Ολυμπιακός: Οι αξιότιμοι…στόπερ Χολέμπας κι Εμβιλά!

Ολυμπιακός: Οι αξιότιμοι…στόπερ Χολέμπας κι Εμβιλά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τους δύο παίκτες που έγιναν εξ ανάγκης στόπερ στον Ολυμπιακό και απαντάει στο ερώτημα αν ο Μαρτίνς ζήτησε κεντρικό αμυντικό.
Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Είναι αλήθεια ότι από τότε που έφυγε για τη Σεντ Ετιέν ο Σισέ, δηλαδή ακριβώς στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη, είναι λες και έπεσε…περονόσπορος στους στόπερ του Ολυμπιακού! Ο Σεμέδο έβγαλε πρόβλημα στο γόνατο, ο Σωκράτης τραυματίστηκε στον ώμο και έπαθε θλάση, ο Μπα είχε επιδείνωση στις ενοχλήσεις στη μέση του κι έκανε επέμβαση κι ο Αβραάμ υπέστη δύο θλάσεις!!!

Ειλικρινά, τέτοιο πράγμα με σέντερ μπακ στον Ολυμπιακό, να μην μένει ένας όρθιος, δεν ξαναθυμάμαι! Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά πόσο σημαντικό είναι για κάθε ομάδα επιπέδου να έχει παίκτες πολυσύνθετους, που μπορούν να παίξουν και σε άλλες θέσεις και να βοηθήσουν πραγματικά. Ο λόγος φυσικά για τον Εμβιλά και τον Χολέμπας, έναν αμυντικό χαφ κι έναν αριστερό μπακ, που εδώ και καιρό παίζουν πάρα πολύ συχνά στο κέντρο της άμυνας. Παρεμπιπτόντως, σας είχα ενημερώσει έγκαιρα για το τι μέλει γενέσθαι, όταν στις 4 Φλεβάρη είχα καταγράψει τα δεδομένα και τι θα μπορούσαμε να δούμε στη συνέχεια

Η ουσία είναι ότι αυτή την στιγμή στο 3-4-3 που συνήθως παίζει ο Πέδρο Μαρτίνς, κατά βάση ο Χολέμπας είναι ο αριστερός στόπερ, ενώ ο Εμβιλά παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας και στο συγκεκριμένο σχηματισμό (όπως την Τετάρτη στο 1-0 με τον ΠΑΟΚ από το 8ο λεπτό, αλλά και στο 0-2 στην Τούμπα μετά το 60ο λεπτό), αλλά και στο 4-3-3 (όπως τις προάλλες στο 1-1 με τον Άρη στο Χαριλάου, πιο πριν στο 3-1 στη Λάρισα και στο 1-3 από την Άρσεναλ).

Ο Εμβιλά είναι έμπειρος παίκτης, έχει ποιότητα και καλή νοοτροπία, παίζει για την ομάδα. Και αποδεικνύεται μία καλή λύση και για το κέντρο της άμυνας, βγάζοντας παράλληλα και τον προπονητή από το δίλημμα Καμαρά η, Μπουχαλάκης για μία θέση στα χαφ-με τον Γάλλο σε ρόλο στόπερ, παίζουν και οι δύο άλλοι στην ενδεκάδα! Είδαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ τον Εμβιλά σε ουκ ολίγες επεμβάσεις στην άμυνα εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις-τέσσερις ήταν δύσκολες και σημαντικές, διώχνοντας με τάκλιν την μπάλα. Ειδικά εκεί στο 86’, έδωσε λύση σε χρονική στιγμή που θα μπορούσε να αποβεί καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, αν περνούσε η μπάλα.

Είχε και τις κακές του στιγμές ο Εμβιλά, ίσως κυρίως γιατί δεν έχει την αίσθηση του σέντερ μπακ: μία ασυνεννοησία με τον Σα έδωσε στον ΠΑΟΚ ένα κόρνερ από το πουθενά, μία ντρίμπλα του Μπάμπα πάνω του επίσης καταγράφηκε, ένα εξεζητημένο γύρισμα στον Ανδρούτσο, ενώ σε μία κακή του πάσα έπρεπε να βάλει ο ίδιος τα δυνατά του για να διορθώσει την κατάσταση. Γενικά, όμως, για άλλη μία εμφάνιση του Γάλλου, το πρόσημο ήταν θετικό, με το επιπρόσθετο σκεπτικό ότι δεν είναι ποτέ εύκολο για ένα παίκτη τόσο εύκολα να αλλάζει θέση στα παιχνίδια. Επιπλέον με την ικανότητα του να παίζει σωστά την μπάλα από πίσω, μπορεί να βοηθάει στο χτίσιμο των επιθέσεων, αν και την Τετάρτη δεν το πολυέκανε, με εξαίρεση μία πάσα για γκολ που πήγε να βγάλει στον Ελ Αραμπί στο 20’, χωρίς όμως να ήταν κι η καλύτερη εκτέλεση της ιδέας.

Ο Χολέμπας ένας κι αυτός πολύ έμπειρος παίκτης έχει καθιερωθεί πλέον στο ρόλο του αριστερού στόπερ μετά το νοκ άουτ του Μπα στο 3-1 με τον ΠΑΟ. Έχει συμπληρώσει πια εφτά παιχνίδια σε αυτή τη θέση και μοιάζει αρκετά πειστικός. Για να είμαστε ρεαλιστές, δεν…εντυπωσιάζει, όπως ενίοτε π.χ. κάνει ο Εμβιλά, αλλά ο Γερμανός έχει ένα άλλο αβαντάζ: σαν αριστερός μπακ που είναι, έχει τη δυνατότητα να κάνει καλές προωθήσεις και να βοηθάει επιθετικά ακόμη και παίζοντας σαν μπακ, αξιοποιώντας και την δυνατή του σέντρα.

Και την Τετάρτη τον είδαμε να έχει καλές τοποθετήσεις και κοψίματα, ακόμη και να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και παράλληλα να πασάρει. Σκληρό καρύδι, αν θυμηθούμε και τη φάση του μοναδικού γκολ, εκεί που δεν φοβήθηκε να βάλει το πόδι στη φωτιά με τον κίνδυνο να τραυματιστεί από τον αντίπαλο του-έτσι όμως κερδήθηκε η μπάλα για τον Ολυμπιακό, την πήρε ο Μπουχαλάκης, την έδωσε στον Αραμπί κι αυτός στον σκόρερ Μασούρα…

Σίγουρα έχει τα θεματάκια του κι ο Χολέμπας, βγάζοντας αρκετά συχνά νεύρα που δεν βοηθάνε ούτε τον ίδιο, ούτε την ομάδα, με φάουλ και διαμαρτυρίες, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύτιμος και λογικά ο προπονητής ζήτησε την παραμονή του. Χρήσιμος και στο ψηλό παιχνίδι, αμυντικά κι επιθετικά (την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη για ένα κλικ δεν σκόραρε με το κεφάλι σε μία εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά), ενώ κατά την γνώμη μου κακώς ο Μαρτίνς δεν του δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις εκτελέσεις στημένων, και ειδικά φάουλ, όταν ο Ολυμπιακός επιτίθεται από δεξιά. Το φάουλ που εκτέλεσε στην Τρίπολη ο Χολέμπας από δεξιά με το αριστερό πόδι, δίνοντας τη δυνατότητα στον Χασάν να απειλήσει από άριστη θέση, άσχετα αν ο Αιγύπτιος αστόχησε στην κεφαλιά, δεν θυμάμαι το έχω ξαναδεί φέτος στον Ολυμπιακό-με σωστή δύναμη και σωστά φάλτσα.

Γιατί γράφω σήμερα για τα δύο αυτά ‘μεγάλα παιδιά’; Ίσως και γιατί ενόψει τελικού με τον Σωκράτη αμφίβολο μπορεί να δούμε πάλι Εμβιλά και Χολέμαπς στόπερ, αν και μου φαίνεται ότι στο τέλος ο «Πάπα» θα προλάβει, έστω οριακά. Ίσως και γιατί πρέπει να αναδεικνύουμε και τη δουλειά που γίνεται από τους λιγότερο φανταχτερούς παίκτες…

Παρεμπιπτόντως, να ξέρετε ότι αυτή την στιγμή εισήγηση για απόκτηση στόπερ από πλευράς προπονητή δεν υπάρχει, παρά τη διαφαινόμενη μάλιστα πρόθεση του να παίζει και του χρόνου 3-4-3, τουλάχιστον σε κάμποσα παιχνίδια. Με Σωκράτη, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Μάρκοβιτς, τον Χολέμπας τον οποίο υπολογίζει 50% ως στόπερ και 50% ως μπακ, τον Εμβιλά ως εναλλακτική, αλλά και τον Αβραάμ που θα μείνει, ο Πέδρο είναι καλυμμένος, σε βαθμό που αν ο νεαρός Σέρβος του «δείξει» στην προετοιμασία ενδεχομένως να μην ζητήσει σέντερ μπακ ακόμη κι αν πωληθεί ο Σισέ. Μην ξεχνάμε δε το πρότζεκτ Καλογερόπουλου. Όντως είναι πολύ μικρός ακόμη, αλλά μοιάζει αρκετά έτοιμος να δίνει λύσεις τουλάχιστον σε κάποια παιχνίδια…

Τώρα, αν φύγει ο Σεμέδο, τότε το ξανασυζητάμε...

Άσχετο: Για τον Μασούρα είχε γίνει κρούση στον Ολυμπιακό από το εξωτερικό πριν κάποιους μήνες. Από τη Μίντιλαντ της Δανίας-και μην την υποτιμάτε, ήταν πέρυσι πρωταθλήτρια στη χώρα της, έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος είναι πάλι στην πρώτη θέση. Έχει λεφτά, όχι…δανικά κι αγύριστα! Πάντως, η κρούση που είχε γίνει για τον Μασούρα, δεν μετατράπηκε τελικά σε επίσημη προσφορά προς τον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.