Μάντζιος: «Δεν γίνεται να είσαι στον Άρη και να μην θέλεις να παραμείνεις»

Μάντζιος: «Δεν γίνεται να είσαι στον Άρη και να μην θέλεις να παραμείνεις»

Gazzetta team
Μάντζιος: «Δεν γίνεται να είσαι στον Άρη και να μην θέλεις να παραμείνεις»

bet365

Ο Άκης Μάντζιος σκιαγράφησε αλλά και βαθμολόγησε τη φετινή χρονιά, ήταν πολύ ξεκάθαρος γι’ αυτά που θέλει ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και δεν θέλησε να τοποθετηθεί για τη σχέση του με τον Κώστα Μήτρογλου.

Ο Άκης Μάντζιος παραχώρησε συνέντευξη στα κανάλια Novasports και αναφέρθηκε στο πώς κύλησε η φετινή χρονιά. «Ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά, αλλά τέλειωσε εξαιρετικά. Μία χρονιά άκρως πετυχημένη. Θεωρώ πως ήρθαμε σε μία περίεργη κατάσταση για να αναλάβουμε την ομάδα, μετά τον αποκλεισμό από το ευρωπαϊκό παιχνίδι… Αποκτήσαμε τον σεβασμό όλων για το ποδόσφαιρο που παίζαμε σαν ομάδα. Ο στόχος ο μεγάλος, ο αρχικός που ήταν να βγούμε Ευρώπη, επετεύχθη. Ζητήσαμε το κάτι παραπάνω, θέλαμε την 2η θέση, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Είναι σημαντικό να τερματίσουμε στην 3η θέση. Όλοι το θέλουμε, όλοι το επιζητούμε. Είναι ένα δείγμα πως ο Άρης μετά την επάνοδό του βγαίνει για τρίτη φορά στην Ευρώπη. Κάνει σταθερά βήματα προόδου και όπως έχω ξαναπεί το πιο σημαντικό είναι ο Άρης να πρωταγωνιστεί. Και φέτος πρωταγωνίστησε, ανεξάρτητα αν βγούμε τρίτοι που το θέλουμε όλοι. Ήμασταν για 26 παιχνίδια στην 2η θέση, ήμασταν στην 1η για κάποιες αγωνιστικές. Όταν είσαι τόσο ψηλά σε όλο το πρωτάθλημα, τότε σημαίνει πως πρωταγωνιστείς».

Ρωτήθηκε για το αν περίμενε ο ίδιος αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων. «Πίστευα πολύ στην ομάδα. Η ομάδα έχει ένα πολύ καλό υλικό. Δουλέψαμε, αλλάξαμε αρκετά πράγματα και νομίζω πως όλος ο οργανισμός, όλη η οικογένεια του Άρη, βάλαμε την ομάδα πάνω από τον εαυτό μας, πάνω από όλους. Αυτή ήταν πάνω απ’ όλα. Είχαμε τρομερή διαχείριση, ένα τρομερό οικογενειακό κλίμα που ήταν από τις ελάχιστες φορές που η ομάδα το είχε αυτό. Ήταν κι αυτός ένας σημαντικός παράγοντας για να φτάσει η ομάδα τόσο ψηλά», ενώ ως δυσάρεστη στιγμή που θα ήθελε να ξεχάσει στάθηκε στον αποκλεισμό στο Κύπελλο. «Φτάσαμε κοντά σε μία πολύ μεγάλη πρόκριση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι ο τρόπος, ο περίεργος αυτός τρόπος που ήρθε ο αποκλεισμός ήταν μια στιγμή που έμεινε στο μυαλό μας».

Σχετικά με τα διδάγματα της χρονιάς και για τον ίδιο, απάντησε: «Για μένα ήταν μια τεράστια εμπειρία. Μια ομάδα που είχε πρωταγωνιστικούς στόχους και χαίρομαι που δικαίωσα και με το παραπάνω τις προσδοκίες. Μια χρονιά γεμάτη, μια χρονιά με εμπειρία, μια χρονιά με πίεση που είχε περισσότερες καλές στιγμές παρά κακές. Είναι μια χρονιά για μένα και τους συνεργάτες μου πολύ γεμάτη».

Ο Άκης Μάντζιος ήταν πολύ ξεκάθαρος για τα δικά του «θέλω». «Δεν είναι θέμα επιθυμίας ή όχι. Δεν μπορείς να είσαι στον Άρη σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και να μη θέλεις να παραμείνεις. Ξεκινήσαμε καλά, πετύχαμε τον μεγάλο στόχο της Ευρώπης. Ας τελειώσει το παιχνίδι με την ΑΕΚ και θα δούμε τι θα γίνει στην επόμενη ημέρα», απάντησε και είπε για το πώς θα ήθελε την επόμενη σεζόν. «Ως ποδοσφαιριστής γεύτηκα την μεγάλη δύναμη του Άρη που ήταν ο κόσμος του. Στην δεύτερη θητεία δυστυχώς δεν είχαμε αυτή την τύχη. Εισπράξαμε αυτή την αγάπη του κόσμου, δεν ήταν μέσα στο γήπεδο, ήταν όμως κοντά μας με κάθε τρόπο και μας έδωσαν δύναμη να βγάλουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά».

Από τον 51χρονο τεχνικό ζητήθηκε να ξεχωρίσει τον MVP της χρονιάς και απάντησε… «όλη η ομάδα ήταν MVP. Δεν στηριχτήκαμε ποτέ σε κανένα πρόσωπο. Η ομάδα λειτούργησε σαν μια μεγάλη οικογένεια και όλοι έβαζαν αυτήν πάνω απ’ όλα και ο καθένας έδινε ό,τι είχε και δεν είχε».

Σε ερώτηση για το τι δεν κόλλησε στην σχέση του Άρη με τον Μήτρογλου, δεν θέλησε να τοποθετηθεί. «Πάντα σε μια συνεργασία ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Όσον αφορά το θέμα του Μήτρογλου δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ τώρα, θα τοποθετηθώ κάποια στιγμή στο μέλλον».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα