Η αρχηγική ομιλία του Μάνταλου και οι προσευχές του Λόπες

Η αρχηγική ομιλία του Μάνταλου και οι προσευχές του Λόπες

Η αρχηγική ομιλία του Μάνταλου και οι προσευχές του Λόπες

bet365

Η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει από την έδρα του Παναθηναϊκού με τους τρεις βαθμούς, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, Πέτρος Μάνταλος.
Πού θα κάτσει η μπίλια στον αγώνα Φούλαμ - Μπέρνλι; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Το γκολ του Πέτρου Μάνταλου ήταν ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τον ίδιο όσο και για το κλαμπ. Η ΑΕΚ χάρη στο γκολ του αρχηγού της έφυγε από τη Λεωφόρο με τους τρεις βαθμούς και «κλείδωσε» την είσοδό της στην Ευρώπη.

Για τον Μάνταλο αυτό το γκολ ήταν το τέταρτο του τη φετινή σεζόν, έχοντας παράλληλα και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα πράγματα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά αν δεν αγωνιζόταν ο έμπειρος άσος της Ένωσης. Κι αυτό διότι η συμμετοχή του Μάνταλου ήταν αμφίβολη μέχρι την τελευταία στιγμή. Το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης δεν ήταν σε θέση, ακόμα και δύο μέρες πριν το ματς με τους «πράσινους», να γνωρίζει στο 100% για την κατάσταση του αρχηγού της ΑΕΚ και αν ήταν καν σε θέση να βγει στο γήπεδο για να προπονηθεί.

Η αρχηγική ομιλία του Μάνταλου στα αποδυτήρια

Ο Μάνταλος είχε κάνει κάποιες ειδικές θεραπείες και είχε πάει στον επικεφαλής γιατρό της ΑΕΚ, Παντελή Νικολάου από την περασμένη Τετάρτη, αλλά την Πέμπτη το πόδι του κοντά στον αστράγαλο που είχε μαζέψει υγρό και είχε πρόβλημα σε έναν τένοντα ήταν πρησμένο και καλά καλά δεν μπορούσε να περπατήσει. Ετσι, η συμμετοχή του ήταν στον αέρα.

Την Παρασκευή με το που αισθάνθηκε λίγο καλύτερα ο Μάνταλος έβαλε για πρώτη φορά μετά από μέρες ποδοσφαιρικό παπούτσι με ειδική κάλυψη στο συγκεκριμένο σημείο που τον πονούσε και αντί για απλό τρέξιμο, συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση, χωρίς να το περιμένει κανείς! Ο πρώτος μάλιστα που τον ρώτησε μετά την προπόνηση το πώς αισθάνεται και αν μπορεί να παίξει ήταν ο Τσιγκρίνσκι και ο Μάνταλος του απάντησε καταφατικά. «Τσίγκρι, θα είμαι μέσα, μην ανησυχείς». Ο Μάνταλος δεν το έβαλε κάτω, έσφιξε τα δόντια και κατάφερε όχι μόνο να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα αλλά να βρει δίχτυα σε ντέρμπι, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και να δώσει στην ομάδα του το τρίποντο.

Μάλιστα, μεταξύ... σοβαρού κι αστείου ο 29χρονος άσος των «κιτρινόμαυρων» έλεγε στα αποδυτήρια στα Σπάτα, «έχω κόψει δύο χιαστούς μέχρι σήμερα, το να κόψω κι έναν τένοντα δεν είναι και τόσο φοβερό». Το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης, έλεγε πως αν καταφέρει να ξεπεράσει τον πόνο, δεν διατρέχει κίνδυνο για σοβαρό τραυματισμό. Απλά θα έπρεπε να ξεχάσει τον πόνο. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στη Λεωφόρο, ο Μανόλο Χιμένεθ τον ρώτησε αν μπορεί να συνεχίσει και του απάντησε: «άσε με μέσα, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μάνταλος μίλησε τελευταίος στους συμπαίκτες του, για πρώτη φορά τόσο δυνατά που ακουγόταν μέχρι έξω και είπε: «Παιδιά, εμείς είμαστε η ΑΕΚ. Δεν πάμε για τίποτα άλλο αλλά για τη νίκη. Βγαίνουμε έξω, όλοι μαζί, ο ένας για τον άλλο και πάμε να τελειώνουμε από απόψε. Σήμερα τελειώνουμε εδώ. Πάμε γερά, πάμε να κερδίσουμε».

Οι προσευχές του Λόπες

Εκτός όμως από τον Μάνταλο, ο Έλντερ Λόπες το έριξε στις προσευχές πριν τον αγώνα για να νικήσει η Ενωση στο χθεσινό ντέρμπι και να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Πορτογάλος μπακ παρακαλούσε για νίκη και μάλιστα βγήκε από τα αποδυτήρια της Λεωφόρου κάνοντας την προσευχή του για τη νίκη. Μάλιστα, ο Λόπες είχε πρόβλημα και ενοχλήσεις από το ματς με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη και αυτές έγιναν πιο έντονες με τον Αστερα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των Play Off λόγω της επιβάρυνσης από τα συνεχόμενα ματς. Ολο αυτό το διάστημα έκανε αποκατάσταση μετά τους αγώνες και θεραπείες και συμμετείχε πάντα στην τελευταία προπόνηση προκειμένου να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Χιμένεθ και δεν υπήρξε στιγμή να επικαλεστεί αδυναμία.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα