Μετά τον Μαρτίνς χρησιμοποίησαν τριάδα στην άμυνα φέτος και οι Χιμένεθ, Γκαρσία και Μάντζιος

Μετά τον Μαρτίνς χρησιμοποίησαν τριάδα στην άμυνα φέτος και οι Χιμένεθ, Γκαρσία και Μάντζιος

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς πρωτοξεκίνησε στη φετινή περίοδο τον σχηματισμό του 3-4-3 στον Ολυμπιακό, τον οποίο ακολούθησαν και οι Γκαρσία και Μάντζιος ενώ ο Χιμένεθ εφάρμοσε το 3-5-2.
Ο Πορτογάλος τεχνικός με τη δουλειά του έχει κερδίσει την εκτίμηση πολλών φιλάθλων ανά την Ελλάδα και όχι μόνο του Ολυμπιακού. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει όμως αναγνωριστεί ευρέως και από τους συναδέλφους προπονητές του.
Ένα δείγμα της δουλειάς του έχει να κάνει και με τα συστήματά του. Ειδικότερα με το 3-4-3 το οποίο πρωτοεφάρμοσε φέτος με τη Σίτι σε έναν αγώνα ειδικών συνθηκών τότε λόγω των απωλειών που είχε αλλά του έδωσε και συνέχεια. Αυτό το 3-4-3 όμως το πήραν και άλλοι προπονητές της Λίγκας πάντα αναφορικά με τη φετινή περίοδο. Ή εάν θέλετε την τριάδα στην άμυνα.
Στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ έβαλε τριάδα στην άμυνα αλλά παίζοντας με 3-5-2 σε τρεις αγώνες των play offs. Το 3-4-3 το ακολούθησε ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ παίζοντας μάλιστα τέτοια διάταξη στο 2-0 επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Και το έκανε εσχάτως και ο Άκης Μάντζιος απέναντι στον ΠΑΟΚ στην ήττα του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά το 2-0 επί των Πειραιωτών ξαναέπαιξε αυτό το σύστημα τρεις φορές. Προφανώς και στο ποδόσφαιρο και όταν έχουμε να κάνουμε με συστήματα δεν μπορεί να υπάρξει ειδικά σήμερα... παρθενογένεση. Ωστόσο αυτή η εξέλιξη δείχνει πως ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε τον... δρόμο στους υπόλοιπους προπονητές του πρωταθλήματος υπό αυτό το πρίσμα για τη φετινή σεζόν. Πιθανώς να είδαν και ένα τρόπο να αντιμετωπίσουν έτσι ακόμα και τον ίδιο τον Ολυμπιακό.
Είδαν πως με αυτόν τον σχηματισμό ίσως γίνουν περισσότερο... απρόβλεπτοι για τον αντίπαλο. Να τονιστεί πάντως πως το 3-4-3 το είχε πέρυσι στο... ρεπερτόριό του και ο Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος το είχε εφαρμόσει και στη Μπράγκα. Είναι ένα σχήμα γενικά της πορτογαλικής σχολής.

Τα ματς που έχει ξεκινήσει με 3-4-3 ο Μαρτίνς:

  • Με Σίτι στο Champions League εντός: 0-1 (ήττα)
  • Με Άρσεναλ στο Europa εκτός: 0-1 (νίκη)
  • Με ΠΑΣ στο Κύπελλο εκτός: 1-1
  • Με Άρη στα play offs εντός: 1-0
  • Με ΑΕΚ στα play offs εκτός: 1-5
  • Με Παναθηναϊκό στα play offs εντός: 3-1
  • Με ΠΑΟΚ στα play offs εκτός: 2-0 (ήττα)
  • Με ΑΕΚ στα play offs εντός: 2-0
  • Με ΠΑΣ Γιάννινα στον ημιτελικό Κυπέλλου εντός: 3-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα