Τώρα είναι αργά για τον Ρέμπε…

Τώρα είναι αργά για τον Ρέμπε…

Τώρα είναι αργά για τον Ρέμπε…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την παραίτηση Ρέμπε και για το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ που γίνεται όλο και δυσκολότερη.
Έχει αυτή την περίοδο κάποια σημασία να γίνει απολογισμός πεπραγμένων για τον Όλαφ Ρέμπε και την θητεία του στον ΠΑΟΚ; Αναρωτιέμαι…
Εδώ που έφθασε το πράγμα ο ΠΑΟΚ καίγεται για το σήμερα, σίγουρα και για το αύριο! Νομίζω ότι κάθε αναφορά στο χθες δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη αξία…
Επειδή είναι βέβαιο ότι από πολλές πλευρές θα αρχίσει τώρα η κριτική για τον Γερμανό και θα γίνουν και πολλά ρεπορτάζ που θα κατακρίνουν τις κινήσεις και τις αποφάσεις του, πρέπει να παραδεχθούμε ότι… «τώρα είναι αργά». Όλοι όσοι πολύ-πολύ βιαστικά το καλοκαίρι αποθέωναν το… περιβόητο πλάνο Ρέμπε, άργησαν να καταλάβουν και σε κάθε περίπτωση ξέχασαν το… «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει».

Το μόνο που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι… «τα παθήματα καλό είναι να γίνονται μαθήματα». Για όλους μας! Από τότε, από εκείνους τους περιβόητους «πανηγυρισμούς», όταν έφευγαν τα «σαπάκια» Πέλκας-Άκπομ και οι άλλοι και έρχονταν οι «παικταράδες» όπως έλεγαν, Τσόλακ, Μουργκ, συνιστούσα… υπομονή. Δεν κρίνονται έτσι επιπόλαια τα ποδοσφαιρικά πλάνα, επειδή… μία βραδιά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποκλείσει την Μπενφίκα και… όλα μας φαίνονταν καλά και ωραία. Οι βραδιές δεν κρίνουν τόσα πολλά. Όλοι και όλα κρίνονται σε βάθος χρόνου.

Το γενικεύω όμως, γιατί είναι άδικο να φορτώνονται όλα στον Γερμανό. Ο ΠΑΟΚ κρίνεται για όλα, ο ΠΑΟΚ αποφασίζει, ο ΠΑΟΚ βάζει στόχους και απλά κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να εκπονήσουν πλάνο για να τους πετύχουν. Κακά τα ψέματα. Σε μία χρονιά κρίσης, όπου το μπάτζετ έπρεπε να πέσει απότομα, αλλά οι στόχοι έπρεπε να παραμείνουν πολύ υψηλοί, κανείς δεν θα είχε εύκολο έργο. Γι’ αυτό από την αρχή της σεζόν έβλεπα και πίστευα ότι η υπόθεση πρωταθλητισμός θα ήταν πολύ-πολύ δύσκολη. Από την άλλη όμως το πλάνο πάνω στο οποίο βασίστηκε ο εξορθολογισμός που θα συνδυάζονταν και με τον πρωταθλητισμό και οι συγκεκριμένες κινήσεις που αποφασίστηκαν μέσα στα πλαίσιά του, δεν γίνεται να μην αποτελούν το παράδειγμα προς… αποφυγή.

Για τον Ρέμπε λοιπόν έχει μικρότερη αξία το τι έκανε και τι δεν έκανε μέσα στη χρονιά. Τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Ο τρόπος που επέλεξε να φύγει είναι τόσο προκλητικός, που πραγματικά από μόνος του σβήνει και όλα τα άλλα. Για εμένα, όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν πάρα-πάρα πολλά. Το ότι φοβήθηκε να αναλάβει το βάρος των ευθυνών του και να διορθώσει τα κακώς κείμενα ενόψει της νέας σεζόν, είναι το λιγότερο. Ο άνθρωπος παραιτήθηκε την Πέμπτη και πριν ο ΠΑΟΚ προλάβει να αντιδράσει, τη Δευτέρα τον ανακοίνωσε η νέα του ομάδα! Δεν ξέρω πώς θα τελειώσει αυτή η συνεργασία και αν θα φθάσει στα δικαστήρια ή αν ο ΠΑΟΚ θα επιλέξει να τον απομακρύνει μια ώρα αρχύτερα χωρίς να χάσει άλλο χρόνο, το μόνο σίγουρο είναι ότι τη δεδομένη στιγμή η ομάδα «καίγεται» και θέλει κόσμο για να σώσει τη χρονιά. Η οποία κινδυνεύει άμεσα!

Το έγραψα και το περιέγραψα με πολλούς τρόπους τη Δευτέρα. Από την Κυριακή και μετά ο ΠΑΟΚ είναι σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Το τελικό 2-2 με τον Άρη δεν «έσωσε» τίποτα και δεν κουκούλωσε κανένα πρόβλημα. Ίσα-ίσα αυτή η βραδιά δημιούργησε και άλλα ζητήματα στον ΠΑΟΚ, το βάρος των οποίων πέφτει πάνω στον Γκαρσία! Ο Ουρουγουανός που μισεί τα πολλά λόγια, αναγκάστηκε χθες να μιλήσει στους παίκτες του για πάνω από 40 λεπτά! Θαύμα για τον Γκαρσία αυτό, αλλά και δείγμα της ανάγκης που είχε να επικοινωνήσει με τους παίκτες του, με αυτούς που έμεινε μόνος του για να σώσουν αγωνιστικά τη χρονιά, σεζόν που σημαδεύτηκε από λάθη που άλλοι κυρίως προκάλεσαν.

Ο Γκαρσία είχε ξεκινήσει να δουλεύει και να ετοιμάζει τη νέα αγωνιστική περίοδο, έκανε δοκιμές και έπαιρνε αποφάσεις για το... μεθαύριο, αλλά όπως έχει εξελιχθεί το πράγμα, είναι υποχρεωμένος να σκέφτεται και να πράττει με προσανατολισμό το… σήμερα!

Ποιος μπορεί και ποιος θέλει να δουλέψει για τον ΠΑΟΚ σήμερα; Σε ποιους θα στηριχθεί για να βγάλει τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη σήμερα; Ποιοι είναι διαθέσιμοι και ψυχικά έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα και… τέλος πάντων, κάπως έτσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία να οραματιστεί και το αύριο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο που δείχνει και είναι πολύ μακριά. Για την ακρίβεια, απέχει πάρα πολλά αγωνιστικά λεπτά, αγώνες-ντέρμπι γεμάτους ένταση και μονομαχίες. Εκεί δηλαδή που υστερεί ο φετινός ΠΑΟΚ

* Κανείς στον Δικέφαλο δεν τόλμησε μετά το 2-2 να μιλήσει για διαιτησία, παρά το ότι όλοι είδαν ότι όπως και στον πρώτο αγώνα, έτσι και στον δεύτερο, μόνο ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε. Δεν περιμέναμε λοιπόν από κανέναν Κλάτενμπεργκ και κανένα τηλεκριτικό την επιβεβαίωση ότι ο Μαντσίνι βρίσκει μόνο το πόδι του Τσιγγάρα και το ότι το 0-2 δεν έπρεπε να μετρήσει, ούτε ότι ο Μπουσέ δεν βρίσκει μπάλα και χτυπάει τον Ίνγκασον. Τα αυτονόητα δεν μπορούν να γίνουν θέμα. Όταν άλλα βλέπουμε και άλλα θέλουν να μας περάσουν υπάρχει θέμα, όπως δηλαδή στις τρεις φάσεις του πρώτου αγώνα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.