό για να δημιουργηθεί τμήμα scouting αντάξιο της εποχής και του συλλόγου.
  • Δεν έχει κάνει το παραμικρό για να καλυφθούν τα τεράστια οργανωτικά κενά στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
  • Όταν το πράγμα... ούρλιαζε πριν τα πλέι οφ πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να προχωρήσει σε ηλεκτροσόκ και να αλλάξει προπονητή, εκείνος εισηγήθηκε την παραμονή του Λάζλο Μπόλονι.
  • Μέχρι και πριν δεκαπέντε ημέρες δεν έψαχνε καν για προπονητή αλλά επέμενε να πορευθεί το Τριφύλλι και του χρόνου με τον Ρουμάνο τεχνικός, προφανώς εντυπωσιασμένος από όσα έβλεπε πάνω στο χορτάρι.
  • Με την σύμφωνη γνώμη του επέτρεψε στους παίκτες να πάνε ως τουρίστες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς από σήμερα θα έχουν άδεια που θα πλησιάζει τους δύο μήνες, σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία για επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.
  • Στα αποδυτήρια δεν υπάρχει, στην καθημερινότητα δεν υπάρχει, συναίσθηση της κατάστασης δεν έχει και δεν δικαιολογεί μέχρι στιγμής το βαρύ του βιογραφικό.

Τι ακριβώς κάνει στον Παναθηναϊκό και πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μπορεί να συνεχίσει να έχει σε ένα τόσο κομβικό πόστο, έναν GM που μέχρι στιγμής δεν έχει βοηθήσει σε τίποτα, με εξαίρεση τον ερχομό του δανεικού Σεχ Νιάς;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.