Τι είχε γίνει το 2001 με τη μεταγραφή του Αμανατίδη και το ατύχημα (vid)

Τι είχε γίνει το 2001 με τη μεταγραφή του Αμανατίδη και το ατύχημα (vid)

Gazzetta team
Τι είχε γίνει το 2001 με τη μεταγραφή του Αμανατίδη και το ατύχημα (vid)

bet365

Συγκλονιστικός Γιώργος Αμανατίδης που με μεγάλη δόση συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης γυρίζει πίσω στον χρόνο και στο 2000-2001 και μιλά στο My Story για τη σχέση του με τον Γιάννη Μαντζουράκη, τη Λιόν και το ατύχημά του.
2001. Μία χρονιά που πολύ δύσκολα θα την ξεχάσει ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο My Story και το Gazzetta.gr σας θυμίζει το τι είχε συμβεί τότε.
Ο Αμανατίδης με τη σπουδαία καριέρα πίσω του κυρίως με τα χρώματα του Ολυμπιακού και τους τόσους τίτλους στο... παλμαρέ του σίγουρα έχει πολλά να πει. Ωστόσο ήταν το 2001 που η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Αμανατίδη ουσιαστικά την ημέρα που έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό το ενδιαφέρον της γαλλικής Λιόν για την απόκτησή του. Στα 31 του χρόνια τότε ο διεθνής στόπερ έπεσε θύμα τροχαίου και κινδύνεψε η ζωή του. Πέρασε τις πιο δύσκολες στιγμές που θα μπορούσε να βιώσει ένας επαγγελματίας αθλητής.
Σήμερα ο Γιώργος Αμανατίδης πατάει πιο γερά από ποτέ στα πόδια του και κάνει το δικό του flash back. Μιλά για τη σχέση του με τον Γιάννη Μαντζουράκη στην προετοιμασία και το πως τον στήριξε και τον βοήθησε ψυχολογικά (ειδικά μετά από μία κουβέντα που έκανε μαζί του και ενώ είχε τις ανασφάλειές του για τον ρόλο του στην ομάδα), το ενδιαφέρον της Λιόν - που ήθελε να το ξέρουν μόνο λίγοι άνθρωποι - και δοξάζει τον Θεό που είναι γερός μετά από εκείνο το ατύχημα. Ο κεντρικός αμυντικός των «ερυθρόλευκων» αποχωρούσε από το ΟΑΚΑ μετά από παιχνίδι της ομάδας του και έχασε τον έλεγχο του SMART αυτοκινήτου του, τρακάροντας σε κολώνα. Μετά το ατύχημά του το 2001 χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο και βίωσε πραγματικά πολύ δύσκολες στιγμές. Υπήρχε κίνδυνος όχι μόνο να μην ξαναπαίξει μπάλα αλλά να μην μπορεί να περπατήσει. Ο ίδιος τελικά τους... διέψευσε όλους και θα έμενε στον Ολυμπιακό έως και το 2003, παίρνοντας 7 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο.
«Από εκείνη την ημέρα έπαιζα και για αυτόν τον άνθρωπο (Γιάννη Μαντζουράκη). Για αυτήν τη ψυχολογική ντόπα που μου έδωσε. Είναι η χρονιά που αγγίζω τη μεταγραφή μου στη Λιόν. Ο φόβος μου... Η λέξη φόβος η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να τη χρησιμοποιώ στο λεξιλόγιό μου. Ο φόβος μου ήταν πως αυτό το μικρό, μεγάλο ενδιαφέρον της Λιόν... Ήθελα να το ξέρω εγώ, η οικογένειά μου, ελάχιστοι άνθρωποι στην οικογένειά μου και ο μάνατζέρ μου. Τότε του είχα ζητήσει και τον παρακάλεσα κάτι τέτοιο να μην διαταράξει την ομάδα βγαίνοντας και λέγοντας το τι συμβαίνει με μένα και τη Λιόν και να μην βγει κάτι προς τα έξω χωρίς να έχω υπογράψει. Κάτι που δεν έγινε. Σε ένα φίλο του δημοσιογράφο του αποκάλυψε αυτό το ενδιαφέρον. Τη μία μέρα το απόγευμα ήταν η είδηση της ημέρας και την επόμενη είχα εγώ το ατύχημα. Πραγματικά δοξάζω τον Θεό που σήμερα είμαι γερός», τονίζει σε μία κατάθεση ψυχής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα