Από τον Μπεκιάι στον Παπαδόπουλο, γκολ από τερματοφύλακα 20 χρόνια μετά (vids)

Φώτης Καρακούσης
Από τον Μπεκιάι στον Παπαδόπουλο, γκολ από τερματοφύλακα 20 χρόνια μετά (vids)

bet365

Ο Αριάν Μπεκιάι έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που σκόραρε στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Παπαδόπουλο του Αστέρα να το επαναλαμβάνει 20 χρόνια μετά.

Το ημερολόγιο έγραφε 11 Φεβρουαρίου και ο ΟΦΗ υποδεχόταν τον Πανηλειακό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την σωτηρία. Οι Πυργιώτες προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ των Γιαννακίδη και Μάντρα στο 11' και στο 44' αντίστοιχα, δείχνοντας έτοιμοι για ένα σπουδαίο διπλό.

Οι Κρητικοί ωστόσο αντέδρασαν και στο 79' ο Διγκόζης με εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 1-2 βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το σκορ μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο συγκεκριμένο σημείο οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή και προωθήθηκε και ο Αριάν Μπεκιάι, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ. Ο Διγκόζης το εκτέλεσε και ο Αλβανός τερματοφύλακας πηδώντας πιο ψηλά από όλους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοψαχείλη διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Αυτό ήταν το μοναδικό ως και σήμερα γκολ που είχε πετύχει τερματοφύλακας στην Α' Εθνική και Super League 1, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να γίνεται ο δεύτερος. Ο 30χρονος είχε προωθηθεί σε στημένη φάση με τους Αρκάδες να χάνουν από τον Παναθηναϊκό με 2-1. Ο Λουίς Φερνάντεθ έκανε ένα τυφλό γύρισμα και ο Παπαδόπουλος με εξαιρετικό και ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 μέσα σε αποθέωση.

Οι Μπεκιάι και Παπαδόπουλος είναι οι μοναδικοί που έχουν σκοράρει σε ροή αγώνα και όχι από πέναλτι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα