Aτρόμητος - Βόλος 1-0 (vids)

Aτρόμητος - Βόλος 1-0 (vids)

bet365

Με πέναλτι του Χαβιέ Ούμπιδες στο 62' στο τελευταίο ματς στην καριέρα του 39χρονου Αργεντινού, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Βόλου στο Περιστέρι.

Ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Βόλου στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των play out. Στο «αντίο» του στη δράση ο Χαβιέρ Ούμπιδες έκρινε το παιχνίδι με εκτέλεση πέναλτι, λυγίζοντας τη στιγμή της αλλαγής του.

Έτσι έπαιξαν:

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Γιαννιώτης. Δεξιός μπακ ο Νταβιώτης, αριστερός ο Αθανασίου, οι Γούτας και Στρούγγης συγκρότησαν το κέντρο της άμυνας. Ούμπιδες και Σάλομον ήταν οι αμυντικοί χαφ. Ο Γιακουμάκης έπαιξε στο δεξί φτερό, ο Ενσικουλού στο αριστερό και ο Ραμπέγιο κινήθηκε πίσω από τον Μανούσο.

Ο Κώστας Μπράτσος παρατάχθηκε με διάταξη 3-5-2. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Συμεών Παπαδόπουλος. Η τριάδα της άμυνας απαρτίστηκε από Λογαρά. Μήτογλου και Γκρίλο. Την αριστερή πλευρά κάλυψε ο Κιάκος, τη δεξιά ο Ντεντάκης, ενώ την τριάδα της μεσαίας γραμμής συγκρότησαν οι Φεράρι, Τσοκάνης και Μπαριέντος. Ο Μπουένο έπαιξε λίγο πιο πίσω από τον Μπαρτόλο.

Οι δύο τελικές του 45λέπτου

Όλες κι όλες δύο ευκαιρίες άξιας αναφοράς έγιναν στο πρώτο 45λεπτο στο Περιστέρι. Ο Μπουένο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ατρόμητου να απαντήσει. Στο 8' ο Αθανασίου έκανε τη σέντρα από αριστερά και η σκαστή κεφαλιά του Γιακουμάκη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το πρώτο 15λεπτο ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν κατοχή μπάλας 61%. Μετά το 20λεπτο η ομάδα του Κώστα Μπράτσου ανέβασε την απόδοσή της, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έφτανε έξω από την περιοχή του Ατρόμητου με μεγαλύτερη συχνότητα, χωρίς όμως να είναι σε θέση να απειλήσει.

Πυροτεχνήματα για τον Ούμπιδες

Η αναμέτρηση του Ατρόμητου απέναντι στον Βόλο ήταν ιστορική. Και για την ομάδα του Περιστερίου και για τον Χαβιέ Ούμπιδες, ο ποίος θα έδινε το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του. Ο Αργεντινός τιμήθηκε από την ομάδα του, τους οπαδούς, αλλά και τον Βόλο. Ο 39χρονος, που ανήκει στην ομάδα του Περιστερίου από το 2013, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης και ήταν αυτός που άνοιξε και το σκορ.

Στο 61' ο Μανούσος έκανε σουτ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γκρίλο και ο διαιτητής Καραντώνης καταλόγισε πέναλτι. Στο 62' ο Ούμπιδες εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0. Ο ουρανός του Περιστερίου φωτίστηκε από πυροτεχνήματα για χάρη του πολύ σημαντικού ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Ατρόμητου.

Οι ευκαιρίες του Ραμπέγιο

Νωρίτερα, οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Ραμπέγιο, στο 57' και στο 60', φάσεις που προήλθαν από πάσες του Ενσικουλού. Στη μία από τις δύο προσπάθειες, ο νεαρός γκολκίπερ Παπαδόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα χέρι, στη δεύτερη ο Χιλιανός αστόχησε από θέση βολής. Ο Βόλος είχε βέβαια απειλήσει πρώτος, όπως και στο πρώτο μισό. Στο 47' το σουτ του Μπαριέντος έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Τα κλάματα του «Ούμπι»

Στο 90'+1' ο Σάββας Παντελίδης αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Ούμπιδες, στο ιστορικό του παιχνίδι. Και ο Αργεντινός λύγισε. Έσκυψε και ακούμπησε τον αγωνιστικό χώρο. Ο ένας συμπαίκτης του μετά τον άλλον πήγαν κοντά του να τον αγκαλιάσουν. Στο 90'+3' τελικά μπήκε στη θέση του ο Οικονομίδης και μετά τη λήξη του αγώνα ο Αργεντινός δεν άντεξε και τον πήραν τα δάκρυα. Αυτό το βράδυ του ανήκε ολοκληρωτικά. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

MVP: Χαβιέρ Ούμπιδες. Στο τελεταίο παιχνίδι της γεμάτης του καριέρας, ο 39χρονος Αργεντινός έβαλε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας με 26 γκολ (τόσα έχει και ο Μανούσος), πίσω από τον Ναπολεόνι (30).

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στο δεύτερο ημίχρονο η αμυντική λειτουργία του Βόλου δεν λειτούργησε καθόλου καλά μέχρι και να δεχτεί το γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ραμπέγιο απείλησε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις την εστία του Παπαδόπουλου και ήταν ο παίκτης που απείλησε περισσότερο, προτού τελικά σκοράρει ο Ούμπιδες.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γκρίλο χρησιμοποίησε το χέρι του στην προσπάθειά του να σταματήσει το σουτ του Μανούσου. Ο Αργεντινός υπέπεσε στο πέναλτι, από το οποίο προήλθε τελικά η ήττα της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε προβλήματα ο διαιτητής Δημήτριος Καραντώνης και οι βοηθοί του Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Δημήτριος Σαμοϊλης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος που δυσκολεύτηκε πολύ τους τελευταίους μήνες να φτάσει σε νικηφόρα αποτελέσματα, έκλεισε τη σεζόν με δύο τρίποντα, απέναντι σε Παναιτωλικό και Βόλο.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Αθανασίου (83' Γκαλβάο), Νταβιώτης (69' Νάτσος), Γούτας, Στρούγγης, Σάλομον, Ούμπιδες (90'+3' Οικονομίδης), Ραμπέγιο (69' Μουνίθ), Ενσικουλού (68' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης, Μανούσος.

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Λογαράς (63' Τέκιο), Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (87' Σάντσες), Ντεντάκης (58' Κρητικός), Μπαρτόλο, Μπουένο, Κιάκος (46' Ριένστρα).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα