Το… δώρο του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ!

Το… δώρο του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ!

Το… δώρο του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ!

bet365

Γεννημένος στις 27 Μαρτίου του 1959 στο ελληνικό χωριό Σάντα, της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, ο Ιβάν Σαββίδης γιορτάζει σήμερα τα 62α γενέθλιά του.
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στον αγώνα Σερβία-Πορτογαλία. |21+

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας εργασιομανής άνθρωπος, που έχει μάθει να υλοποιεί τις υποσχέσεις του και τα λόγια του να γίνονται στο ακέραιο πράξεις, όπως περίτρανα αποδείχθηκε στη μέχρι τώρα ενεργή παρουσία του στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και στις υπόλοιπες επενδύσεις, επιχειρηματικού χαρακτήρα, στη χώρα μας.

Οι απανταχού φίλοι του «Δικεφάλου» είναι ευγνώμονες για τα όσα έχει προσφέρει στον Σύλλογο. Με τα καλά και τα στραβά του. Σε μια διαδρομή οκτώ και πλέον ετών, σε μια πορεία που έχει πολλά χρόνια μπροστά της. Εξάλλου απευθυνόμενος προς τους νέους Έλληνες της Ρωσίας πριν από ένα χρόνο είχε πει ορθά-κοφτά: «Θα εκπληρώσω τα πάντα στον ΠΑΟΚ».

Όσοι τον ξέρουν καλά γνωρίζουν από πρώτο χέρι, ότι δεν παίρνει πίσω τα λόγια του! Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που, ίσως, μπορεί να του αλλάξει γνώμη είναι η τετράχρονη εγγονή του και όπως έχει παραδεχθεί είναι εκείνη που «με κάνει να χαμογελώ περισσότερο από όλους, με κάνει ευτυχισμένο».

Ο φυσικός ηγέτης της «ασπρόμαυρης» οικογένειας είναι μεν γέννημα θρέμμα του χωριού Σάντα της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, εκεί όπου γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1959, αλλά δηλώνει και καμαρώνει γι’ αυτό Έλληνας!

Το όγδοο παιδί από μια οικογένεια εργατών ελληνικής καταγωγής, που αποφοίτησε από το σχολείο μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή Μαρτίνοβσκι της επαρχίας του Ροστόφ, αποστρατεύθηκε με το βαθμό του λοχία και το 1980 προσλήφθηκε ως εργάτης στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον.

Παράλληλα με την εργασία ολοκλήρωσε τις σπουδές του αποφοιτώντας το 1988 από την οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Δημόσιας Οικονομίας του Ροστόφ, έγινε διδάκτωρ οικονομικών επιστήμων και το 1993 εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της εταιρίας Donskoy Tabak.

Πολύ πριν έρθει στα μέρη των προγόνων του διετέλεσε βουλευτής (δύο φορές) στη ρωσική Δούμα, γιγάντωσε τις επιχειρήσεις του σ’ όλον τον κόσμο και το 2012 αποφάσισε να μπει δυναμικά στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και των επιχειρήσεων. «Σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω για να φτιάξω των ΠΑΟΚ, όπως τον επιθυμείτε. Και θέλω να σας ακούσω για να κάνω τα λιγότερα δυνατά λάθη. Ήρθα εδώ και ήρθα για να μείνω καιρό» ήταν από τις πρώτες του δηλώσεις.

Οκτώ χρόνια μετά έχοντας επενδύσει το ποσό-ρεκόρ των 140 εκατομμυρίων ευρώ είναι φανερό και αποδεδειγμένο ότι ΠΑΟΚ και Σαββίδης είναι πια «ταυτόσημες» έννοιες. Παράλληλα συνεχίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Πριν από λίγες μέρες η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον έχρισε ως το απόλυτο αφεντικό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με το σύνολο των χρημάτων που έχει ρίξει στην ελληνική οικονομία να ξεπερνάει τα 700.000.000 ευρώ!

«Οι επιτυχίες έρχονται πάντα ομαδικά. Το μεγαλύτερο αγαθό είναι η ανθρωπιά. Μην χάνετε την πίστη σας, πάντα μπορούμε να βρούμε τις λύσεις», λέει και ετοιμάζεται να επιστρέψει δριμύτερος στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γι’ αυτό να είναι βέβαιοι, «φίλοι» και «εχθροί»…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα