Τα γενέθλια της… «κούπας»

Τα γενέθλια της… «κούπας»

Τα γενέθλια της… «κούπας»

bet365

Γεννημένος στις 27 Μαρτίου του 1959 στο χωριό Σάντα της Γεωργίας, ο Ιβάν Σαββίδης, κλείνει σήμερα το 60ο έτος της ηλικίας του και ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τα πιο ξεχωριστά γενέθλιά του.

Από το 2012 όταν και ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της, μέχρι και σήμερα ο Έλληνας στην καταγωγή πρόεδρος και «ισχυρός άνδρας» της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας εργασιομανής άνθρωπος, που έχει μάθει να υλοποιεί τις υποσχέσεις του και τα λόγια του να γίνονται στο ακέραιο πράξεις, όπως περίτρανα αποδείχθηκε στη μέχρι τώρα ενεργή παρουσία του στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και στις υπόλοιπες επενδύσεις, επιχειρηματικού χαρακτήρα, στη χώρα μας.

Τα φετινά γενέθλια θα είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα βλέποντας τον ΠΑΟΚ να φιγουράρει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και να είναι αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου ύστερα από 34 ολόκληρα χρόνια. Για τον ίδιο θα είναι η επιβεβαίωση της υπόσχεσης που έδωσε προς τον κόσμο της ομάδας το βράδυ της κατάκτησης του δεύτερου κυπέλλου Ελλάδας.

«Θα αποδείξω ότι αξίζουμε πολλά περισσότερα απ’ ότι όλοι εκείνοι μαζί», είχε πει λίγους μόλις μήνες μετά την δύσκολη βραδιά της 11ης Μαρτίου του 2018 και τα γεγονότα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο και η φωτογραφία του, με το όπλο στη ζώνη, είχαν επιφέρει μια βαρύτατη τιμωρία αποκλεισμού από τα ελληνικά γήπεδα, ωστόσο φρόντιζε να στείλει ένα μήνυμα συσπείρωσης γύρω από την ομάδα και αποφασιστικότητας για τα επόμενα βήματα, όπως και έγιναν τους επόμενους μήνες.

«Θα είμαι έξω από το στάδιο, αλλά δίπλα σας για πάντα», είχε πει τότε προσθέτοντας με νόημα πως «θα επιστρέψω στη νέα Τούμπα». Ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος, με αρκετή δόση υπομονής μέχρι να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά η κατάκτηση της ελληνικής κορυφής, αν κρίνουμε από τα λόγια του μετά τον φετινό θρίαμβο επί του Ολυμπιακού με 3-1.

«Αντιλαμβάνομαι τη χαρά και την ανυπομονησία όλων για την κατάκτηση του τίτλου, όμως αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και τη διαύγειά μας, ώστε να μην αφήσουμε τίποτα να μας παρασύρει μακριά από το όνειρό! Στους αγώνες που απομένουν πρέπει να διαφυλάξουμε όσα με κόπο έχουμε χτίσει! Οφείλουμε να γίνουμε το λαμπρό παράδειγμα για το πως οι μεγάλες ομάδες βαδίζουν μέσα από μεγάλες νίκες στον τελικό τους στόχο με ωριμότητα, αυτοπεποίθηση, ενότητα και επιμονή!»

Το μεγάλο όνειρο του Πόντιου επιχειρηματία είναι η κατασκευή του νέου γηπέδου στην Τούμπα. Αυτός είναι ο βασικός μακροπρόθεσμος στόχος του κι αν κρίνουμε απ’ όλες τις μέχρι τώρα κινήσεις του στο χώρο του ποδοσφαίρου και των επενδύσεων, θα γίνει πραγματικότητα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.