Ματέο Γκαρσία: Καλώς τον κι ας άργησε…

Ματέο Γκαρσία: Καλώς τον κι ας άργησε…

bet365

Ο Ματέο Γκαρσία έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του στη Λεωφόρο, αυτό πιστοποιείται μέσα από τη γλώσσα των αριθμών και μέσα σ’ αυτούς που πήραν βαθιά ανάσα είναι και ο Άκης Μάντζιος…

Μέρες που’ ρχονται, μόνο ο μόσχος ο σιτευτός έλειπε από το Λεωφόρο για να εορταστεί η επιστροφή του ασώτου. «Επιστροφή με συγκινήσεις και απελπισμένες αναμνήσεις» που τραγούδησε και ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος. Βέβαια, ο Ματέο Γκαρσία δεν έφυγε ποτέ (στη διάρκεια τούτης της σεζόν), εδώ ήταν ο άνθρωπος αλλά ήταν δυσεύρετος. Μια απελπισία όμως υπήρχε σε σημείο μάλιστα, μαζί με την επιστήμη, να σηκώσει τα χέρια του ψηλά και ο Άκης Μάντζιος αναζητώντας τον λόγο της αγωνιστικής εξαφάνισης του Αργεντίνου. Ο προπονητής του Άρη διακρίνεται για την ικανότητά εισχώρησης στο μυαλό και στην ψυχή των ποδοσφαιριστών, αυτό αποδείχθηκε εξάλλου από το αποτέλεσμα των διαδοχικών group therapy που έκανε την εβδομάδα που μεσολάβησε του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά επί της περίπτωσης του Ματέο Γκαρσία, καμία από τις μεθόδους του δεν οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και η αλήθεια είναι ότι δοκίμασε τα πάντα, καταπατώντας (ως ένα βαθμό) τους δικούς του κανόνες ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης καθώς στον βωμό της ανύψωσης του ηθικού του Ματέο Γκαρσία αδίκησε (εν γνώσει του) άλλοι παίκτες όπως για παράδειγμα ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Υπό την έννοια ότι βάσει συνολικής παρουσίας, ο τελευταίος δικαιούταν περισσότερες συμμετοχές στο βασικό σχήμα.

Πότε δεξιά, πότε αριστερά, πότε αγωνιζόμενος πίσω από τον σέντερ φορ, ο Μάντζιος έδωσε χώρο αλλά και θέσεις στον Ματέο προσδοκώντας σε σχετική ανταπόδοση, φτάνοντας (ενδεχομένως) στο σημείο να χάσει την πίστη του. Ο Ματέο δεν υστέρησε ποτέ στο κομμάτι της τακτικής πειθαρχίας, δεν έπαψε να είναι συνεπής στον ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει ένας επιθετικός χαφ στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, συνέχισε να «καταπίνει» χιλιόμετρα στο γήπεδο, αλλά δεν έδινε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Κάθε προσπάθειά του στην επίθεση ήταν ημιτελής και σίγουρα δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε ο ίδιος και ο προπονητής του.

Προϊόντος του χρόνου ο (ούτως ή άλλως) λιγομίλητος Ματέο έβγαζε λιγότερες λέξεις από τα χείλη του δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι η όλη ιστορία τον είχε καταβάλλει. Ίσως και ο ίδιος έψαξε κάπου να σταθεί. Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι ή ακόμη σ’ ένα γκολ το οποίο συνήθως λειτουργεί ευεργετικά στην ψυχολογία ενός επιθετικού. Το γκολ το βρήκε στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά δύο εβδομάδες μετά ήρθε η ενόχληση στον τετρακέφαλο κι ένα διάστημα αγωνιστικής απραξίας λόγω τραυματισμού.

Για να φτάσουμε στον χθεσινό (18/4) αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο όπου απόντος του Μπρούνο Γκάμα και με τον Άρη να βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω της ήττας που προηγήθηκε από την ΑΕΚ. Μάλλον επρόκειτο για την πλέον κατάλληλη στιγμή (επαν)εμφάνισης του Ματέο Γκαρσία κι αυτό έγινε με καθυστέρηση 45 αγωνιστικών λεπτών. Γιατί ο παίκτης με το Νο10 στην πλάτη του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε την παραμικρή σχέση με αυτό του δεύτερου μέρους.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ματέο Γκαρσία υπέπεσε σε τακτικά λάθη, πέταξε στο καλάθι των αχρήστων κάμποσες προϋποθέσεις του Άρη μετά από κλέψιμο μπάλας στον χώρο του κέντρου και γενικώς η αγωνιστική εικόνα του δεν διέφερε πολύ από αυτή που παρουσίασε στο πρόσφατο παρελθόν. Για να έρθει το δεύτερο…

Ο «ΤΕΛΕΙΟΣ» ΜΑΤΕΟ

Ο Άκης Μάντζιος συνηθίζει να αλλάζει τον ρόλο του Αργεντίνου όταν αυτός δεν είναι αποδοτικός στα άκρα, αυτό έκανε και στη Λεωφόρο βάζοντάς τον πίσω από τον Δημήτρη Μάνο και περνώντας τον Φακούντο Μπερτόγλιο στα άκρα. Προφανώς λειτούργησε ευεργετικά και η αποβολή του Μαουρίσιο καθώς δημιουργήθηκε ακόμη μεγαλύτερη άνεση χώρου για τον Ματέο Γκαρσία. Κι έτσι στο δεύτερο ημίχρονο ο 24χρονος επιθετικός άγγιξε την τελειότητα καθώς σύμφωνα με το Wyscout είχε…

-73% επιτυχημένες ενέργειες

-20/23 πάσες

-4/5 ντρίμπλες

-9/13 κερδισμένες μονομαχίες

-3 πατήματα στην περιοχή με την μπάλα όπου σ’ ένα από αυτά σημείωσε το γκολ της νίκης, ενώ πέρασε ισάριθμες πάσες εντός της περιοχής.

-3 κούρσες

-Δέχθηκε 18 πάσες, τις περισσότερες από κάθε παίκτη του Άρη σε δεύτερο ημίχρονο αγώνα μέσα στο 2021

Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι αν η αποβολή του Μαουρίσιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιβολή συνθηκών απόλυτης κυριαρχίας του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, σε συνδυασμό ασφαλώς και με την είσοδο του Χαβιέρ Ματίγια, το ίδιο ισχύει για την ηγετική παρουσία του Ματέο Γκαρσία. Η αλήθεια είναι ότι ο Αργεντίνος άργησε πολύ, αλλά έστω σ’ αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος, η δική του παρουσία μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική στο να «κλειδώσει» ο Άρης το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα