Άρης: «Τελειώνουν» Ιωάννου, Σίλβα, το πλάνο έχει κι άλλα… διαζύγια

Άρης: «Τελειώνουν» Ιωάννου, Σίλβα, το πλάνο έχει κι άλλα… διαζύγια

Άρης: «Τελειώνουν» Ιωάννου, Σίλβα, το πλάνο έχει κι άλλα… διαζύγια

bet365

Ανεξαρτήτως της απόφασης του CAS επί της προσφυγής της ΠΑΕ Άρης για την άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, επίκεινται αλλαγές και σίγουρα δεν θα συνεχίσουν στο «Κλ. Βικελίδης» οι Νικόλας Ιωάννου, Σάντε Σίλβα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν στα μέσα της χρονιάς υπό τη μορφή δανεισμού. Ο Σάντε Σίλβα επέκτεινε το συμβόλαιό του για έναν χρόνο στη Γουέστ Χαμ και παραχωρήθηκε στους «κίτρινους» ως δανεικός με option αγοράς η οποία αγγίζει τα 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι δεδομένο ότι οι «κίτρινοι» δεν θα μπουν καν σε διαδικασία συζήτησης αγοράς των δικαιωμάτων του μ’ αυτό το πόσο, στην πραγματικότητα, δείχνουν ότι δεν έχουν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τον Πορτογάλο επιθετικό, πράγμα το οποίο διαφαίνεται από το γεγονός ότι δεν προχώρησαν ούτε σε διερευνητικές επαφές.

Δηλαδή, η Γουέστ Χαμ έχει την πρόθεση παραχώρησης του παίκτη, το ύψος της πώλησης θα καθοριστεί από τις προτάσεις που θα δεχθεί (σ. σ. παραδείγματος χάρη, αν οι προτάσεις δεν υπερβαίνουν τα 500.000-600.000 ευρώ θα είναι ουτοπικό να περιμένει να εξασφαλίσει διπλάσια χρήματα), ο Άρης όμως απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση, πέρα από μια κουβέντα που είχε γίνει πριν από περίπου 3-4 μήνες. Εκτός κι αν η παύση κάθε συζήτησης είναι προϊόν τακτικής.

Ο Νικόλας Ιωάννου επίσης αποκτήθηκε υπό τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας. Ο μεν Άρης δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του Κύπριου αμυντικού σε βαθμό να αναλάβει κι ένα συμβόλαιο περί των 250.000 ευρώ (ετησίως), ο δε Ιωάννου περίμενε εντονότερο αγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κύπρο, είναι στο μεταγραφικό πλάνο ομάδων από το νησί, ωστόσο δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ έως το καλοκαίρι του 2023.

Η απόφαση για τον Έργκυς Κάτσε

Πάμε στους παίκτες που έχουν συμβόλαιο και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Προφανέστατα, οι αποφάσεις που θα ληφθούν για συγκεκριμένους παίκτες θα εξαρτηθούν από την απόφαση του CAS. Στην περίπτωση που οι «κίτρινοι» ανακτήσουν το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών, αυτομάτως θα φτιάξουν διευρυμένο πλάνο ενίσχυσης. Αν όχι, θα αναγκαστούν να συνεχίσουν συνεργασίες από τις οποίες δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Η περίπτωση του Έργκυς Κάτσε είναι διαφορετική γιατί η απόφαση έναρξης συζητήσεων για την αποδέσμευσή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο διεθνής Αλβανός μέσος είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας , σε κάθε περίπτωση όμως δεν βρίσκεται στο πλάνο της επόμενης χρονιάς. Ακόμη και φέτος χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα καθώς δεν υπήρξε ικανοποίηση από τις επιδόσεις του.

Για την υπόθεση του Κώστα Μήτρογλου, το gazzetta.gr κατάθεσε όλα τα δεδομένα και εξήγησε γιατί το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα γίνουν συζητήσεις στο επόμενο διάστημα και εκτιμάται ότι οι δύο πλευρές θα βρουν τη χρυσή τομή, βάσει και της συμφωνίας κυρίων που έγιναν τον περασμένο Γενάρη, όταν αποφάσισαν να συνεργαστούν.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το διαζύγιο και με τον Ζακαρί Μπουσέ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας έχει συμβόλαιο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά δεν είναι στο πλάνο και οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν σημείο ταύτισης ως προς τους όρους της διακοπής της συνεργασίας τους.

Ο Ντάτκοβιτς, ο Λόπεθ και οι άλλοι

Δίχως τους δύο ποδοσφαιριστές που παραχωρήθηκαν δανεικοί τον περασμένο Γενάρη – Τόνι Ντάτκοβιτς και Κριστιάν Λόπεθ – ενόψει της επόμενης χρονιάς, υπάρχουν 17+5 συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Ντάτκοβιτς έχει συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2023 αλλά η συμφωνία δανεισμού στην Καρταχένα προβλέπει option αγοράς των δικαιωμάτων του με ποσό αντίστοιχο αυτού που είχε πληρώσει ο Άρης για την απόκτησή του. Μέχρι στιγμής ο ισπανικός σύλλογος δεν έχει «εκφραστεί», αλλά ο βασικός ρόλος του Ντάτκοβιτς στην ομάδα ενδεχομένως να προμηνύει και την πρόθεση διαπραγμάτευσης για την πώλησή του. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο αρνητικής απόφασης από το CAS, ο Κροάτης δεν είναι στο πλάνο της επόμενης χρονιάς.

Η περίπτωση του Κριστιάν Λόπεθ είναι ιδιαίτερα λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Ισπανού επιθετικού. Η αισιόδοξη εκτίμηση προβλέπει να επιστρέψει στη δράση τον ερχόμενο Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι ο Άρης δεν μπορεί να τον υπολογίζει για το πρώτο μισό της ερχόμενης σεζόν. Λόγω του τραυματισμού του, θεωρείται δύσκολο να προκύψει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα.

Μια ακόμη ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Λερίν Ντουάρτε. Ο Ολλανδός μέσος έγινε κάτοικος «Κλ. Βικελίδης» το καλοκαίρι του 2019 αλλά μέχρι σήμερα δεν έπαιξε σε περισσότερα από τρία παιχνίδια. Στάθηκε άτυχος στα τέλη της περασμένης σεζόν καθώς υπέστη ρήξη χιαστού με συνέπεια να χάσει όλη τη χρονιά, ούτως ή άλλως όμως δεν ήταν στο αγωνιστικό πλάνο. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2022 και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει νέα απόπειρα για την κοινή συναινέσει λύση αυτού.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ακόμη 3-4 ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο αλλά δεν υπάρχει πρόθεση διατήρησής τους στο ρόστερ. Λόγω όμως της εκκρεμότητας που υπάρχει στο ζήτημα του CAS, το πιθανότερο είναι να παραμείνουν στην ομάδα έως ότου εκδοθεί η απόφαση και αναλόγως του αν οι «κίτρινοι» θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα