Βόλος - ΟΦΗ 0-0

Δημήτρης Σαμόλης
Βόλος - ΟΦΗ 0-0

bet365

Μετά από 10 σερί ήττες, ο ΟΦΗ βρήκε ξανά βαθμό ελπίδας με το 0-0 στον Βόλο στην πρεμιέρα των πλέι άουτ σε ένα ματς χωρίς φάσεις.

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα σε Βόλο και ΟΦΗ, στην 1η αγωνιστική των δύο ομάδων για τα play out (0-0). Ελάχιστες ευκαιρίες, μόλις πέντε τελικές, σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από έντονη βροχόπτωση. Ο ΟΦΗ έβαλε φρένο στις δέκα διαδοχικές ήττες στη Super League Interwetten. Συμπτωματικά, το αμέσως προηγούμενο ματς στο οποίο δεν ηττήθηκαν οι Κρητικοί ήταν πάλι 0-0, στις 10 Ιανουαρίου με τον Ατρόμητο.

Έτσι έπαιξαν

Ο Άνχελ Λόπεθ κατέβασε τον Βόλο με διάταξη 4-2-3-1. Ο Κλέιμαν ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Τέκιο, αριστερός ο Φεράρι, οι Γκρίλο και Μήτογλου συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Ριένστρα και Τσοκάνης. Στο δεξί φτερό έπαιξε ο Περέα, ο Μαρτίνες στο αριστερό και ο Νίνης αγωνίστηκε πίσω από τον Δουβίκα.

Ο Νίκος Νιόπλιας από την πλευρά του επέλεξε το 5-4-1. Ο Βάτερμαν υπερασπίτηκε την εστία. Δεξιός μπακ ήταν ο Ουές, αριστερός ο Λυμπεράκης και οι Μαρινάκης, Διαμαντής και Βούρος αγωνίστηκαν στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Σαρδινέρο έπαιξε δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Στούρτζεον αριστερά, με Στάικο και Μεγιάδο στα χαφ. Στην κορυφή έπαιξε ο Καστάνιος.

Η μία τελική σε 45 λεπτά αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο είχε όλη κι όλη μία τελική κι αυτή στο 44' με ένα μακρινό σουτ του Στούρτζεον που κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Καμία άλλη φάση σε 45+1 λεπτά αγώνα. Ο Βόλος είχε την κατοχή της μπάλας (ποσοστό 60%), δίχως ωστόσο να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των Κρητικών. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που προσπάθησε να βάλει σε μπελάδες τον ΟΦΗ ήταν ο Περέα, για την «εξουδετέρωση» του οποίου βοηθούσε τον Λυμπεράκη ο Μεγιάδο. δ

Από εκεί και πέρα, το πρώτο μισό σημαδεύτηκε από πάρα πολλά λάθη εκατέρωθεν. Ο Βόλος έκανε 23 και ο ΟΦΗ 26. Αν εξαιρεθεί μια απερίσκεπτη έξοδος του Κλέιμαν μακριά έξω από την περιοχή του, την οποία δεν αξιοποίησαν οι φιλοξενούμενοι, οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές στα μετόπισθεν και προτιμούσαν να διώχνουν, έστω στα τυφλά, εξαιτίας και του αγωνιστικού χώρου στον οποίο είχε πέσει μπόλικη βροχή.

Η άνοδος του Βόλου και η ευκαιρία με Μαρτίνες

Ο Βόλος πραγματοποίησε την πρώτη του ευκαιρία στο 48ο λεπτό. Ο Μαρτίνες έκανε πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, κοντά στο σημείο του πέναλτι, και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Καστάνιος τρία λεπτά αργότερα είχε δοκάρι για τον ΟΦΗ, αλλά σωστά καταλογίστηκε οφσάιντ και ως εκ τούτου κρίθηκε ως μη γενόμενη η προβολή του στη συμβολή των δοκών. Οι Θεσσαλοί συνέχισαν να κρατούν περισσότερο κρατούσαν τη μπάλα και πίεζαν τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 61' έχασαν τον Σαρδινέρο (τον κλώτσησε ο Γκρίλο). Στο 64' ο Νιόπλιας τον έκανε αλλαγή με τον Σακόρ, ενώ λίγο αργότερα είδε τόσο τον Βούρο όσο και τον Μαρινάκη να νιώθουν ενοχλήσεις, αλλά τελικά να συνεχίζουν.

Ισορροπία με Σακόρ ο ΟΦΗ

Η είσοδος του Σακόρ έφερε ισορροπία στο χώρο της μεσαίας γραμμής του ΟΦΗ, κάτι που χρειαζόταν αρκετά σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Ηρακλείου. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να κάνει τη «ζημιά» στον Βόλο σε δύο περιπτώσεις. Στο 84' όταν δεν πήδηξε στον σωστό χρόνο μετά τη σέντρα του Στούρτζεον από δεξιά (προηγήθηκε λάθος του Νίνη), αλλά και στο 90', όταν το μακρινό σουτ που έκανε μπλόκαρε σταθερά ο Κλέιμαν. Μέχρι το 90'+3' δεν άλλαξε τίποτα. Φαινόταν ότι το ματς θα το πάρει η ομάδα που θα κάνει λάθος. Και στο δεύτερο μισό οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στα μετόπισθεν και το 0-0 ήταν δίκαιο αποτέλεσμα.

MVP: Ο Μεγιάδο ήταν η ήρεμη δύναμη του ΟΦΗ στο ματς. Ο αμυντικός μέσος των φιλοξενούμενων έκανε εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή, αναχαίτισε τις επιθετικές πρωτοβουλίες των Θεσσαλών και μάλιστα στα τελευταία λεπτά κέρδισε φάουλ, δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στην ομάδα του, ενώ αυτή πιεζόταν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του Βόλου, αυτή τη φορά ο Τάσος Δουβίκας δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Ήταν πολύ καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς του ΟΦΗ και τον περιόρισαν αισθητά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η άμυνα του ΟΦΗ. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δέκα παιχνίδια στα οποία δεχόταν γκολ, αυτή τη φορά η ομάδα της Κρήτης έπαιξε πιο μυαλωμένα, απέφυγε τα αβίαστα λάθη και διατηρήθηκε απαραβίαστη η εστία του Βάτερμαν. Οι Βούρος, Διαμαντής και Μαρινάκης που αγωνίστηκαν ως κεντρικοί αμυντικοί «καθάρισαν» τις εστίες κινδύνου που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Βόλος.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 38' ο Κλέιμαν βγήκε μακριά έξω από την περιοχή του, άνοιξε το κοντρόλ κι έχασε τη μπάλα, αλλά για καλή του τύχη δεν το πλήρωσε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο διαιτητής Καραντώνης (Ημαθίας) και οι βοηθοί του. Υπήρξαν 1-2 στιγμές κατά τις οποίες έγιναν λάθος στις υποδείξεις κόρνερ, αλλά σαφέστατα δεν κρίθηκε το αποτέλεσμα από αυτές τις αποφάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δίκαιο το 0-0 στο Πανθεσσαλικό. Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένες από τον βαθμό με βάση την εικόνα που είχαν. Μιλάμε άλλωστε για ματς στο οποίο ο Βόλος είχε δύο τελικές και ο ΟΦΗ τρεις. Ο βαθμός είναι πολύ σημαντικός κυρίως για τον ΟΦΗ, που επιτέλους σταμάτησε τον αγωνιστικό κατήφορο.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα (85' Μπουένο), Τσοκάνης, Νίνης, Περέα (78' Ρενάτο Σάντος), Μαρτίνες, Δουβίκας.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Ουές, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Λυμπεράκης, Στάικος (75' Γρίβας), Μεγιάδο, Σαρδινέρο (64' λ. τρ. Σακόρ), Στούρτζεον, Καστάνιος (86' Μπαλογιάννης).

Δείτε τη βαθμολογία σε play off και play out

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα