Μαρτίνς: «Ο Μαρινάκης μου έδωσε απόλυτη ελευθερία να έχω ηγετικό ρόλο»

Μαρτίνς: «Ο Μαρινάκης μου έδωσε απόλυτη ελευθερία να έχω ηγετικό ρόλο»

Δημήτρης Σαμόλης
Μαρτίνς: «Ο Μαρινάκης μου έδωσε απόλυτη ελευθερία να έχω ηγετικό ρόλο»

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για τη συνεργασία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και για το πώς κατάφερε να γίνει ο προπονητής με τη μεγαλύτερη διάρκεια στον πάγκο του Ολυμπιακού αυτόν τον αιώνα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς οδηγεί τον Ολυμπιακό στο δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα, ενώ έχει πιθανότητες να κατακτήσει ξανά το νταμπλ. Ο Πορτογάλος ανήκει στους «ερυθρόλευκους» εδώ και δύο χρόνια έντεκα μήνες και 23 μέρες. Σε λίγο καιρό συμπληρώνει τριετία και αποτελεί τον προπονητή με τη μεγαλύτερη διάρκεια στον πάγκο του Ολυμπιακού αυτόν τον αιώνα. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Expresso» ο Μαρτίνς, ανέλυσε το πώς κατάφερε να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» εκ νέου στην κορυφή και για τη συνεργασία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος του έδωσε «απόλυτη ελευθερία να έχω ηγετικό ρόλο».

Ο 51 ετών τεχνικός ανέφερε αρχικά για τον Μαρινάκη:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για ένα πρόεδρο που είναι παθιασμένος με την ομάδα, μου δίνει πάντα απόλυτη ελευθερία για να έχω αυτόν τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Υπάρχει μία ασυνήθιστη υποστήριξη από τον πρόεδρο σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε εβδομαδιαίες συσκέψεις με τον Μαρινάκη. Δεν έχω αισθανθεί κάποια απογοήτευση εκ μέρους των οπαδών».

Για τη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό:

«Όταν ανέλαβα κατάλαβα ότι έπρεπε να πάμε στο επόμενο βήμα. Η προηγούμενη χρονιά δεν πήγε καλά και ο Ολυμπιακός είχε δυσκολία να κατακτά με διαφορά τα πρωταθλήματα. Έλαβα λευκή επιταγή και το μόνο που είχα να κάνω ήταν να αξιοποιήσω την πληροφορία. Έφυγαν 20-21 παίκτες που δεν είχαν αυτή τη φιλοδοξία και ήρθαν παίκτες που ανταποκρίθηκαν στην ταυτότητα και την κουλτούρα της ομάδας. Θυμάμαι τον Αβραάμ τον Τοροσίδη και τον Φετφατζίδης, τρεις διεθνείς με ιστορία στην εθνική που έπαιζαν στο εξωτερικό.

Από τους 3, 4 γηγενείς πήγαμε στους 10, 11 ή 12. Επενδύσαμε στο μείγμα της εμπειρίας με νέους παίκτες που ήθελαν να ξεχωρίσουν. Οι επαγγελματίες της ομάδας περνούν πολλές ώρες στις εγκαταστάσεις. Υπάρχει ένας διατροφολόγος που προσέχει τους παίκτες. Καταφέραμε να ελέγχουμε τα δύο από τρία γεύματα των ποδοσφαιριστών. Δημιουργήσαμε μία νέα φιλοσοφία γιατί δεν είναι μόνο να προπονείσαι και να παίζεις».

Για το ότι ξεπέρασε σε ευρωπαϊκά ματς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού:

«Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα σπάσω το ρεκόρ του Μπάγεβιτς, τα πράγματα εξελίχθηκαν φυσιολογικά».

Για τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας το περασμένο καλοκαίρι:

«Το πρόγραμμα μάς υποχρεώνει να είμαστε πάντα σε θέση για να ανταγωνιζόμαστε. Δεν είχαμε όπως και οι περισσότερες ομάδας παρά μόνο 20 ημέρες προετοιμασίας. Πρακτικά δεν δουλέψαμε στο κομμάτι του παιχνιδιού. Είμαι ένας προπονητής που του αρέσει να σέβεται υπερβολικά τους χρόνους αποθεραπείας γιατί είχαμε μία μέρα πριν από κάθε ματς για να προετοιμαστούμε. Αν οι παίκτες, που στη μεγάλη πλειονότητά τους γνωρίζουν τη διαδικασία, δεν ήξεραν πώς δουλεύουμε και ποιο ήταν το ζητούμενο, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα».

Για τους αντιπάλους στην Ελλάδα:

«Είναι πολύ φυσιολογικό οι περισσότεροι αντίπαλοι στην Ελλάδα να κλείνονται πίσω όταν παίζουν στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα δεν δουλεύει μόνο με το επιθετικό πλάνο που έχει σχεδιαστεί, ούτε μόνο για να αμύνεται στα ευρωπαϊκά ματς. Από αυτή τη διαδικασία γίνεται δουλειά για όλες τις στιγμές για να γνωρίζουμε τι θα κάνουμε. Είναι ο καρπός μιας μεγάλης εξέλιξης νέων παιδιών και η πρώτη σεζόν ήταν δύσκολη για να αντιληφθούν αυτό που ήθελα και να προσαρμοστούν σε αυτό που ζητήσαμε. Τώρα τα πράγματα είναι καθορισμένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κι όμως όλοι κερδισμένοι θα είναι με την πρόταση του Ολυμπιακού!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα