ΠΑΟΚ: Ο μεγάλος «τίτλος» του Ιβάν Σαββίδη (pics-vids)

ΠΑΟΚ: Ο μεγάλος «τίτλος» του Ιβάν Σαββίδη (pics-vids)

ΠΑΟΚ: Ο μεγάλος «τίτλος» του Ιβάν Σαββίδη (pics-vids)

bet365

Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης έκανε πράξη την υπόσχεσή του και ο «Δικέφαλος» έπαψε να ζει με τον εφιάλτη των χρεών προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το καλοκαίρι του 2012 την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ολοκληρώνοντας ένα φλερτ, που είχε ξεκινήσει έξι χρόνια πριν, διακόπηκε για ένα μεγάλο διάστημα, αλλά όπως και να το κάνουμε παρέμενε να είναι ένα… καυτό φλερτ.

Τι αγόρασε το 2012; Μια Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία με πολλά χρέη προς το δημόσιο και λίγα έσοδα. Όταν ανέλαβε ο Πόντιος επιχειρηματίας έδωσε μια υπόσχεση προς τον κόσμο του «Δικεφάλου». «Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δε θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά», είχε πει κι ως Πόντιος έμαθε να τηρεί τις υποσχέσεις του.

Ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να πληρώσει τα χρέη της Ανώνυμης Εταιρίας, ούτε ΑΦΜ άλλαξε, δεν επέλεξε να ρίξει την ομάδα του στη Γ' Εθνική για να σβήσει τα χρέη του παρελθόντος, που δεν ήταν δικά του. Πλήρωσε, τοις μετρητοίς, ούτε ο ίδιος, ούτε ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκαν από κάποιο φωτογραφικό νόμο, παρά τις πολλές υποσχέσεις που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια από κυβερνήσεις και πολιτικούς.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εντάχθηκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων, που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το που ανέβαλε τη διακυβέρνηση και απευθυνόταν προς ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις, δεν έγινε αποκλειστικά για τον ΠΑΟΚ ή μόνο για Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες. Εκείνη η ρύθμιση έδινε τη δυνατότητα στις εταιρίες να πληρώσουν όλο το πρωτογενές χρέος και χαρίζονταν οι προσαυξήσεις.

Στις 12 Μαΐου του 2015 πίνοντας «το πιο ακριβό τσάι της ζωής μου» στα γραφεία της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσε προς το ελληνικό δημόσιο 10.886.811 ευρώ προκειμένου ο «Δικέφαλος» να πάψει να ζει με τον εφιάλτη των χρεών.

Συνοδευόμενος από τον Μάκη Γκαγκάτση και τη Μαρία Γκοντσαρόβα, ο ισχυρός άνδρας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ανέβηκε στον δεύτερο όροφο της εφορίας Θεσσαλονίκης, έχοντας προηγουμένως καταθέσει διατραπεζικά το ποσό 10,4 εκατ. ευρώ, όσο το σύνολο των χρεών της εταιρείας προς το δημόσιο, καθώς κι ένα ποσό 400.000 ευρώ για άλλες οφειλές.

Ήταν μια στιγμή πριν από έξι χρόνια που κάθε φίλος του ΠΑΟΚ όφειλε να πανηγυρίσει σαν… τίτλο και να τη μνημονεύει για πολλά χρόνια. Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ «καθαρή» από χρέη μπορούσε να βαδίζει ολοταχώς προς την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό έκανε.

Από εκείνη την ημέρα ο Ιβάν Σαββίδης έφερε παικταράδες στον «Δικέφαλο», δημιούργησε ένα πανίσχυρο σύνολο, που μπορεί να άργησε αλλά κατέκτησε τρία κύπελλα στη σειρά και το 2019 έφτασε ως τη Γη της Επαγγελίας, με την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος.

Τα καλύτερα, όμως, φαίνεται να τα κρατάει για το μέλλον. Η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου γηπέδου στην Τούμπα είναι, πλέον, το μεγάλο στοίχημά του και να’ στε σίγουροι ότι θα το κερδίσει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα