Παναθηναϊκός: Το καλοκαίρι η δημοπράτηση του Βοτανικού

Παναθηναϊκός: Το καλοκαίρι η δημοπράτηση του Βοτανικού

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Το καλοκαίρι η δημοπράτηση του Βοτανικού

bet365

Εντός των θερινών μηνών και εφόσον υπερψηφιστεί στην ΓΣ του Παναθηναϊκού, αναμένεται η δημοπράτηση του έργου του Βοτανικού, όπως αναφέρθηκε από τον Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρου Τσιατσιάμη.

Ο Τσιατσιάμης μιλώντας στην «Καθημερινή» τόνισε ότι «το 95% της προετοιμασίας για το έργο στον Βοτανικό έχει ολοκληρωθεί» και αυτό που αναμένεται είναι η συμφωνία για τους όρους κατασκευής και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, την Λεωφόρο, όπως επίσης απομένουν και οι τελικές επαφές ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων, τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ και τις τράπεζες.

Βάσει του προεδρικού διατάγματος για τη Διπλή Ανάπλαση, οι εγκαταστάσεις θα έχουν έκταση 7.500 τ.μ., με την ΑΕΠ Ελαιώνα να διαθέτει μέχρι 13,2 εκατ. ευρώ. Αν χρειαστούν περισσότερα χρήματα, θα τα καλύψει ο Δήμος.

«Στόχος του δήμου είναι να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και να αποδώσει το γήπεδο και τις δημόσιες υποδομές το συντομότερο δυνατόν. Ο δήμος έχει θέσει ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα με σκοπό να δημοπρατήσει την κατασκευή του γηπέδου μέσα στο καλοκαίρι», δήλωσε ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Όσον αφορά το κλειστό γήπεδο, υπήρξε αίτημα από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό προς την ΑΕΠ Ελαιώνα (εταιρεία ειδικού σκοπού που έχουν ιδρύσει οι τράπεζες Alpha και Πειραιώς) να χαρακτηριστεί το κλειστό γήπεδο ως τέτοιο 2.000-3.000 θέσεων, υπό την προϋπόθεση να μην μεταβληθούν τα προβλεπόμενα από το προεδρικό διάταγμα αναφορικά με το κόστος του έργου.

Η συμφωνία βρίσκεται στα χέρια του Δήμου κι έπειτα θα διαβιβαστεί στην ΓΣ του Ερασιτέχνη.

Στην ΓΣ θα παρουσιαστεί και η προμελέτη για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, όπου θα υπάρχει και λεπτομερές πλάνο για την κατεδάφιση της Λεωφόρου και την ανέγερση υπόγειου πάρκινγκ 700 θέσεων, αθλητικού μουστείου και χώρος πρασίνου.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη δεύτερη συμφωνία, ανάμεσα σε Δήμο Αθηναίων και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα περιγράφει επακριβώς τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις των δύο πλευρών, με το πιο σημαντικό μέρος να αφορά το σταθερό μίσθωμα που θα καταβάλλει η ομάδα στον δήμο από τις εμπορικές λειτουργίες και δραστηριότητες του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα