ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1 (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1 (vids)

bet365

«Διπλό» που μοιάζει με... άλμα παραμονής έκανε ο ΟΦΗ που στον «τελικό» του Αλκαζάρ νίκησε 1-0 την ΑΕΛ με γκολ του Ντε Γκουζμάν. Οι Κρητικοί, που έπαιζαν από το 85' με δέκα (κόκκινη ο Γιαννούλης) βρέθηκαν στο +4 από την ουραγό Λάρισα.

Ο ΟΦΗ κατέκτησε σπουδαία νίκη (0-1) απέναντι στην ΑΕΛ. Με γκολ του Ντε Γκούζμαν στο 33' οι Κρητικοί άλωσαν το Αλκαζάρ και έκαναν πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή, κρατώντας την τύχη στα χέρια τους στα δύο παιχνίδια που απομένουν για το τέλος των play out.

Έτσι έπαιξαν:

Στο 4-3-3 του Φέστα ο Νάγκι βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Μπέρτος, αριστερός ο Γιακιμόφσκι, στόπερ οι Μακσιμένκο - Τσόσιτς. Στη μεσαία γραμμή οι Νικολιάς (δεξιά), Στίφλερ (μέση) και Μιλοσάβλιεβιτς (αριστερά) και στην επίθεση οι Μπεν Χατίρα (δεξιά), Ακούνια (αριστερά) και Ντουρμισάι (κορυφή).

Στο 3-5-2 του Νίκου Νιόπλια, ο Βάτερμαν βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Η τριάδα στην άμυνα απαρτιζόταν από Βούρο, Διαμαντή και Γιαννούλη. Δεξιός μπακ χαφ ήταν ο Μαρινάκης, αριστερός ο Γιαννούλης, με Σακόρ, Μεγιάδο και Ντε Γκούζμαν στη μεσαία γραμμή, Σαρδινέρο και Γιάννου έπαιξαν στη γραμμή κρούσης.

Το φοβερό γκολ του Ντε Γκούζμαν

Ο ΟΦΗ σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια του, που ξεκινούσε νωθρά, στο Αλκαζάρ μπήκε δυναμικά. Στο 3' απείλησε με τον Γιάννου και στο 7' με τον Ντε Γκούζμαν. Και οι δύο τελικές έγιναν μέσα από την περιοχή και εντός στόχου, αμφότερες βρήκαν τον Νάγκι σε ετοιμότητα.

Η ΑΕΛ άρχισε να παίρνει τον έλεγχο μετά το δεκάλεπτο, ξεκινώντας τις επιθετικές της πρωτοβουλίες κυρίως από αριστερά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότερες ενέργειες των βυσσινί περνούσαν από τα πόδια του αριστερού τους μπακ, Γιακιμόφσκι.

Η πρώτη τελική της ΑΕΛ σημειώθηκε στο 15', όταν το σουτ του Νικολιά μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 31' οι Κρητικοί έχασαν την τρίτη τους ευκαιρία, με το πλασέ του Μαρινάκη μέσα από την περιοχή και δεξιά να περνάει πάνω από το δοκάρι. Το γκολ για τον ΟΦΗ ήρθε τελικά στο 33'!

Ο Κοροβέσης από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Ντε Γκούζμαν με καταπληκτική καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ο Ολλανδός ήταν εντελώς αφύλαχτος, έχοντας ξεμαρκαριστεί από τον Μπεν Χατίρα και «εκτέλεσε» τον Νάγκι.

Ο Βάτερμαν κράτησε το μηδέν

Στο 39' ο Κοροβέσης ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Νικολιά και σωστά ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε φάουλ, ενώ έδειξε κίτρινη στον αμυντικό του ΟΦΗ. Ο Ακούνια εκτέλεσε το φάουλ στο 41' και ο Βάτερμαν με καταπληκτική απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολλανδός γκολκίπερ κράτησε το μηδέν με φοβερό τρόπο σε ένα κομβικό σημείο. Ο ΟΦΗ πήγε έτσι στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Το πέναλτι που πήρε πίσω ο Σιδηρόπουλος

Η ΑΕΛ ήταν υποχρεωμένη να βγει μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση. Το κέντρο της δεν λειτουργούσε σωστά, όμως, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να βγαίνει εύκολα στην αντεπίθεση και να φτάνει σε τελικές, όπως στο 52' με τον Σακόρ. Στο 55' ο Φέστα έριξε στο ματς τον Κολομπίνο για να δώσει νέα πνοή στα χαφ και στο 55' η κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς που δεν είχε βοηθήσει, πέρασε άουτ. Στο 57' ο Σαρδινέρο δεν πρόλαβε για ελάχιστα να μπει στην πορεία της μπάλας από το γύρισμα του Κοροβέση, ο οποίος στο 59' κέρδισε πέναλτι, αλλά για... ένα λεπτό!

Ο Μπέρτος του έκανε μαρκάρισμα και ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Φινλανδός Γκεστράνιους τον κάλεσε να δει τη φάση στο μόνιτορ και μετά την εξέτασή του, ο διεθνής ρέφερι άλλαξε την απόφαση, κρίνοντας ότι ο Μπέρτος βρήκε μπάλα. Παρότι καιγόταν για θετικό αποτέλεσμα η ΑΕΛ, η επόμενη ευκαιρία της χάθηκε στο 76', με το άστοχο σουτ του Ακούνια. Η αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ λειτουργούσε πολύ καλά και ο Φέστα πάλευε να βρει λύσεις από τον πάγκο. Άλλαξε τη διάταξη από 4-3-3 σε 4-2-3-1, το νέο σουτ του Ακούνια στο 78' πέρασε κι αυτό άουτ.

Η κίτρινη του Γιαννούλη που έγινε κόκκινη

Στο 83' ο Γιαννούλης έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Γλυνό, ο οποίος είχε μπει στο 65'. Ο Σιδηρόπουλος κλήθηκε και πάλι να τσεκάρει τη φάση και πράγματι όταν κοίταξε εκ νέου το μαρκάρισμα, αποφάσισε να δείξει κόκκινη στον αρχηγό του ΟΦΗ. Άξιο αναφοράς ότι ο Γλυνός δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Κάτω οι παίκτες του ΟΦΗ, δέκα λεπτά καθυστερήσεων

Ήταν τόσες πολλές οι διακοπές στο παιχνίδι, που ο Σιδγηρόπουλος έδειξε να παιχτούν επτά λεπτά καθυστερήσεων. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ στα τελευταία λεπτά έπεφταν κάτω διαρκώς, με αποτέλεσμα τελικά το παιχνίδι να λήξει στο 90'+10'! Οι παίκτες της ΑΕΛ πίεσαν ασφυκτικά, έκλεισαν τους Κρητικούς στην άμυνά τους, αλλά το 0-1 δεν άλλαξε.

MVP: Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν. Ο Ολλανδός, που είχε σκοράρει και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, σημείωσε το τέρμα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την παραμονή της ομάδας του Ηρακλείου. Εκτός από το γκολ, κρατούσε ωραία τη μπάλα και έδινε ανάσες στην ομάδα του, έδινε σωστές αποφάσεις και γενικά έδειξε πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου την ομάδα του στη μεσαία γραμμή. Ο Σέρβος ήταν αδύναμος ανασταλτικά, ενώ και επιθετικά απέτυχε να προσφέρει κάτι, πέρα από μια άστοχη κεφαλιά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Διαμαντής ήταν πολύ καλός. Καθάρισε ουκ ολίγες φάσεις που επιχείρησε να δημιουργήσει η ΑΕΛ με σέντρες. Δεν υστέρησε σε κανένα σημείο του αγώνα, από την αρχή μέχρι το 90'+10'.

Η ΓΚΑΦΑ: Στη φάση του γκολ η άμυνα της ΑΕΛ εκτέθηκε. Ο Ντε Γκούζμαν ήταν ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας των «βυσσινί», λες και δεν υπήρχαν στο γήπεδο παίκτες των γηπεδούχων. Ο Ολλανδός το εκμεταλλεύτηκε και σκόραρε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος αντιμετώπισε προβλήματα στον αγώνα. Χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR τόσο στο να πάρει πίσω την αρχική απόφαση για πέναλτι, όσο και αργότερα όταν έκανε κόκκινη την κίτρινη. Οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα για τον τρόπο που σφύριξε, θεωρούν ότι στο 41' έγινε πέναλτι στον Ντουρμισάι από τον Βάτερμαν. αλλά σε γενικές γραμμές πήρε ορθές αποφάσεις ως επί το πλείστον.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΟΦΗ σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερος από την ΑΕΛ. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν την υπεροχή, αλλά τις καλύτερες ευκαιρίες και το γκολ το είχαν οι φιλοξενούμενοι. Πλεόν είναι στο +4 από τους βυσσινί και έκαναν άλμα παραμονής. Η ΑΕΛ έχει πλέον ένα... βουνό να ανέβει.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (77' Καρανίκας), Τσόσιτς, Μακσιμένκο, Γιακιμόφσκι, Μιλοσάβλιεβιτς (65' Γλυνός), Στρίφλερ, Ακούνια, Νικολιάς (55' Κολομπίνο), Μπεν Χατίρα (55' Πινακάς), Ντουρμισάι (78' Μουκαντζό).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ (82' Στάρτζεον), Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο, Σαρδινέρο (81' Σολίς, 90'+7' λ. τρ. Ουές), Γιάννου (87' Βαφέας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα