Ανατροπή με Μαρινάκη: Κανονικά στο γήπεδο και 2 μήνες απαγόρευση στον αγωνιστικό χώρο

Ανατροπή με Μαρινάκη: Κανονικά στο γήπεδο και 2 μήνες απαγόρευση στον αγωνιστικό χώρο

Δημήτρης Τομαράς
Ανατροπή με Μαρινάκη: Κανονικά στο γήπεδο και 2 μήνες απαγόρευση στον αγωνιστικό χώρο

bet365

Απαλλάχθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την κατηγορία για είσοδο στ' αποδυτήρια των διαιτητών στο ματς με τον Αρη. Δυο μήνες αποκλεισμό από τον αγωνιστικό χώρο και τ' αποδυτήρια.

Στις 2 Μαρτίου το Πειθαρχικό Οργανο της Super League είχε τιμωρήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τους επόμενους 5 μήνες. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» κατηγορούνταν για εξύβριση προς τον Τάσο Σιδηρόπουλο αλλά και για είσοδο στ' αποδυτήρια των διαιτητών μετά το Ολυμπιακός-Αρης 1-1.

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης άσκησαν έφεση στην Επιτρόπη της ΕΠΟ η οποία τελικά απάλλαξε τον ισχυρό άντρα των «ερυθρόλευκων» από την κατηγορία για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Έτσι υπήρξε ανατροπή στην τιμωρία του Μαρινάκη, ο οποίος θα μπορεί να δίνει κανονικά το παρών στα γήπεδα, αλλά όχι στον αγωνιστικό χώρο. Για την ακρίβεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης τιμωρήθηκε με 2 μήνες απαγόρευση από τον αγωνιστικό χώρο αλλά και από τ' αποδυτήρια.

Η ανακοίνωση / απόφαση της Εφέσεων που βγήκε λίγο πριν τις 14.00:
Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.
Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 37/2021 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1 ΕΛΛΑΔΑ. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση. Κρίνει, κατά πλειοψηφία (Α.Μελισσινού και Χ. Παπακώστα), ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για την παράβαση του άρθρου 12 παρ. 5 του ΚΑΠ (υπάρχουν αμφιβολίες). Το Μέλος Ι. Κοσίνα είχε την γνώμη ότι τελέσθηκε η ως άνω παράβαση. Κατά τα λοιπά , ομόφωνα, γίνεται δεκτό ότι τελέσθηκαν οι λοιπές πράξεις. Επιβάλλει (ομόφωνα) σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για κάθε μία των, πρώτης και δεύτερης, πράξεων και συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ (3.000+1.500). Απαγορεύει (ομόφωνα) στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελο Μαρινάκη, την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για δύο (2) μήνες.
Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση του TIENTCHEU FRANC ERIC, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα