Aπόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 0-2 (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Aπόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 0-2 (vids)

bet365

Το πρώτο μεγάλο άλμα προς την παραμονή έκανε η ΑΕΛ, καθώς στην πρεμιέρα των πλέι άουτ πήρε σπουδαίο διπλό στη Ριζούπολη με 0-2 (Ντουρμισάι, Νούνιτς) κόντρα στον Απόλλωνα στο ντεμπούτο Χάβου. Καθοριστικές επεμβάσεις του Νάγκι, από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες.
Με το δεξί και με μία πολύτιμη νίκη ξεκίνησε η ΑΕΛ τα φετινά play out. Οι «βυσσινί» κέρδισαν 2-0 στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης που είχε για πρώτη φορά τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του και αυτόματα έβαλαν «φωτιά» στην ουρά.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Σλίβκα στον άξονα, τους Τσιλούλη, Μαρκ Φερνάνετεθ στα άκρα και τον Μπεντινέλι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντάουντα
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ναγκί στο τέρμα, τους Μπέρτο, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Ηλιάδη τετράδα στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά), τους Στίφλερ, Κολομπίνο στον άξονα, τους Πινακά, Ακούνια στα άκρα και τους Ντουρμισάι, Μουκάντζο επιθετικό δίδυμο.

id="head-0">Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΑ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΚΑΡΕ

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» ο Απόλλων πήρε τα «ηνία». Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 65% (ο Σλίβκα κυριάρχησε στον άξονα), είχε μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό των «βυσσινί» και κέρδισε πάνω από 10 στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ του Νάγκι, ενώ σε τουλάχιστον 4-5 περιπτώσεις παίκτες της (κυρίως ο Μπεντινέλι) πήγαν στο 1 vs 1, βρήκαν χώρους και έκαναν επικίνδυνες παράλληλες. Ομως της έλειπε η καλή τελική (προσπάθεια ή και πάσα) ώστε να απειλήσει ουσιαστικά, κάτι που έπραξε μόνο μία φορά. Πιο συγκεκριμένα στο 13', όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μπεντινέλι ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά, ο Νάγκι έδιωξε δύσκολα και ο Ντάουντα που πήρε το «ριμπάουντ» θέλησε να σκοράρει με δύσκολο τρόπο, αλλά από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

id="head-1">Ο ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Οι «βυσσινί» είχαν «θέμα» στην ανάπτυξη, περιορίζονταν σε παθητικό ρόλο και μόνο μετά το 30' άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ. Ομως επειδή δεν τους έβγαιναν πράγματα μέσα στο γήπεδο, απείλησαν μέσω στατικής φάσης και ο Ντουρμισάι «φλέρταρε» με το 1-0. Ηταν το 35' όταν ο Πινακάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο φορ τους πάτησε γερά και δυνατά, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Βέρχουλστ έδιωξε με τα πόδια.

id="head-2">ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΙΝΕΛΙ

Το δεύτερο μισό όμως ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο ως εικόνα. Το παιχνίδι έμοιαζε πλέον ισορροπημένο, καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κρατούν μπάλα και να επισκέπτονται τα καρέ των γηπεδούχων. Εκ νέου όμως ο Απόλλων ήταν εκείνος που «άγγιξε» πρώτος το γκολ μετά την ανάπαυλα, όταν στο 54' ο Μπεντινέλι βρήκε μέτρα έξω από τα αντίπαλα καρέ, σούταρε, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νάγκι.

id="head-3">ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ

Ως «απάντηση» οι «βυσσινί» είχαν ένα σουτ του Κολομπίνο, ενώ κάπου εκεί από τους δύο πάγκους έγιναν οι πρώτες ουσιαστικές «παρεμβάσεις». Ο Χάβος θέλησε να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή με την είσοδο των Ιωαννίδη, Κολ ενώ ο Φέστα με τον Μιλοσάβλιεβιτς στο γήπεδο γύρισε τη διάταξή του σε 4-2-3-1. Οι παραπάνω εξελίξεις αποδείχθηκαν, εκ των υστέρων, «ευεργετικές» για τους «βυσσινί», οι οποίοι πήραν ορισμένα μέτρα στο γήπεδο, δημιούργησαν ορισμένες «μικροευκαιρίες» και στο 67' άνοιξαν το σκορ. Οι Ακούνια, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Κολομπίνο βρέθηκαν πολύ όμορφα έξω από τα καρέ των γηπεδούχων, μετά από παράλληλη του Κολομπίνο ο Ντουρμισάι βρέθηκε σε θέση βολής και από κοντά πλάσαρε εύστοχα. Πλέον τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν άρδην.

Ο ΝΑΓΚΙ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΣΛΙΒΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ «ΕΚΑΝΑΝ» ΤΟ 0-2


/> Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βγουν μπροστά και με την είσοδο του Μουνιέ έγιναν πιο απειλητικοί (στο φινάλε φορ πέρασε και ο στόπερ Ντομίνγκες). Με τον Σλίβκα στο 84' (τετ α τετ με τον Νάγκι, απέκρουσε ο Ουγγρος γκολκίπερ) έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, ο Γάλλος έβγαλε ενέργεια μέσα στο γήπεδο, αλλά την ίδια στιγμή η ΑΕΛ έπαιζε και με τον χρόνο, αφού στην «εξίσωσή» της είχε μπει ο όρος «διαχείριση». Προσπάθησε να «παγώσει» τον ρυθμό και να βρει τη μία αντεπίθεση ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη του. Θα μπορούσε να το πετύχει λίγο πριν το φινάλε με τον Ακούνια που σούταρε σε φάση τρανζίσιον αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βέρχουλστ και τελικά τη βρήκε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, όταν και «συνεργάστηκαν» οι αλλαγές της. Ο Μπεν Χαντίρα την έβγαλε στην κόντρα, «έκοψε» για τον Μιλοσάβλιεβιτς που σούραρε από κοντά και ναι μεν ο Βέρχουλστ απέκρουσε, ο Σέρβος έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας, «έστρωσε» στον Νούνιτς που σκόραρε σε άδεια εστία.

MVP: Ο Ντουρμισάι. Οχι μόνο άνοιξε το σκορ αλλά είχε και συμμετοχή στη «δημιουργία» της φάσης, στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να βάλει «δύσκολα» στην άμυνα του Απόλλωνα και προσέθεσε ακόμη μία σούπερ εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Στο ύψος του: Ο Νάγκι κράτησε το «μηδέν» με τις πολύ καλές του επεμβάσεις στις προσπάθειες των Νάγκι και Σλίβκα, ενώ σε όλο το ματς ήταν σταθερότατος. Πολύ καλό ματς από τον Ακούνια (συμμετοχή στο γκολ, είχε δοκάρι), κομβικός ως αλλαγή ο Μιλοσάβλιεβιτς.


/>Αδύναμος κρίκος: Ο Φερνάντεθ δεν βρέθηκε σε καλό «φεγγάρι» και δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άμυνα της ΑΕΛ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ζίζιτς στο πρώτο ημίχρονο (38'), όταν σε λάθος γύρισμά του έβγαλε τον Τσιλούλη στο τρανζίσιον, εκείνος «έψαξε» τον Ντάουντα αλλά έδιωξε ο Στίφλερ.

Το «στραγάλι»: Το ματς πήγε στη «δύναμη», είχε αρκετές διακοπές και υπάρχουν εκατέρωθεν παράπονα προς τον ρέφερι Σιδηρόπουλος για τον πειθαρχικό του έλεγχο.


/>Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Απόλλων μέχρι το 55' , τη φάση του δοκαριού δηλαδή, ήταν καλύτερος και είχε τις «καθαρές» φάσεις. Στην τελευταία φάση του αγώνα όμως η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα. Εκείνη στο καλό της διάστημα βρήκε 2 γκολ, οι γηπεδούχοι στο δικό τους παρέμειναν «άσφαιροι».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν (72' Λαγός), Σλίβκα, Φερνάντεθ (72' Μουνιέ), Μπεντινέλι, Τσιλούλης (52' Κολ), Ντάουντα (52' Ιωαννίδης)
/>ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Στίφλερ (86' Σπαρβ), Κολομπίνο, Ακούνια, Πινακάς (78' Μπεν Χαντίρα), Μουκάντζο (57' Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι (78' Νούνιτς).

data-height="330" data-integration-id="eexbs13jsegihuu" data-playlist-id="v-ca2d9ts4jeyh-sf" data-width="588">

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα