ΑΕΚ: Το «ψάξιμο» του Χνιντ και το status των δανεικών

ΑΕΚ: Το «ψάξιμο» του Χνιντ και το status των δανεικών

ΑΕΚ: Το «ψάξιμο» του Χνιντ και το status των δανεικών

bet365

Ο Τυνήσιος στόπερ της ΑΕΚ αναζητά πρόταση ενόψει καλοκαιριού κοιτάζοντας εκτός από Τουρκία και προς τη Μέση Ανατολή. Τι αναμένεται να γίνει με τους δανεικούς που επιστρέφουν.

Το καλοκαίρι που έρχεται είναι το πλέον σημαντικό αναφορικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ καθώς αναμένονται πολλές αλλαγές. Πέρα από το τι θα συμβεί με το κομβικό ζήτημα του προπονητή, επίκεινται εξελίξεις τόσο με προσθήκες παικτών με ποιότητα και προσωπικότητα που απαραιτήτως πρέπει να γίνουν, όσο και με τις αποχωρήσεις-πωλήσεις όσων έχουν ήδη κριθεί. Στο ρόστερ υπάρχουν μονάδες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται (Ολιβέιρα, Τσιγκρίνσκι, Βασιλαντωνόπουλος), άλλες που δεν θα υπολογίζονται, ενώ υπάρχουν και αρκετοί δανεικοί, οι οποίοι το καλοκαίρι πρόκειται να επιστρέψουν στην Ένωση.

Ο Χνιντ «ψάχνεται» σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ

Ένας από τους παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ της ΑΕΚ και δεδομένα δεν θα υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν είναι ο Νασίμ Χνιντ. Ο 24χρονος Τυνήσιος στόπερ δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί στους κιτρινόμαυρους και από τα μέσα της σεζόν και έπειτα ουσιαστικά τέθηκε εκτός πλάνων. Ο Χνιντ, ο οποίος μετράει 14 συμμετοχές με την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, αναμένεται να παραχωρηθεί το καλοκαίρι είτε με δανεισμό και οψιόν αγοράς είτε με κανονική μεταγραφή. Αν υπήρχε δυνατότητα να συμβεί τον Ιανουάριο που μας πέρασε θα είχε ήδη αποτελέσει παρελθόν.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη τον είχε προτείνει από τον χειμώνα σε ομάδες στην Τουρκία, με την Κασίμπασα να φερόταν ως ενδιαφερόμενη. Σύμφωνα με όσα λέγονται στην Τυνησία πάντως ο ατζέντης του Χνιντ «ψάχνεται» για να βρει πρόταση για τον 24χρονο αμυντικό εστιάζοντας πλέον και στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα σε Σαουδική Αραβία και Κατάρ. Φαίνεται πως ίσως υπάρξουν ενδιαφερόμενοι σύλλογοι από αυτές τις χώρες, οι οποίες μαζί με την Τουρκία αποτελούν πιθανές προοπτικές ενόψει καλοκαιριού.

Ο Βέρντε και τα τρία «αγκάθια»

Εκτός από αυτήν την περίπτωση, όμως, υπάρχουν και εκείνες των δανεικών, όπως αναφέραμε. Παίκτες που θα επιστρέψουν στο τέλος της σεζόν από τις ομάδες στις οποίες έχουν δοθεί και αρκετοί από αυτούς επίσης δεν θα υπολογίζονται. Και η ΑΕΚ θα κληθεί να βρει λύσεις. Ο Ντανιέλε Βέρντε, αν όλα πάνε καλά και η Σπέτσια παραμείνει στη Serie A (τη δεδομένη στιγμή έχει τρεις βαθμούς διαφορά από τη γραμμή του υποβιβασμού), βγαίνει από το κάδρο καθώς αν συμβεί αυτό τότε θα ενεργοποιηθεί η υποχρεωτική οψιόν αγοράς του που θα φέρει 600.000 ευρώ στην ΑΕΚ. Ωστόσο, υπάρχουν και τρία «αγκάθια»...

Το ένα έχει να κάνει με τον Νταβίντ Σιμάο, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο και αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα λόγω και του ύψους των χρημάτων που λαμβάνει. Θα επιστρέψει από τη Μορεϊρένσε, στην οποία τώρα τελευταία ξεκινάει βασικός, και για ακόμα μια φορά η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή για να μην της είναι βάρος. Στο παρελθόν πάντως ο 30χρονος Πορτογάλος μέσος δεν είχε αποδειχθεί εύκολος σε διαπραγματεύσεις για να λυθεί το συμβόλαιό του.

Επίσης υπάρχει ο Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος κι αυτός έχει ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό του και ο δανεισμός στη Λαμία ολοκληρώνεται. Πάντως, όπως δήλωσε χθες ο βοηθός προπονητή της ομάδας, Πάρης Ανδράλας, η Λαμία ενδιαφέρεται να κρατήσει τον 27χρονο εξτρέμ και την επόμενη σεζόν. Το τρίτο ζήτημα έχει να κάνει με την περίπτωση του Εμάνουελ Ινσούα, ο οποίος θα επιστρέψει από την Αλδοσίβι, έχοντας ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό του. Είναι μια περίπτωση που αποτελεί ερωτηματικό μιας και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην ΑΕΚ λόγω και του ότι η οικογένειά του έφυγε για την Αργεντινή και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που έψαξε να γυρίσει στην πατρίδα του.

Οι νεαροί που επιστρέφουν από δανεισμούς

Τέλος, το καλοκαίρι επιστρέφουν από τους δανεισμούς τους και τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές. Ο Γιάννης Ιατρούδης γυρίζει από τη Φόλενταμ, στην οποία δυστυχώς δεν του δόθηκαν πραγματικές ευκαιρίες, ο Πέταρ Καρακλάιτς θα επιστρέψει από τη Ραντ (με την οποία μέτρησε 12 συμμετοχές στο δεύτερο μισό της σεζόν), όπως και ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε ελάχιστα στη Ζελέσνιτσαρ λόγω του τραυματισμού του και δεν πρόκειται να ξαναπαίξει εκεί ως το φινάλε. Και οι τρεις θα ενταχθούν στην προετοιμασία της ΑΕΚ το καλοκαίρι και έπειτα θα παρθούν αποφάσεις. Όσον αφορά τον Γιάννη-Φοίβο Μπότο, ο οποίος τα πηγαίνει εξαιρετικά στην ολλανδική Γκο Αχέντ Ιγκλς, ο δανεισμός του θα ισχύει και για την επόμενη χρονιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα