Aστέρας - ΑΕΚ 1-1 (vids)

Aστέρας - ΑΕΚ 1-1 (vids)

bet365

Αστέρας και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ματς βαθμολογικά αδιάφορο το οποίο μας... πρόσφερε δύο καταπληκτικά γκολ από Ανσαριφάρντ (56') και Κώτσιρα (63'), ενώ ο Μπαράλες σημάδεψε το δοκάρι στο 84'

Η ΑΕΚ πήγε στην Τρίπολη απαλλαγμένη από το άγχος καθώς (σε μια αποτυχημένη γι' αυτήν σεζόν) κατάφερε από την περασμένη αγωνιστική να εξασφαλίσει τουλάχιστον το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε ένα μοιρασμένο ματς, Αστέρας και ΑΕΚ έμειναν στο ισόπαλο 1-1. Η Ένωση ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, αλλά δεν είχε σωστές επιλογές στην τελική ενέργεια. Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτερο, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο 56' με σουτ του Ανσαριφάρντ, ωστόσο στη συνέχεια οι Αρκάδες ανέβηκαν και έφτασαν στην ισοφάριση με ένα όμορφο γκολ του Κώτσιρα στο 63'. Μάλιστα στο 84' ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε φτάσει και στην ανατροπή με τον Μπαράλες να βλέπει την κεφαλιά του εξ επαφής να σταματάει στο δοκάρι.

Έτσι ξεκίνησαν Ράσταβατς και Χιμένεθ

Ο Μίλαν Ράσταβατς στον Αστέρα Τρίπολης παρέταξε το κλασικό 4-2-3-1 που συνηθίζει με τον Τσιφτσή να ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα τους Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο και Κώτσιρα, στον άξονα τους Μπελόκ και Μουνάφο και τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες τους Τιλίκα, Γκόμες και Σίτο. Από την άλλη πλευρά ο Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ αποφάσισε να επιστρέψει σε τριάδα στην άμυνα, όχι όμως στο 3-5-2 που είχε χρησιμοποιήσει τελευταία, αλλά σε διάταξη 3-4-3 αυτή τη φορά, με τον Μπακάκη τρίτο στόπερ μαζί με τους Νεντελτσιάρου και Σβάρνα. Ο Αθανασιάδης επέστρεψε στην εστία, με τον Μιτάι να παίρνει την αριστερή πλευρά και τον Βασιλαντωνόπουλο τη δεξιά. Στον άξονα ξεκίνησε το δίδυμο των Σιμάνσκι και Σάκχοφ, με τους Μάνταλο και Γαλανόπουλο να μένουν στον πάγκο, ενώ τριάδα στην επίθεση ήταν οι Αλμπάνης και Τάνκοβιτς στα άκρα και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε βρει ένα γκολ αν είχε καλύτερες τελικές ενέργειες

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα από το ξεκίνημα, με το ματς να αποκτά σταδιακά ρυθμό. Οι Αρκάδες απείλησαν στο 14' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόμες, την οποία εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης. Η Ένωση άρχισε να παίρνει το πάνω χέρι, ωστόσο αν είχε καλύτερες επιλογές στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε βρει το γκολ. Όπως για παράδειγμα στην πρώτη της πολύ καλή στιγμή στο ματς στο 16' όταν ο κινητικός Αλμπάνης έβγαλε τον Τάνκοβιτς τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή, αλλά ο Σουηδός εξτρέμ πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ του Αστέρα.

Οι κιτρινόμαυροι οι οποίοι έπαιζαν αρκετά από τα άκρα είχαν μια δεύτερη καλή στιγμή τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μπακάκης σέντραρε, ο Αλμπάνης κατέβασε και έπιασε ένα γυριστό, με τον Τσιφτσή να πέφτει στη γωνία του και να μπλοκάρει. Οι παίκτες του Χιμένεθ ανασταλτικά δεν άφηναν χώρους στον Αστέρα για να απειλήσει, έχοντας ανεβάσει ρυθμό μεσοεπιθετικά και χάνοντας άλλη μια ευκαιρία με τον Τάνκοβιτς στο 35', με το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής να περνάει δίπλα από το κάθετο. Η ΑΕΚ ένιωσε πάντως πίεση στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους, όμως και το δυνατό σουτ του Άλβαρες, αλλά και το πλασέ του Μπαράλες κόντραραν.

Ωραία γκολ από Καρίμ και Κώτσιρα «έγραψαν» το τελικό 1-1

Ο Αστέρας μπήκε στο δεύτερο μέρος όπως ολοκλήρωσε το πρώτο με μεγαλύτερη ενέργεια και στο 50' έχασε την καλύτερή του στιγμή στο παιχνίδι όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σίτο ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά με τον Αθανασιάδη καλά τοποθετημένο να λέει «όχι» κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Η ΑΕΚ μετά το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου πήρε ξανά τα ηνία και βρήκε το «καθαρό» μυαλό στην τελική ενέργεια με όμορφες συνεργασίες για να ανοίξει το σκορ. Ο Τάνκοβιτς τροφοδότησε τον Αλμπάνη, αυτός με μια ωραία κίνηση πάσαρε στον Ανσαριφάρντ και ο τελευταίος με δεξί σουτ νίκησε τον Τσιφτσή γράφοντας το 0-1 στο 56'. Ο Ράσταβατς προχώρησε σε τρεις αλλαγές αμέσως μετά για να φρεσκάρει την ομάδα του με τους Κρέσπι, Τζίμα και Κανελλόπουλο να μπαίνουν στο παιχνίδι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Τη φετινή σεζόν δεν είναι λίγες οι φορές που η ΑΕΚ δέχεται γκολ αμέσως μετά από δικό της τέρμα και κάτι τέτοιο συνέβη και στην Τρίπολη. Λίγα λεπτά μετά το 0-1, και συγκεκριμένα στο 63', ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση με ένα υπέροχο γκολ του Κώτσιρα. Ο Μουνάφο έβγαλε μια βαθιά μπαλιά στα δεξιά στον Κώτσιρα, ο οποίος είχε ξεχαστεί και έβγαλε σέντρα με την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Χιμένεθ μετά την ισοφάριση άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-3-3, με τους Γαλανόπουλο και Σαρδέλη να αντικαθιστούν Μπακάκη και Τάνκοβιτς, ενώ λίγο πιο μετά οι Μάνταλος και Κοσίδης πέρασαν αντί των Αλμπάνη και Ανσαριφάρντ αντίστοιχα με τον Σεβιγιάνο κόουτς να φρεσκάρει και αυτός τους κιτρινόμαυρους μεσοεπιθετικά. Μάλιστα στο 78' ο Μάνταλος βρήκε με κάθετη τον Κοσίδη, ο οποίος προσπάθησε από πλάγια θέση να νικήσει τον Τσιφτσή, αλλά τον τελευταίο να αποκρούει στην κλειστή του γωνία.

Μία από τις κλασικές αδυναμίες της ΑΕΚ φέτος είναι και οι αντιδράσεις της στις στατικές φάσεις και παραλίγο στο 84' ο Αστέρας να το εκμεταλλευτεί και να κάνει την ανατροπή. Ο Άλβαρες γέμισε μέσα στην περιοχή, ο Αθανασιάδης δεν βρήκε την μπάλα στην έξοδο και ο Μπαράλες σε κενό τέρμα έπιασε την κεφαλιά στο δοκάρι! Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης ο Καστάνιο με νέα κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά το ματς άνοιξε ακόμη περισσότερο με τις δύο ομάδες να φτάνουν εύκολα στα όρια της περιοχής, όμως το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

MVP: Πολύ καλό ματς από τον Αλμπάνη. Ήταν ορεξάτος, συνέκλινε προς τον άξονα, έφτιαξε την ευκαιρία του Τάνκοβιτς, είχε και μια τελική στο πρώτο μέρος, ενώ ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Ανσαριφάρντ.

Στο ύψος τους: Ο Ανσαριφάρντ τροφοδοτήθηκε σωστά και στην πρώτη του ευκαιρία επιβεβαίωσε ότι έχει το εύκολο γκολ με το όμορφο τελείωμά του. Καλό ματς από τη δεξιά πλευρά του Αστέρα έκανε ο Κώτσιρας, ο οποίος σκόραρε και ένα πολύ όμορφο γκολ.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Μπαράλες εγκλωβίστηκε από την τριάδα των στόπερ της ΑΕΚ. Δεν ήταν κινητικός και όταν έπρεπε να σκοράρει, αστόχησε με κοντινή κεφαλιά σε κενό τέρμα.

Η γκάφα: Η αντίδραση της άμυνας της ΑΕΚ στο γκολ που δέχθηκε, καθώς ο Κώτσιρας έμεινε μόνος του στη δεξιά πλευρά (αριστερή της Ένωσης), έπειτα από κακή συνεννόηση της κιτρινόμαυρης αμυντικής γραμμής.

Το στραγάλι: Ο Ευαγγέλου είχε ένα εύκολο βράδυ στην Τρίπολη.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Σε ένα ματς χωρίς άγχος από τις δύο ομάδες, Αστέρας και ΑΕΚ μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας. Η Ένωση έχοντας εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή έξοδο, έκανε ένα καλό πρώτο μέρος στην Τρίπολη όπου δεν απειλήθηκε ανασταλτικά και το μόνο που της έλειπε ήταν η σωστή τελική ενέργεια για να βρει ένα γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες ανέβασαν απόδοση, η Ένωση πήρε το προβάδισμα, αλλά το έχασε γρήγορα ενώ στο τέλος θα μπορούσε να είχε δει τον Αστέρα να κάνει ακόμα και την ανατροπή. Γενικά μοιρασμένο παιχνίδι, με τον Χιμένεθ να δίνει χρόνο συμμετοχής και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές του. H AEK την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ αν νικήσει τον Άρη θα πλασαριστεί 3η στην τελική κατάταξη, ενώ ο Αστέρας τερματίζει στην 6η θέση.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες (86' Τασουλής), Μουνάφο, Μπελόκ (60' Κανελλόπουλος), Τιλίκα (73' Αλί Μπαμπά), Γκόμες (60' Τζίμας), Σίτο (60' Κρέσπι), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (65' Γαλανόπουλος), Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Μιτάι (82' Μαχαίρας), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Αλμπάνης (76' Μάνταλος), Τάνκοβιτς (65' Σαρδέλης), Ανσαριφάρντ (76' Κοσίδης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα