Άρης: Τώρα πράγματι έχει επιλογές

Άρης: Τώρα πράγματι έχει επιλογές

Άρης: Τώρα πράγματι έχει επιλογές

bet365

Μέχρι πρότινος ο Άκης Μάντζιος δεν είχε τη δυνατότητα βαθύτερης διαχείρισης του ρόστερ, πλέον όμως του το επιβάλλουν οι συνθήκες και για την ακρίβεια η επιβάρυνση των παικτών και το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα.

Στα χέρια του Άκη Μάντζιου υπάρχουν ξεκάθαρα δεδομένα για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του. Από την επιβάρυνση συγκεκριμένων παικτών, το βαρύ πρόγραμμα των επόμενων 12 ημερών με τους τέσσερις απαιτητικούς αγώνες, αλλά και τις επιστροφές παικτών έπειτα από τραυματισμούς. Η αλήθεια είναι ότι, μέχρι πρότινος, ο προπονητής του Άρη δεν είχε τη δυνατότητα βαθύτερης διαχείρισης του ρόστερ. Κάθε σκέψη «σκόνταφτε» στο ιατρικό δελτίο, όπως και στην αμφιβολία για το επίπεδο ανταπόκρισης παικτών που έχουν υποστηρικτικό ρόλο στο ρόστερ.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Γιοχάν Μπεναλουάν ο οποίος διεκδικεί θέση βασικού στον αγώνα (5/5, 17:15) με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Τυνήσιος στόπερ έπαιξε για τελευταία φορά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος) και για την ακρίβεια χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα.

Για να βρει κανείς το τελευταίο γεμάτο παιχνίδι του θα πρέπει να ανατρέξει στο εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης». Πέρασαν (σχεδόν) τρεις μήνες από τότε καθώς εκείνο το παιχνίδι έγινε στις 14 Φεβρουαρίου. Από τις δέκα συμμετοχές του στο βασικό σχήμα (σε αγώνες Πρωταθλήματος), στις οκτώ συνυπήρξε με τον Λίντσεϊ Ροζ καθώς τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν περισσότερο με τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό.

Στα τέλη του Μάρτη υπέστη μερική ρήξη συνδέσμων στο γόνατο, γι’ αυτό έμεινε εκτός δράσης για σχεδόν έξι εβδομάδες. Στην περίπτωσή του υπάρχουν δύο ερωτηματικά. Το πρώτο σχετίζεται με την αγωνιστική ετοιμότητά του και το δεύτερο (στο ενδεχόμενο που αντικαταστήσει τον Ροζ), στο επίπεδο της συνεργασίας του με τον Γιώργο Δεληζήση καθώς και ο Μπεναλουάν είναι επίσης αριστερός στόπερ. Με τον αρχηγό του Άρη συνυπήρξαν στο κέντρο της άμυνας σε… δυόμισι παιχνίδια. Σε αυτά τα 230 λεπτά, η εστία του Άρη έμεινε ανέπαφη.

Επιστρέφει ο Ιωάννου;

Το αρχικό πλάνο του Άκη Μάντζιου για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης περιλάμβανε τον Νικόλα Ιωάννου στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά ένα πρόβλημα τραυματισμού τις παραμονές της αναμέτρησης τον έθεσε εκτός. Ο τελευταίος «γεμάτος» αγώνας του Κύπριου ήταν στις 30 Ιανουαρίου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Στη συνέχεια δεν πήρε λεπτά συμμετοχής (με εξαίρεση τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» για το Κύπελλο Ελλάδας), ενώ επέστρεψε με τραυματισμό από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Κύπρου. Και στην περίπτωσή του, η απόφαση επιστροφής στο βασικό σχήμα δεν είναι απλή.

Οι επιβαρυμένοι

Οκτώ ποδοσφαιριστές του Άρη μετρούν περισσότερα από 2.000 αγωνιστικά λεπτά στη σεζόν. Η περίπτωση του Λίντσεϊ Ροζ είναι ξεχωριστή καθώς τα δικά του λεπτά ξεπερνούν τα 3.000. Ενδεχομένως εκεί να οφείλονται οι κακές εμφανίσεις του στα Playoffs καθώς χαρακτηρίζονται από μπόλικα ατομικά λάθη. Αυτοί οι οκτώ ποδοσφαιριστές (Ροζ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Δεληζήσης, Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα) έχουν σταθερή παρουσία στο αρχικό σχήμα είτε γιατί δεν υπήρχαν οι συνθήκες για διαφορετική διαχείριση είτε γιατί οι υποψήφιοι αντικαταστάτες τους δεν μπορούν να εγγυηθούν το ίδιο αγωνιστικό αποτέλεσμα. Το τελευταίο σίγουρα ισχύει με τους Φακούντο Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα καθώς η δική τους ικανότητα στη δημιουργία αποτελεί τον κύριο τρόπο έκφρασης του Άρη στην επίθεση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την ημέρα που έπαψαν να έχουν τόσο στενή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, αυτομάτως μειώθηκε και η παραγωγικότητα του Άρη στην επίθεση.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο αν και στην περίπτωση των δύο κεντρικών χαφ, έπαιξε ρόλο ο σοβαρός τραυματισμός του Χαβιέρ Ματίγια. Ο Ισπανός μέσος χρειάστηκε διάστημα (περίπου) δυόμισι μηνών για να επιστρέψει στη δράση με συνέπεια οι Σάσα, Τζέγκο να μετρήσουν διαδοχικά παιχνίδια και να επιβαρυνθούν σημαντικά, βάσει ασφαλώς των χιλιομέτρων που κάνουν στο γήπεδο αλλά και του αγωνιστικού ρόλου τους.

Το… rotation είναι αναπόφευκτο

Αυτό το συμπέρασμα αναδεικνύεται μέσα από τα αγωνιστικά δεδομένα και με την προσδοκία ότι θα αλλάξουν οι αγωνιστικές «συνήθειες». Για παράδειγμα, με εξαίρεση 2-3 παιχνίδια, ο Άρης πήρε ελάχιστα πράγματα από τον Ματέο Γκαρσία. Μέχρι στιγμής (σε όλη τη διάρκεια της σεζόν) το μοναδικό που αξίζει να κρατήσει κανείς από τον Αργεντίνο είναι την εμφάνισή του στο δεύτερο ημίχρονου του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Όπως επίσης ο Σάντε Σίλβα θα πρέπει να μάθει να είναι παραγωγικός και στις περιπτώσεις που χρησιμοποιείται στο βασικό σχήμα. Αυτό που συμβαίνει με τον Πορτογάλο είναι εντυπωσιακό καθώς… άλλος παίκτης εμφανίζεται στο γήπεδο όταν έρχεται από τον πάγκο και άλλος όταν είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή του. Στην ίδια εξίσωση προφανώς μπαίνει και ο Κώστας Μήτρογλου. Δεν αμφισβητείται ότι η αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει δεν συγκρίνεται με το επίπεδό του και συνέπεια αυτού είναι να μην βρίσκεται στις βασικές επιλογές του προπονητή του. Θεωρείται αδύνατο να ισχυροποιήσει τον βαθμό ετοιμότητάς του, θα χρειαστεί όμως να κάνει τη διαφορά στα λεπτά συμμετοχής που θα του δοθούν στους τέσσερις αγώνες που ακολουθούν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα