Ο τίμιος Βασιλαντωνόπουλος και ο πολύτιμος Τάνκοβιτς

Ο τίμιος Βασιλαντωνόπουλος και ο πολύτιμος Τάνκοβιτς

Κώστας Τόπας
Ο τίμιος Βασιλαντωνόπουλος και ο πολύτιμος Τάνκοβιτς

bet365

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και με το εντυπωσιακό 3-1 επί του Άρη, επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις και στις νίκες, κάνοντας μάλιστα και ένα σημαντικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Θέλτα - Σεβίλλη: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η ΑΕΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και με αυτόν τον τρόπο έμεινε και «ζωντανή» στη μάχη της Ευρώπης. Η Ένωση όφειλε να βγάλει αντίδραση και τα κατάφερε με περίφημο τρόπο με το 3-1 κόντρα στον Άρη. Μπήκε δυνατά κι αποφασισμένη ώστε να επιστρέψει στην Αθήνα με τους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι της. Η «δίψα» για τη νίκη ήταν τόση που κατάφερε να βρει όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, πριν μάλιστα ολοκληρωθεί και το πρώτο ημίχρονο, ενώ ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα.

Με την σκληράδα και τη δύναμη που έβγαλε στο παιχνίδι της, «μπλόκαρε» τον Άρη, κέρδισε τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, χάρη στην εξαιρετική βέβαια παρουσία των Γαλανόπουλου, Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι και με αντεπιθέσεις... φαρμάκι τιμώρησε την κακή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Τέτοια πειστική εμφάνιση είχαν καιρό να πραγματοποιήσουν οι «κιτρινόμαυροι», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία φορά που πέτυχαν τρία τέρματα σε εκτός έδρας ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν στις 10 Απριλίου του 2011 με την Λάρισα.

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη η ΑΕΚ ταξίδεψε με μισή ομάδα. Συγκεκριμένα με 18 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι τρεις ήταν τερματοφύλακες! Κι αυτό διότι πέρα από τις γνωστές απουσίες (Λάτσι, Μπακάκη, Χνιντ, Σάκχοφ, Σιμόες, Μαχαίρα, Ραντόνια και Χριστόπουλο), προέκυψε και ο τραυματισμός του Νταντσένκο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μανόλο Χιμένεθ να έχει στη διάθεσή του μόνο τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο για το δεξί άκρο της άμυνας (λόγω τω απουσιών Μπακάκη και Νταντσένκο), ο οποίος είχε να αγωνιστεί από τις 4 Μαρτίου στον αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» κι εκεί έπαιξε για τρία λεπτά, ενώ το τελευταίο του παιχνίδι ως βασικός ήταν με την Λέστερ στην Αγγλία στις 10 Δεκεμβρίου!

Ετσι, λοιπόν «χρειάστηκε» να μπει στην ενδεκάδα κατ’ ανάγκη και απέδειξε πως το κακώς όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν στον «πάγο», μιας και θα μπορούσε να είναι μια τίμια λύση για το δεξί άκρο της «κιτρινόμαυρης» άμυνας. Τουλάχιστον αν κρίνει κανείς από την εμφάνισή του κόντρα στον Άρη. Ο έμπειρος αμυντικός ήταν άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα, κάλυψε σωστά την δεξιά πλευρά, ενώ βοήθησε και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Δεν έμεινε όμως εκεί, καθώς κατάφερε να συνδυάσει την πειστική του εμφάνιση, βάζοντας το όνομά του και στον πίνακα των σκόρερ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ 90ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Βέβαια, τα απρόοπτα για την ΑΕΚ δεν έλειψαν γι’ ακόμη μία φορά, καθώς λίγα λεπτά πριν τη σέντρα με τον Άρη, ο Χρήστος Αλμπάνης, o οποίος είχε δηλωθεί να ξεκινήσει βασικός στο παιχνίδι, ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση με αποτέλεσμα την θέση του να πάρει ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός από την πλευρά του συνέχισε ακριβώς από εκεί που είχε σταματήσει στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα. Μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Λόπες ενώ είχε ακόμη 2-3 καλές προσπάθειες για να σκοράρει περισσότερα τέρματα.

Το αξιοσημείωτο όμως της υπόθεσης είναι πως ακόμα και με αυτόν τον τρόπο ο Τάνκοβιτς βρέθηκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο βασικό σχήμα της Ένωσης. Όχι μόνο αυτό αλλά κόντρα στον Άρη, ο 26χρονονος μεσοεπιθετικός κατέγραψε το πρώτο του 90λεπτο από τη μέρα που φόρεσε για πρώτη φορά τον Δικέφαλο στο στήθος. Εως τώρα αποτελούσε την πρώτη αλλαγή είτε από του Μάσιμο Καρέρα, είτε του Μανόλο Χιμένεθ, ενώ άλλες φορές ερχόταν στα ματς από τον πάγκο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην βρίσκει ρυθμό στα παιχνίδια του και να επηρεάζεται τόσο η ψυχολογία όσο και η απόδοσή του.

Πάντως με τη φανέλα της ΑΕΚ έως τώρα μετράει 31 παιχνίδια (1.511’) για όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 7 γκολ και 6 ασίστ. Βλέποντας και τα νούμερα των υπόλοιπων μεσοεπιθετικών της Ένωσης, ο Τάνκοβιτς μπορεί να έχει τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής αλλά μετράει τα περισσότερα γκολ και ασίστ. Ο Πέτρος Μάνταλος σε 38 εμφανίσεις (2.757’) έχει 3 γκολ και 11 ασίστ, ο Λιβάι Γκαρσία έχει 5 γκολ και 7 ασίστ σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών αλλά έχοντας περισσότερα αγωνιστικά λεπτά (2.077’) από τον Τάνκοβιτς. Μαχαίρας και Αλμπάνης μετράνε 1442 λεπτά συμμετοχής μαζί, έχοντας 2 γκολ και 2 ασίστ στο σύνολο.

Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν ότι ο Σουηδός άσος παρά την άδικη διαχείριση έχει καταφέρει να βοηθήσει την ΑΕΚ τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην δημιουργία ευκαιριών. Η ΑΕΚ πάντως πιστεύει πολύ στον Σουηδό μεσοεπιθετικό κι αυτό φάνηκε από το 4ετές συμβόλαιο που του έδωσε και δεδομένα θα είναι ένας από τους παίκτες που θα μπει στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena».

Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ

Με το 3-1 επί του Άρη η ΑΕΚ έφτασε τα τέσσερα συνεχόμενα διπλά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μέσα σε ένα χρόνο (από τον Φλεβάρη του ’20). Η παράδοση ξεκίνησε από πέρυσι, όταν έκλεισε τη σεζόν με τέσσερις νίκες στο Βικελίδης και μία πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Το σερί συνεχίστηκε και φέτος. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η Ένωση κατέκτησε το πολυπόθητο τρίποντο με 1-0, χάρη στην τρομερή εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία. Την Κυριακή (11/04) δεν τα βρήκε και ιδιαίτερα σκούρα… καθώς με τα τρία γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο «σφράγισε» από νωρίς το διπλό και επέστρεψε στην Αθήνα με τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά οι νίκες της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη

  • Αρης-ΑΕΚ 0-1 (16 Φεβρουαρίου 2020)
  • Αρης-ΑΕΚ 2-2 (24 Ιουνίου 2020 – ρεβάνς Κυπέλλου)
  • Αρης-ΑΕΚ 1-4 (5 Ιουλίου 2020 - Play Off)
  • Αρης-ΑΕΚ 0-1 (14 Ιανουαρίου 2021)
  • Αρης-ΑΕΚ 1-3 (11 Απριλίου 2021 – Play Off)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα