ΑΕΚ: «Τελικός» για Ευρώπη μέχρι τον επόμενο για Χιμένεθ και παίκτες

ΑΕΚ: «Τελικός» για Ευρώπη μέχρι τον επόμενο για Χιμένεθ και παίκτες

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: «Τελικός» για Ευρώπη μέχρι τον επόμενο για Χιμένεθ και παίκτες

bet365

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν ότι η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης είναι επιβεβλημένη για την παρουσία της Ένωσης στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Τα πλάνα του Χιμένεθ, ο οποίος αντιμετωπίζει ξανά «βουνό» προβλημάτων.

Εν μέσω προπονητολογίας, η οποία έχει φουντώσει για τα καλά, στην ΑΕΚ δεν θέλουν να επηρεάζονται καθώς οι Κιτρινόμαυροι έχουν ακόμα δύο ανοικτούς στόχους στην τελική ευθεία της σεζόν. Την έξοδο στην Ευρώπη και το Κύπελλο. Η παρουσία της Ένωσης στο Europa Conference League την επόμενη σεζόν είναι απαραίτητη και στο στρατόπεδο της ομάδας έχουν δώσει χαρακτήρα «τελικού» στο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (17:15). Όπως το ίδιο θα ισχύει και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί μεσοβδόμαδα καθώς η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου είναι το παν.

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση μετά από καιρό στο 1-3 επί του Άρη, αποτέλεσμα που ήταν μια μεγάλη «ένεση» τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης. Ο Μανόλο Χιμένεθ είπε στους παίκτες του ότι αυτή πρέπει να είναι η εικόνα μέχρι το τέλος, αναμένοντας παρόμοιες εμφανίσεις με πάθος, ενέργεια, συγκέντρωση στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά και αποτελεσματικότητα. Συνεπώς στα δύο εντός έδρας ματς που έρχονται με Αστέρα και Παναθηναϊκό στην Ένωση δεν στοχεύουν σε τίποτε άλλο πέρα από τους έξι βαθμούς, κεφαλοποιώντας παράλληλα το διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Χιμένεθ άλλωστε και στις δηλώσεις του στη NOVA υπογράμμισε πως η ΑΕΚ πρέπει να μπει με την ίδια διάθεση και προσήλωση, όπως στο ματς με τον Άρη, ξεκαθαρίζοντας πως οι Κιτρινόμαυροι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πιστέψουν ότι απλά η νίκη επί του Άρη θα τους δώσει πλεονέκτημα για το παιχνίδι με τον Αστέρα. Δείγμα της προσοχής που επιβάλλεται να υπάρχει στις τάξεις της ομάδας. Τα προβλήματα πάντως εξακολουθούν να είναι πολλά για τον Σεβιγιάνο τεχνικό, ο οποίος πήρε στην αποστολή μόλις 18 παίκτες, έχοντας πάλι μετρημένες επιλογές για την ενδεκάδα.

Ο Τσιντώτας αναμένεται να διατηρηθεί στην εστία. Η τετράδα της άμυνας των Λόπες, Σβάρνα, Νεντελτσιάρου και Βασιλαντωνόπουλου που άρχισε στο Βικελίδης μπορεί επίσης να διατηρηθεί, ωστόσο υπάρχει πλέον και ο Τσιγκρίνσκι για το κέντρο της άμυνας. Ο Ουκρανός στόπερ προέρχεται από μεγάλο διάστημα απουσίας και εξαρτάται από τον ίδιο και τον Χιμένεθ για το αν θα μπορούσε να ξεκινήσει για να πάρει και ρυθμό.

Στον άξονα δύο εκ των Σιμάνσκι, Γαλανόπουλου και Κρίστιτσιτς θα ξεκινήσουν με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα, ο Λιβάι Γκαρσία θα είναι στα δεξιά και ο Αλμπάνης, λόγω της απουσίας του Τάνκοβιτς, στα αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης οι Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα διεκδικούν τη θέση. Όπως πάντα βέβαια, δεν πρέπει να αποκλείεται κάποια έκπληξη από τον Χιμένεθ, αν και τα... κουκιά είναι μετρημένα για τον Ανδαλουσιανό κόουτς εξαιτίας των αρκετών απουσιών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα