Άρης: Αλλαγές… αρκεί να το επιτρέψουν οι συνθήκες

Άρης: Αλλαγές… αρκεί να το επιτρέψουν οι συνθήκες

Άρης: Αλλαγές… αρκεί να το επιτρέψουν οι συνθήκες

bet365

Πλάνο αλλαγών υπάρχει στο μυαλό του Άκη Μάντζιου ενόψει του αγώνα (5/5) με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» με την προϋπόθεση όμως ότι θα είναι έτοιμοι οι παίκτες που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι αν ο Άκης Μάντζιος είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε rotation στους τελευταίους αγώνες των Playoffs, δεν το επίτρεψαν οι συνθήκες. Αυτές διαμορφώθηκαν από τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν στις τελευταίες εβδομάδες, μερικά εξ’ αυτών κοινοποιήθηκαν από τους «κίτρινους», άλλα παρέμειναν στο εσωτερικό της ομάδας για προφανείς λόγους. Με πιο τρανό παράδειγμα την περίπτωση του Φακούντο Μπερτόγλιο ο οποίος δεν είχε πάρει μέρος στις τελευταίες τρεις προπονήσεις (προ του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης), γι’ αυτό εξάλλου δεν υπήρχε πρόθεση χρησιμοποίησής του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Τελικώς, ο Αργεντίνος μπήκε στο γήπεδο στα τελευταία 5-6 λεπτά, υπό την πίεση εξασφάλισης του αποτελέσματος και σ’ αυτό το μικρό διάστημα αναδείχθηκε η σημασία της απουσίας του καθώς είχε δύο τελικές προσπάθειες.

Αντίστοιχη περίπτωση είναι κι αυτή του Νικόλα Ιωάννου ο οποίος γύρισε με τραυματισμό από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Κύπρου. Ο διεθνής μπακ ήταν στο πλάνο του Μάντζιου για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά στην προτελευταία προπόνηση ένιωσε ενόχληση στο πόδι και η παρουσία του στην αποστολή της ομάδας είχε τυπικό χαρακτήρα. Αυτή την εβδομάδα θα δοκιμάσει να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς και προϊόντος του χρόνου θα φανεί αν μπορεί να αποτελέσει μία από τις επιλογές του προπονητή του για το αρχικό σχήμα. Είναι δεδομένη η πρόθεση του τεχνικού επιτελείου για την ενεργοποίηση του παίκτη.

Μια 3η περίπτωση είναι ο Γιοχάν Μπεναλουάν. Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός διαχειρίστηκε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού (μερική ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου στο γόνατο) πριν από περίπου πέντε εβδομάδες, πλέον όμως υπολογίζεται για να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς. Η επιστροφή του στην αποστολή θεωρείται δεδομένη, αλλά η απόφαση για τη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα θα εξαρτηθεί από το επίπεδο ετοιμότητάς του. Προφανώς οι σκέψεις αφορούν τον Λίντσεϊ Ροζ. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Γάλλου στόπερ το οποίο φαίνεται μέσα από τα πολλά ατομικά λάθη, αλλά δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.

Λόγω των περιορισμένων επιλογών και των συνθηκών… ήρθαν κι έσκασαν παίκτες οι οποίοι μέτρησαν διαδοχικά παιχνίδια όπως οι Τζέιμς Τζέγκο, Λούκας Σάσα. Περιορισμένων επιλογών γιατί ο Χαβιέρ Ματίγια έμεινε εκτός δράσης για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών κι αυτό φάνηκε από το επίπεδο ετοιμότητας που εμφάνισε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Γιατί επίσης, ο Έργκυς Κάτσε είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω αγωνιστικής εικόνας, φαίνεται ότι δεν είναι στο μυαλό του Άκη Μάντζιου για να διαδραματίσει βασικό ρόλο.

Εν τέλει, κρίνοντας και από τη συσσωρευμένη κούραση παικτών που μέτρησαν διαδοχικά παιχνίδια, ο προπονητής του Άρη έχει στο μυαλό του ένα πλάνο αλλαγών ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αρκεί όμως να νιώσει σίγουρος για την ετοιμότητα των παικτών που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα