ΠΑΟΚ απόλυτης σιγουριάς και εμπιστοσύνης

ΠΑΟΚ απόλυτης σιγουριάς και εμπιστοσύνης

ΠΑΟΚ απόλυτης σιγουριάς και εμπιστοσύνης

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για τη νέα νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη και σχολιάζει πολλά άλλα που αφορούν το πρωτάθλημα το οποίο τελειώνει.
Πού θα κάτσει η μπίλια στον αγώνα Φούλαμ - Μπέρνλι; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Η πιο μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ και του Γκαρσία είναι ότι ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, από την έδρα, την κόπωση, τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα, από το ποιοι παίζουν και ποιοι απουσιάζουν, το ασπρόμαυρο σύνολο μπαίνει σε κάθε ματς και ξέρεις στο 100% τι (καλό και σωστό ποδοσφαιρικά) θα σου παρουσιάσει.

Αυτό σημαίνει ταυτότητα ομάδας!

Πειθαρχία. Οργάνωση. Άριστη αμυντική λειτουργία. Αυταπάρνηση. Ομαδικότητα. Εξαιρετική νοοτροπία σε σχέση με το αποτέλεσμα, όποια συνθήκη και αν επικρατεί στο ματς. Και όλα αυτά μέσα από ένα άψογα διαμορφωμένο κλίμα μεταξύ παικτών και τεχνικής ηγεσίας. Για την ακρίβεια, αυτό το τελευταίο ήταν το πρώτο που «κέρδισε» ο Ουρουγουανός προπονητής και μέσα από αυτό, ξεπέρασε άπειρες δυσκολίες και τώρα πετάει από νίκη σε νίκη! (Τις κωλοτούμπες ΚΑΙ για τον Γκαρσία θα τις καταγράψω άλλη μέρα…).

Από χθες ο ΠΑΟΚ μετράει εφτά νίκες στα τελευταία οκτώ ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο! Έφθασε στους 17 βαθμούς στα πλέι οφ όπου είναι ξεκάθαρα ο πιο φορμαρισμένος και επαναλαμβάνουμε όλοι ξέρουν τι θα παρουσιάσει όποιο ματς και αν έχει μπροστά του, όποιος και αν αγωνίζεται.

Χθες ο Μάντζιος παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου, αλλά και τα προβλήματα φυσικής κατάστασης της δικής του ομάδας. Γι’ αυτό παρέταξε τον Άρη για πρώτη φορά με 3-4-3, ώστε να αντιμετωπίσει στα ίσια τον αντίπαλό του. Αλλά… τι σχέση είχε ο ΠΑΟΚ σε αυτό τον σχηματισμό και στις δύο φάσεις παιχνιδιού, με αυτόν τον Άρη; Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορούσε να δημιουργήσει, μόνο ο ΠΑΟΚ είχε ποιότητα στην κατοχή του, απέναντι στους κίτρινους που είχαν ένα σουτ του Μάνου στο 80΄ επάνω στον Πασχαλάκη.

Άψογος ο Δικέφαλος του Βορρά σε φάση άμυνας, πολύ καλύτερος του αντιπάλου σε φάση επίθεσης και το 2-0 ήρθε δίκαια, με τον Κουέστα να είναι και πάλι (όπως στο πρώτο ματς των πλέι οφ) από τους καλύτερους του Άρη. Σε δύο ματς πλέι οφ ο Άρης είχε μία μεγάλη στιγμή και ο ΠΑΟΚ πέρα από τις δύο νίκες, κατέστησε τον Κουέστα κορυφαίο του αντιπάλου.

* Πολύ κακή στιγμή ο τραυματισμός Βιεϊρίνια από τον Γκάμα. Γιατί; Ο τι και αν συμβαίνει, όποια αντιπαλότητα και αν υπάρχει, τέτοιες ενέργειες δεν χρειάζονται.

* Να το ξαναγράψω: Ο 22χρονος Μιχάι, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Και ο 21χρονος Λύρατζης φυσικά. Εννοείται και ο 19χρονος Τζόλης, ο 21χρονος Μιχαηλίδης, φοβερά πειθαρχημένος και ο 21χρονος Τσιγγάρας! Και για να ξέρετε… Καλύτεροι όλων μπορεί να είναι (ή να αποδειχθούν) ο Κωνσταντέλιας και ο Κούτσιας που έρχονται. ΟΛΟΙ αυτοί φέτος κέρδισαν πολλά πράγματα με την παρουσία τους και από όλους αυτούς θα κερδίσει πάρα πολλά ο ΠΑΟΚ στο μέλλον.

* Αποτελεί παράδοση και υποχρέωση. Ο Άρης ο τι και αν (δεν) γίνει, πρέπει να βγάζει ανακοινώσεις εντυπώσεων όταν παίζει με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο τι και αν συμβεί (ακόμη και κατά ανθρώπων του) με τον Ολυμπιακό, δεν πρέπει να αναφέρει το παραμικρό. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει τους λόγους. Είναι τόσο «υποχρεωτική» η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων όταν παίζουν με τον ΠΑΟΚ που δεν διστάζουν να αναιρέσουν όσα οι ίδιοι υποστήριζαν πριν λίγο καιρό. Διαβάστε τι έγραφαν: «Σε κάθε περίπτωση, κοιτάζοντας το δάσος και όχι το δέντρο, οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι γίνεται φέτος μια πολύ σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισης στον πολύπαθο χώρο της διαιτησίας.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, έχει τη διάθεση και τη βούληση να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» και είναι αναγκαίο να τον υποστηρίξουμε στο έργο του».

Είναι πραγματικό αστείο... Αλλά το γράψαμε. Έτσι «πρέπει» να κάνουν τα τελευταία χρόνια, από τότε που επέστρεψαν στην κατηγορία.

* Κρίμα για την ΑΕΛ. Κρίμα για τον υποβιβασμό, κρίμα και για το ότι τόσο μεγάλο κομμάτι της φίλαθλης Ελλάδας χαίρεται με αυτή την κατάληξη, εξαιτίας ενός ανθρώπου. Δεν είναι φοβερό ότι οι περισσότεροι εύχονται στην ΑΕΛ... «καλή λευτεριά»;

* Στο τέλος όλοι παίρνουν αυτό που τους αξίζει και δικαιούνται. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι άδικο σε μία βραδιά. Όχι όμως σε μία χρονιά, με πολλές βραδιές. Δηλαδή: Ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος. Διαφωνώ και με όσους λένε για τη διαφορά. Δίκαια έχει τόσο μεγάλη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ στην κακή του χρονιά, βγαίνει δεύτερος. Ο Άρης στα καλύτερά του διεκδικεί την τρίτη θέση από την ΑΕΚ που εκεί πρέπει να βρίσκεται, ενώ και ο Παναθηναϊκός με το ποδόσφαιρο που έπαιξε παίρνει αυτό που του αξίζει με την πέμπτη θέση. Αν οι πράσινοι θεωρούν ότι η διαιτησία τους στέρησε κάτι καλύτερο, κάνουν μεγάλο κακό στην ομάδα τους. Το έγραψα μετά και το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ με όλη εκείνη την προπαγάνδα που πήγε να κυριαρχήσει. Προφανώς και οι Παναθηναϊκοί που χθες το βράδυ συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο δεν διαμαρτύρονταν για τη διαιτησία. Έτσι δεν είναι; Αυτό για όσους νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο… (Όλα αυτά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, μια και εκκρεμούν αποφάσεις για αφαιρέσεις βαθμών).

* Την 12η Μαϊου ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν μεγάλη παράδοση. Και στη Φιλαδέλφεια το 2001 και στο Καραϊσκάκη το 2010 και όχι μόνο. 12 Μαίου κέρδισε και άλλες… φιέστες ο ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ. Για να δούμε και φέτος στον Πειραιά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Παναθηναϊκός ένα βήμα πριν τον μηδενισμό στην Ευρώπη

Ο άνθρωπος-ΠΑΟΚ που υπερασπίζεται την τιμή του!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.